krótki wiersz o wnioskach

chcę pracować nad opiniami

i rzeźbić się umyślnie

odkrywać jakim człowiekiem chcę być

 

kiedyś wydostać się z bryły

 

ale pomiędzy tym wszystkim

chyba bardziej

chciałbym żyć

 

bez bryły

Następne częścikrótki wiersz o rezurekcji

Średnia ocena: 4.1  Głosów: 11

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (8)

  • Neurotyk 09.01.2020
    Bryła, konwencja, kultura, obyczaj, maska.

    Gombrowicz, Mrożek.

    Tobie poszło też dobrze w wierszu.
  • betti 09.01.2020
    Każdy myślący chciałby, ale już sama świadomość istnienia bagażu może wpłynąć na fakt czy będziemy wielbłądami, czy uda nam się zrzucić garb... wszystko w naszych rękach.
  • Puchacz 09.01.2020
    Bo jak powiedział Michał Anioł:
    Rzeźba jest w bryle. Ja tylko odłupuję zbędne kawałki.
  • JamCi 09.01.2020
    A piękno to oczyszczenie z nadmiaru. Za klasykiem.
  • Pan Buczybór 10.01.2020
    podobno to rzeźba istnieje od początku, a artysta tylko usuwa niepotrzebne rzeczy... No, ciekawy wiersz. Minimalistyczny, ale mocny w swoim przekazie.
  • Artbook 11.01.2020
    Jak myśl, taki wiersz.
    Krótko, ale treściwie.
    W tym moc!
    Doceniam :-)

    * Nie wiem czy nie spróbowałbym z inna końcówką...
    Synonimem bryły, hymm...
    tak sobie dumam
    bo, "kiedyś wydostać się z bryły", już wskazuje na kulminację...

    ale, to ja...

    Pozdrawiam Arysto, zatrzymałeś, dzięki :-)
  • Piotrek P. 1988 03.06.2021
    Niegdyś tu byłem i ocenę 5 zostawiłem. Wpadaj na Opowi częściej. Pozdrawiam :-)
  • Arysto 09.06.2021
    Zaraz wpadnę na dłużej :D
    Dzięki za pamięć! Bardzo doceniam.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania