Poeta

Budzi się ze snu poeta

Który od rana jest jak analfabeta.

 

Debil, który łączy litery

Pokonując wyobraźni bariery.

 

Do jego uszu puka ludzi śmiech

Którzy nie dostrzegają jego wyjątkowych cech.

 

Mówią ludzkie słowa, że poeta idiota

Bo, który człowiek chce dokonać żywota?

 

Pozostaną po nim jedynie wyrazy

Które przedstawią jego życia obrazy.

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 4

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (5)

  • Majeczuunia 11.06.2016
    powiem, że bardzo mi się podobało, choć rzadko zaglądam do twojej twórczości. szczególnie ostatnie dwie linijki, genialne! łap piątkę ;)
  • Tina12 12.06.2016
    Muszę przyznać że jestem mile zaskoczona tym wierszem.
    Więc z czystym sumieniem daje 5.
  • maga 20.09.2017
    Dobry ten wierssz 5:)
  • D4wid 20.09.2017
    Daleko się dokopałeś.
  • maga 20.09.2017
    Losowo:) Padło na Ciebie ı na Twój utwór:) Pozd.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania