Sonet I

Człowiek to naprawdę bardzo krucha maszyna

Potrafimy niebo zdobyć żywioły okiełznać

Lecz brak nam siły by Bogu dorównać

Co jest tą siłą pytasz? Powiadam Ci Wielka Tybetańska Wyżyna

 

Którą ciężko jest zdobyć lecz to możliwe

Podobna jest do oleju który sprawia

Że sen kolorów wiele w sobie przedstawia

Że jego głębokie refleksje stają się błyskotliwe

 

Mało go posiada zamiast go zdobyć

Ci wolą niszczyć palić burzyć zabijać władać

Aby świat pod sobą zdobyć i zrujnować

 

Boże daj siły o której tu prawie

Bo bez niej los nasz haniebny...

Bo miarą tej siły jest inteligencja

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (3)

  • betti 05.12.2019
    Byłoby znacznie lepiej, gdyby to prozą zostało napisane, bo ewidentnie prozatorski twór. Pomyśl o tym.
  • AlaOlaUla 06.12.2019
    Ciekawe komu Baltazar pokazuje środkowy palec?
  • AlaOlaUla 06.12.2019
    Czytelnikom?!
    O_o

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania