Gwiazdka - Wiersz / Drabble

Ni to wiersz, ni to drabble chyba sobie ciasto chapne XD

***

Mała gwiazdka,

Z nieba zleciała,

Ni się poniewierała,

Ni się spodobała,

Bo zlatując czegoś zapomniała.

 

Przestrzeń kosmiczną pokonała,

Lecz zapomnieć oczywiście musiała.

 

Spadała,

Nie zwalniała,

Do Ziemi dotrzeć chciała,

Ale rady nie dała,

Wyposażyć się w ochronę ciała.

 

Coś ją zatrzymało,

Cóż się stało?

A no właśnie,

Ach te wariacje,

Gwiazdy się nie ubierają,

Przecież rąk nie mają,

Nóg też nie mają, bo nie biegają,

Tylko Spadają.

 

Mnie się podobają takie gwiazdy,

Co za jazdy.

 

Chociaż dotknąć ich się nie da,

Zawsze banan na ustach się rozszerza,

Bo jak każdy wie,

Życzenie pomyśleć może se,

Spełnić się, lub też nie.

***

Średnia ocena: 3.8  Głosów: 4

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (7)

  • patyy 12.12.2015
    Fajnee
  • kondzialek 12.12.2015
    Wieeem :D
  • Rasia 12.12.2015
    "Spełnić się, lub też nie" - bez przecinka
    Chyba troszkę Ci brakowało rymów w pewnych miejscach, co? ;) Pomimo to wiersz ma w sobie jakąś taką pozytywną nutkę, a niech będzie już to 4 zostawione ;)
  • KarolaKorman 13.12.2015
    No, fajnie :)
  • kondzialek 13.12.2015
    mua
  • Ant 14.12.2015
    Jak na mój gust rymy trochę zbyt częstochowskie, ale czepiam się.
  • kondzialek 14.12.2015
    Patrzcie, kto zawitał na mój profil :) Może poczytasz inne produkcje? :D

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania