wierszyk z daleka

wiem i czekam bo daleko tam

jest twoja dłoń odwieczny skarb

czy szukam - tak, czy wierzę - tak

czy spotkam cię oby los dał

 

rozumiesz to, być może wiesz

że ty mnie masz daleko gdzieś

nie będzie łatwo bo życie nas

od siebie hen wygnało

 

ja patrzę sam w oblicza gwiazd

tej nocy zimnej i myślę jak

złamać klątwę co rzucił świat

by z dala od siebie wciąż trzymać nas

 

i chciałbym wierzyć że twoja twarz

w milczeniu się rozpromienia

gdy kiedyś dotrze do ciebie tam

ten wierszyk o marzeniach

Średnia ocena: 0.0  Głosów: 0

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania