Wiersz #1 - Literkowa Bitwa na Rymy #15, temat główny: Klepsydra

Hej, tu jestem! Na górze

tam, gdzie nigdy się nie wdrapiesz.

Tam, skąd będę na Ciebie patrzeć

jak pływasz w dziurze.

 

Hej, tu jestem! Widzisz mnie?

Spójrz no, spójrz parę stóp w górę.

Wyciągam rękę jak najdalej

Mówisz „nie”.

 

Hej, tu jestem! Tak dumna

jak nigdy i jest mi dobrze.

Mogłabym ci pomóc, ale

Ciebie czeka trumna

 

Hej, tu jestem! Nie muszę walczyć

Czas mnie nie goni.

 

 

Hej, widzę Cię! Tylko trochę

Inaczej niż zwykle

Jesteś gładką porcelaną

A ja już prochem

 

Hej, widzę Cię! Już lepiej.

Nawet Cię czuję i

pachniesz słodkim jabłkiem

aż robi mi się cieplej.

 

Hej, widzę Cię! Prawie doskonale

U mnie jest trochę ciemniej

Ale nie bój się

Kilka świec zapalę

 

Hej, nie widzę Cię! Jesteś na dole

jak ja pod złotym piachem.

 

Odwróciłem role.

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 2

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (3)

  • Nuncjusz 20.09.2016
    bardzo dobrze
  • Anho 22.09.2016
    dziękuję Nuncjuszu :)
  • Nuncjusz 22.09.2016
    XDDD nie ma za co ;)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania