Poprzednie częściWiersz pt. Tabletka

Wiersz pt. Tango

Zatańczysz?

Jeden raz, proszę.

Nie wiem, nie znam pana!

Zapraszam, na minutkę.

Połączy nas argentyńska

gorąca muzyka.

chwilo trwaj, czekaj!

 

Twoja dłoń, zimna

moją dłoń, ciepłą

chwyta zgrabnie

blisko siebie

oddychamy

czujemy nasze ciała

serca nasze tańczą!

 

Mrok.

Krok.

Miłosne figle prostoty

całujesz mnie dyskretnie

bije moje serce rytmem tanga

krok - ostatnia bliskość

gra(my) uczuciami, odchodzisz?

 

To koniec?

zabawa się kończy?

jeszcze raz - jej spojrzenie

czerwona suknia

pocałunek, żegnaj, zostań

w mych objęciach, przecież

do tanga trzeba dwojga...

Średnia ocena: 0.0  Głosów: 0

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania