"Mężni Żołnierze" (Patriotyczny wiersz o Polakach walczących na II WŚ)

Tak bardzo chcieliśmy wierzyć, że najgorsze piekło już za nami, jednak najmroczniejszy dzień w naszej historii ponownie uniósł swój ohydny łeb! Głuche walenie w ściany wzmagało się z każdą chwilą. Dzień Ostateczny zbliżał się nieproszony, jak najgorszy koszmar! Wy którzy śmiejecie się z naszych wysiłków, jesteście świniami skazanymi na rzeź, jak wyglądaliśmy w waszych oczach, gdy wkładaliśmy w walkę całe serca?! Pytasz jak pokonać demony, czy to życie, czy też śmierć...wyzbądź się wszystkiego!

Żołnierze, ach, mężni żołnierze, oddajcie swe serca dla sprawy, przypomnijcie sobie wszystkie ofiary, które...poświęciliśmy dla tej chwili!

Żołnierze, ach, mężni żołnierze! Oddajcie swe serca dla sprawy... Zbudujcie ojczyźnie godną, sprawiedliwą przyszłość,

Własnymi rękoma!

Średnia ocena: 0.0  Głosów: 0

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania