Bigos opowi. pl

To porównanie przyszło mi do głowy już kiedyś, ale nigdy wam o tym nie mówiłam, więc może dziś powinnam. Dzisiaj, kiedy Shiroi chce pożegnać się z opowi, a to wcale nie 1. kwietnia.

Opowi to jeden wielki garnek, a może lepiej będzie brzmieć gar, do którego los wrzucił nas wszystkich, żeby stworzyć przysmak polskich stołów. Bigos. Bigos na winie, co się nawinie to do gara.

 

I tak trafiłam tu ja i wielu innych użytkowników. Każdy z nas jest jakąś indywidualną personą, ale wspólnie tworzymy jedną wielką całość. Mam mało czasu, żeby teraz każdego porównać z jakimś składnikiem, bo mogłoby być przy okazji dużo śmiechu, ale nie o śmiech dzisiaj chodzi tylko o smutek. Czymże stanie się nasz bigos bez ważnego składnika. Jakimś wybrakowanym tworem.

 

Myślę, że każdy z nas trafił do tego gara z jakiegoś, nieznanego nam powodu, ale wstrzelił się odpowiednio. Mamy trochę mięska, kapusty. Słodkiej i kiszonej. Trochę podsmażanej kiełbaski, pomidorków, od których wcale nikt nie musi się dławić, grzybki i wiele różnorodnych przypraw do smaku.

 

Widzę, że stworzyły się na stronie opowi wspaniałe przyjaźnie i traktujemy się wszyscy jak jedna, wielka rodzina. Wspieramy w trudnych chwilach i dbajmy o to. Nie poddajmy się chwilowym emocjom, jak ktoś palnie jakąś nieprzemyślaną bzdurę i za mocno zamiesza w garnku.

Pozdrawiam Wszystkich :)

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 13

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (16)

  • Anonim 29.06.2015
    bigos nam się przypalił
  • MrJ 29.06.2015
    Raczej zabraklo winiacza. Prawdziwy bigos bez winiacza to nie to samo.
  • Drassen Prime 29.06.2015
    Już dwie osoby sobie poszły, do dupci :/
  • KarolaKorman 29.06.2015
    Filip, o tym nawet nie wspomniałam. Może za duży gaz ktoś podkręcił i nikt wcześniej nie zorientował się w porę, żeby zmniejszyć :(
  • Drassen Prime 29.06.2015
    Ja się zorientowałem, Karola, ale myślałem, że tak ma być. Wiesz, ja się na gotowaniu mało znam i myślałem, że będzie dobrze :c Ale co zrobisz? Nic nie zrobisz...
  • KarolaKorman 29.06.2015
    Chyba nic :( Może to być jedynie przestroga na przyszłość :(
  • Majeczuunia 29.06.2015
    Sama kiedyś byłam bliska odejścia, ale jakoś wytrzymałam... Teraz to już sama nie być pewna.
  • KarolaKorman 29.06.2015
    Majeczuunia, wszyscy mamy chwile lepsze i gorsze. W tych gorszych wszystko pożegnalibyśmy kopniakiem, ale kiedy mijają z przyjemnością wracamy tam, gdzie ktoś na nas czeka. Jak tu na opowi :)
  • DuŚka ^.^ 29.06.2015
    Świetne porównanie, masz rację opowi.pl to wyjątkowa stronka, duży gar bigosu, który tworzy jedną całość, tak jak napisałaś- tworzymy w pewien sposób jedną rodzinę! :) 5
  • Slugalegionu 29.06.2015
    W bigosie musi być wszystko, więc nie można tak po prostu odchodzić: (
  • Angela 29.06.2015
    Nie wiem czy bez tych składników nasz bigos będzie w ogóle zjadliwy : {
  • Slugalegionu 29.06.2015
    Czy będzie w ogóle jadalny: (
  • KarolaKorman 29.06.2015
    Bigos chyba straci smak :(
  • Anonim 07.07.2015
    Byłam już tutaj wcześniej, ale się nie odezwałam ;) Zostawiłam pięć :***
  • Pasja 29.06.2017
    No takie danie jednogarnkowe, gdzie każdy może wyłowić dla siebie jakiś smakołyk. Są gorzkie przyprawy, są słodkie od których mdli i są szczególne dla których warto tutaj być. Jak wszędzie są pewne podziały, ale można to przełknąć i popić dobrym winem. Pozdrawiam
  • KarolaKorman 29.06.2017
    Hm, to już dwa lata? Dużo od tej pory opowijczyków odeszło lub przestało pisać, a tylko zagląda czasem, ale też dużo przybyło. Dziękuję, że przeczytałaś, pozdrawiam :)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania