Wiersz do Teraźniejszości

Przeszłość - wydobyłam z Ciebie to co najcenniejsze,

posprzątałam gruzy,

wyrównałam ziemie.

Nie zawsze traktowałaś mnie dobrze,

nie będę Ci tego wypominać...

 

Przyszłość - tajemniczy nieznajomy,

może przyjazny, może brutalny,

jeszcze nie wiem jak mnie przywitasz...

 

Terażniejszość - moja Przyjaciółko,

najcenniejszy darze, dobrze, że jesteś!

Chcę dbać o Ciebie,

nie chce byś uciekła między palcami..

 

Oglądając się za Przeszłością,

czekając na Nieznajomą Przyszłość,

Teraźniejszość, nie pozwól stracić Ciebie z oczu!

Średnia ocena: 3.7  Głosów: 3

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (2)

  • befana_di_campi 29.03.2020
    Zastanawiam się ile jest w tym tekście poezji?
  • Pavu Afra 31.03.2020
    Jakoby F. Mercury z J. S. Bachem się rozgadali, ile w czyich dziełach muzyki jest. Cóż to za komentarz? Zastanawia się w głowie albo pod nosem.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania