letnie haiku (Johnny2x4)

Za prośbą, umieszczam haiku, autorstwa Johnnego.

 

tęsknotę serca

wypisz na płachcie duszy

święty ślimaku

 

***

 

tłumiony zapach

przykryty płachtą bieli

przyjmij kukułko

Średnia ocena: 3.8  Głosów: 4

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (6)

  • Pan Buczybór 03.07.2019
    spoko
  • betti 03.07.2019
    Widziałam na Ósmym- kolejne haiku - rozwój. Gratulacje!
  • akwamen 03.07.2019
    betta ty coś widzisz, klamczucho żmijowata ? opowi zdominuje dziuple na pięterku hi, hi hi
  • betti 03.07.2019
    Violet taką mam nadzieję, bo tam nudno.
  • Czanatan 03.07.2019
    Oto prawdziwe haiku.
    Rozstanie
    Chwytając za słomki
    Żeby nie paść.
    *
    Polem
    Idzie wrona,
    Jakby orała.
    *
    Świat rozpaczy i bólu.
    Kwiaty kwitną
    Nawet wtedy.
    *
    Śliwy w kwiecie.
    Moja wiosna
    Jest zachwyceniem.
    *
    Sklep rybny -
    Zimne wargi
    Solonego leszcza.
    *
    Dźwięki milkną,
    Kwiaty pachną,
    Dzwon zadzwonił wieczorem.
  • yanko wojownik 04.07.2019
    Czanatan, oczywiście wolno było ci je wziąć stąd https://poezja.org/wz/Basho_Matsuo/ https://poezja.org/wz/Basho_Matsuo/3521/Sklep_rybny i innych serwisów bez podania autora i źródła.
    Może wolno?

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania