Bardzo prosty wiersz o pierwszej

(Tak, tak, wszelkie zabiegi, rymy tu, rymy tam, rymy nie tam, są celowe. Czy słusznie - a to już sobie sami zdecydujcie!)

 

Powiedz mi coś, co nie przetrwa,

byś rano mógł mi przypomnieć,

a ja będę co wieczór zapominalska

 

jak udawaliśmy,

że latem pada deszcz,

bo jak ci sławni z filmów

chciałaś całować się

 

i jak ci w nocy kradłem okulary,

by lepiej widzieć twoją twarz,

liczyłem ile jeszcze piegów

na nosie masz

 

jak przed zaśnięciem

pytałaś mnie o czym tak myślę,

a ja nigdy nie musiałem odpowiadać

 

wtedy, kiedy po nocach wracaliśmy

jednym rytmem serc zdezelowani

zawijaliśmy się we własne ramiona

 

i jak śmialiśmy się, że nikt nie lubi nas,

że jesteśmy my a naprzeciwko cały świat,

razem rzucaliśmy wielkie słowa na wiatr

 

Powiedz mi coś, o czym będziesz musiał

już zawsze przypominać - będę zapominalska.

Średnia ocena: 4.7  Głosów: 7

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (4)

  • NataliaO 07.05.2016
    Jakie to było miłe, słodkie ale z dozą gorzkiego smaku; 5:)
  • ausek 07.05.2016
    Ach te piegi... ;) 5
  • candy 07.05.2016
    Daję pięć, bo wiersz urzekł mnie swoją prostotą i jednocześnie taką pozytywną nutką :)
  • KarolaKorman 10.05.2016
    Piękne, 5 :)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania