Pseudo wiersz pseudo dorosłego mężczyzny

widelec w zupie

pies na drzewie

piach w wannie

papieros na zdrowie

 

małe śmierci

wielkie życia

trwanie z ukrycia

kawa przy stolikach

 

poprzepalane słowa

dla mowy niezgoda

bliskość bioder

zjednoczeń moda

 

drganie ciał o poranku

nastrój kochanków

czerń sznurówek

pod paznokciami naskórek

 

puste butelki

kurczak bez panierki

dwa krzesła

spojrzenie niczym bestia

 

budzik dzwoni

zegar nie tyka

stoi

a czas

umyka

Średnia ocena: 4.4  Głosów: 8

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (12)

  • riggs 15.06.2018
    Haha. Dlaczego ten widelec od razu czyta mi się w dupie? Nie wiem, ale fajnie się pobawiłeś wierszem i za to 5
  • ŚpiącyOn 15.06.2018
    Dzięki za piątke, Riggs.

    Ps. Siłą sugestii zapewne większość przeglądających czyta teraz w ten sposób :-)
  • Canulas 15.06.2018
    Bardzo oryginalne pod kątem zapisu. Jeśli jest głębia, bo może jest, nie umiem jej odnaleźć. Jednak nie przeszkadza mi to w uważaniu, że tekst jest ciekawy.
  • ŚpiącyOn 15.06.2018
    Dzięki za miłe słowa, Canulas. Co do głębi - chodziło bardziej o ukazanie surowej codzienności, bez dziesiątek interpretacji. Co nie oznacza, że czytelnik ma jej nie dostrzegać, w końcu to twórczość.
  • Adam T 15.06.2018
    Taka mini historia jednego spotkania, a może krótkiego związku. Tak to widzę.
    Pozdrawiaki ;)
  • Adam T 15.06.2018
    Myślę, że do trwania z ukrycia lepiej pasują wilkie smierci i małe życia, ale to tak tylko, niezobowiazująco. Trochę ten tekst chaotyczny.
  • ŚpiącyOn 15.06.2018
    Przez wielkie życia nadarzają się małe śmierci - mniej więcej to była moja myśl przewodnia, jednakże tak czy inaczej dziękuje za sugestię i rownież pozdrawiam Adamie.
  • Tjeri 15.06.2018
    W sumie nie powinno mi się podobać, ale jest w tej wyliczance jakiś urok. Może to autoironia i czarny humor, a może jakaś "prawda" przenikająca przez wersy... nie wiem, ale dobrze się przeczytało.
  • ŚpiącyOn 15.06.2018
    Dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że dobrze się czytało :-)
  • ewelinkaax 23.06.2018
    Tekst ma w sobie coś, co sprawia, że naprawdę przyjemnie się go czyta :) Pozornie mówi o prostych, codziennych zdarzeniach i czynnościach, ale ukazuje je od tej wyjątkowej strony, a ja takie obrazowanie świata bardzo lubię. Ode mnie 5 :)
  • ŚpiącyOn 01.07.2018
    Dziękuję i cieszę się, że tekst przypadł ci do gustu :)
  • puszczyk 01.07.2018
    To coś w sobie ma, choć nie powinno mieć :)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania