Kartka bez wiersza

Krople deszczu kapią

Rozchlapują się o duszę

I kołysankę dla serca grają

Tak przyjemnie że zapomnę

 

W kropel tych objęciu

Ja martwić się nie muszę

Żeby zapełnić tę kolejną stronę wersami

Dla tych co ich pragną latami

I mogły je pragnąć nawet i stuleciami

 

Lecz cóż to za oknem

Znikły jak się pojawiły

 

I przez nie z rytmu aż wypadłem

 

Słaba mała dusza wpadła

W takie zamieszanie że

Przepadła

 

W cichym kąciku gorzko zapłakała

Bo nie spisze kolejnego wersu

I przepadnie wiersz bez końca

W otchłań w której inni krzyczą

 

PS

Dedykuję wiersz ku pamięci tej, która zapomniała.

Średnia ocena: 4.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (2)

  • Rick Grimes 05.08.2017
    nie mogę powiedzieć nic złego, ale nie mogę pozbyć się wrażenia, że czegoś mi tutaj zabrakło. dałam 4
  • Szigo 05.08.2017
    Dzięki!

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania