Krótki wiersz o soplach

świętujemy. każdy na swój sposób.

ty - lampkami przystrajasz starą maszynę

i piszesz wiersz nasączony arszenikiem.

 

ja – zapalam świece i układam

stos świątecznych kartek,

nie odnajdujemy w nich prawdy o miłości

 

bo w noc bijącą blaskiem, ktoś z rąk

wypuścił perfumy, przesiąknięty

nowym zapachem uśmiechasz się

i ścierasz kurz ze ścian

 

spłynie wkrótce rynsztokiem

Następne częściKrótki wiersz o chabrach

Średnia ocena: 4.9  Głosów: 7

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (14)

  • Tjeri 26.12.2019
    Łał.. świetny wiersz. Gorzki i prawdziwy... choć wolę na święta dopuszczać tylko pozytywne emocje (nawet jeśli trochę zaprogramowane), to nie mogę nie docenić.
    Bardzo mi się podoba.
  • zingara 26.12.2019
    Milo mi bo jest prawdziwy jak diabli
  • Tjeri 26.12.2019
    zingara i bardzo uniwersalny.
    No i świetny tytuł.
  • zingara 26.12.2019
    Tjeri A to mi miło
  • JamCi 27.12.2019
    Wiesz, teraz kartki są wyrazem miłości. Dzisiaj wróciłam do domu. I zastałam jedną, cudowną, która mnie uszczęśliwiła. Nie maile, nie fb. Kartka w skrzynce. Bajka.
  • zingara 27.12.2019
    Też dostałam wyjątkową i bardzo się ucieszyłam
  • JamCi 27.12.2019
    zingara ❤️
  • zingara 27.12.2019
    Ja Ci ?
  • Puchacz 27.12.2019
    Bardzo dobry.
    Plastyczny i poruszający wyobraźnię.
  • zingara 27.12.2019
    Miło mi bardzo
  • Pan Buczybór 27.12.2019
    No, naprawdę dobry wiersz
  • zingara 28.12.2019
    Dziękuję
  • betti 27.12.2019
    No, taki z górnej półki...
  • zingara 28.12.2019
    Bardzo Ci dziekuje

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania