Poemat#1: Poemat o władzy

Dziś za władcą pycha lezie,

A tuż za nią prymat wiedzie

głupota ludzka. Przecież wiecie.

I jak wszyscy mamy tak,

Że z tą pychą za pan brat,

Bo dziś trzeba władzę mieć,

a że w głowie zwykły kmieć,

Co to kogo dziś obchodzi,

Ważne tylko by dogodzić,

Własnej dupie to jest fakt,

Ja z tą dupą w jeden takt,

Śpiewam dziś kochani moi,

Co gawiedzi wszelkiej boli,

Że ja władzy chce dziś ogrom,

I urządze wielki pogrom.

Niemiec, Rusin jeden chuj,

Wyruszamy w wielki bój!

Średnia ocena: 1.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (2)

  • Pan Buczybór 08.09.2017
    Ej, zero komentarzy... Why? Dobre to przecież...
    No, fajnego rodzynka znalazłem. Dobry tekst, lekki i zjadliwy. Także gratki i pozdro, i takie tam.
  • Nerd 08.09.2017
    Dzięki :)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania