Poprzednie częściWierszydełko tęskne
Pokaż listęUkryj listę

Wierszydełko przed wszystkimi (świętymi)

Niebo spłowiałe latem

Od dołu w odcieniu złociste

Znicze zapłoną w ślad za tem

Wśród krzyży jak drzewa bezlistne

A o tych co już odeszli

Ożyją na chwilę wspomnienia

Ich gesty i słowa i pieśni

Poruszą me serce z kamienia

I łza się w oku zakręci

I gorycz me gardło przydusi

A potem jak co dzień zawzięcie

Codzienność do teraz mnie zwróci

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 2

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (7)

  • Podoba mi sie to Twoje wierszydelko, daje do myślenie, w taki fajny nienachalny sposób. Pozdrawiam
  • Karawan 17.10.2017
    Za pozdrowienia i wizytę dziękuję.
  • Pasja 17.10.2017
    Taka chwila zadumy i zastanowienie się nad przemijaniem. Wspomnienie poprzez zapalenie światełka tych co odeszli. Pozdrawiam.5
  • Karawan 17.10.2017
    Dziękuję. Resztę omyłkowo wpisałem przy grafomańskim wyznaniu. Pozdrawiam serdecznie.
  • Pasja 17.10.2017
    Karawan chodzę i palę znicze na Salwatorze.
  • Pasja 17.10.2017
    Karawan chodzę i palę znicze na Salwatorze.
  • Karawan 17.10.2017
    pasja Tak to bywa z moimi wierszydełkami; poprawiam, poprawiam a i tak...

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania