Poprzednie częściWierszyk bylejaki #1

Uwaga, utwór może zawierać treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich!

Wierszyk o przemyślaniu różnych narodów

Myślę nad światem często, to żadna tajemnica

Ani nowość, nowinka, czy, nie wiem, kevlarowa miednica

Absurdalnie odnoszę się do moich rozważań

Tak samo jak cynicznie do czarnych księży kazań

Ale mniejsza o to

 

Jak myślę o... Hm, Szkocji, kraju mężczyzn w spódnicach

I pędzących gorzałę w swoich zimnych piwnicach

To myślę, że szczęśliwym musi być szkocki lud

(Na smutki zawsze działa ogromną kłodą rzut)

Ich akcent - czyste złoto

 

We w Rosji bardzo zimno, podobno nawet latem

Nowobogackich dzieci jeżdżą nowiuśkim fiatem

I czasem jakaś piękność, studentka jakaś młoda

Za wszystek swych luksusów, musi gdzieś zrobić loda

And I'm okay with it

 

W pubach siedzą Angole, Puloki, Irlandczycy

Każdy swoje poglądy ma gdzieś tam w potylicy

I nawet jak się zdarzy gdzieś bójka po pijaku

Wracają do roboty w tym lumber mill tartaku

Tiriti titi tit

 

Jeszcze o Japończykach powiedzieć chciałem coś

Ale znów zapomniałem, taki już ze mnie łoś

Co robią Japończycy? Gdy spytasz ni z owego

Odpowiem prawdę: Pewnie coś popierdolonego.

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 6

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (13)

  • Pan Buczybór 08.03.2017
    Japońce zawsze takie jakieś dziwne. Świetne, a zarazem Okropne. Coś w twoim stylu. 5
  • Okropny 08.03.2017
    W końcu ja pisałem, Zofio
  • Nuncjusz 08.03.2017
    *Weroniko
  • Okropny 08.03.2017
    Nuncjusz Zofio
  • Pan Buczybór 08.03.2017
    Weroniko
  • Okropny 08.03.2017
    Pan Buczybór co Weroniko
  • fikus 08.03.2017
    Wszyscy bawią się w troli. Masakra :p
  • fikus 08.03.2017
    Rozumiem że Weronika W? Ten portal schodzi na psy.
  • Okropny 08.03.2017
    Cokolwiek
  • Nazareth 08.03.2017
    V. Podobieło mię siem.
  • Taka sobie Pati 08.03.2017
    Zajebiste!
  • Ritha 08.03.2017
    Byłam, przeczytałam, skomentowałam, zagwiazdowałam.
  • Niemampojecia96 08.03.2017
    xD a w Szkocji jest przeprzeprzepięknie. Najbardziej odpowiadała memu specyficznemu poczuciu estetyki. I przeczytałam list nad ranem, śmiałam się jak głupia znów, i uśmiechałam *.*. Postaram się odpowiedzieć jeszcze dziś, +dziękuję za wyrozumiałość co do za dużego&za krzywego parapetu.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania