Vampircia 03.03.2016 |
Anonim 03.03.2016 Może na swoim Forum bys to raczej robiła? |
elenawest 03.03.2016 |
Vampircia 03.03.2016 |
Anonim 03.03.2016 więc srajmy dalej, w każdym kątku po dzieciątku |
Okropny 03.03.2016 |
Jared 03.03.2016 |
Okropny 03.03.2016 A jak ktoś chce przepis na "Okropną zupę cebulową" (i mówię całkiem poważnie), to proszę się zgłaszać. |
Jared 03.03.2016 |
Anonim 03.03.2016 http://www.opowi.pl/proste-przepisy-kulinarne-jajecznica-a6184/ |
Jared 03.03.2016 |
Anonim 03.03.2016 |
Vampircia 03.03.2016 |
Jared 03.03.2016 |
Anonim 03.03.2016 jajka takie lepiej żeby nie byłu super swieże ale oczywiście też nie zbuki poza tym po ugotowaniu potrzymaj je jakiś czas np godzine w wodzie wówczas jest szansa, że obierzesz jajo bez strat |
Jared 03.03.2016 |
Anonim 03.03.2016 no to niestety, albo jedz je metoda na miekko, łyzeczką albo pogódź się ze stratami, niestety jajka tak przeważnie maja |
Jared 03.03.2016 |
Anonim 03.03.2016 w cieści tkwi sedno pizzy, reszta to tylko dodatki |
Vampircia 03.03.2016 |
Część postów została ukryta (6)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
Anonim 03.03.2016 |
Arysto 03.03.2016 Pasta z sosem z czerwonej cebuli i gruszek, z dodatkiem pestek granatu, kurczaka i koziego sera (może być też tańsza mozarella) Przyda się blender. 3-4 czerwone cebule 2-3 gruszki zielone (żółte za słodkie będą) Tymianek, bazylia (przyprawa albo świeży) Kozi ser w kostce 500g filetu z kurczaka Filet pokroić w kostkę, wrzucić (nie dodawać jeszcze przypraw) na odrobinę oliwy, dodać pieprz cytrynowy, Warzywko, skropić cytryną albo limonką, posypać pieprzem i, jeśli ktoś lubi, przyprawą gyros. Robić do uznania, zalezy jak lubicie mięso, ja robię na miękko, lekko podsmażone - upewnijcie się, że przyprawy dodaliście obustronnie. Zdjąć mięso z patelni, odstawić, odcedzić od tłuszczu. Cebulę pokroić w paski i wrzucić na chwilę na patelnię w oliwie (najlepiej z orzeszków ziemnych albo bazyliowej). Jak będzie miękka to wrzucić do blendera razem z pokrojoną gruszką i dokładnie zmiksować. Dodać świeżego, pokrojonego tymianku, zmiksować jeszcze raz, dodać pieprz cytrynowy, bazylię (przyprawa lub świeża), jak ktoś ma to można dodać odrobinę sosu curry (małą łyżeczkę max), ale nie trzeba - skropić limonką lub cytryną. Powinno mieć to różowawy odcieć - wrzucić do WOKa albo na patelnię, niech trochę zblednie i się wszystko osadzi i zmiesza pod temperaturą. Makaron rurki ugotować jak wolicie (ja robię al dente) i wrzucić do sosu razem z kurczakiem. Dodać kozi ser na wierzch, jak macie świeżą bazylię i tymianek to też na wierzch połóżcie. Smacznego ;) Możecie dodawać własne składniki i przyprawy, nie jestem pro kucharzem, po prostu lubię bawić się smakami i nawet mi to wychodzi :) Smacznego! |
Arysto 03.03.2016 |
Neurotyk 03.03.2016 |
Arysto 03.03.2016 Wyczuwam słabe prowo. |
Neurotyk 03.03.2016 |
Anonim 03.03.2016 pizza w Polsce nie jest dla biedoty, ponieważ polska biedota nijak sie ma do włoskiej biedoty |
Arysto 03.03.2016 Znajcie czasy, znajcie miarę, znajcie kontekst. |
Neurotyk 03.03.2016 |
Arysto 03.03.2016 Bogactwo nie mierzy się jedynie miarą pieniądza, ale plz, nazywać biedakami ludzi, którzy jedzą pizzę jest słabe, jeszcze w kontekście krowiej i nazywania bogatym człowiekiem, który ma krowę - jakby to był wyznacznik bogactwa. I nie wciskaj mi rzewnych historii o krowie i gadaniu do niej imieniem, bo jestem chłopakiem ze wsi - krowę doiłem, o krowy dbałem, kury, świnie, kuce i konie, psy, koty i całą resztę. Znam się na rzeczy - znam dwie strony medalu. |
Vampircia 05.03.2016 |
Sky300 05.03.2016 Najczęściej przygotowuje włoskie burgery. Są smaczne, niekaloryczne i łatwo je przygotować :D |
Neurotyk 05.03.2016 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Ritha 30.12.2018 Nonsferatu zawsze pomocny :) Nasraj mi jeszcze ze trzy jedynki jak juz sue zalogowałeś. |
Ritha 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Ritha 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Ritha 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Nuncjusz 30.12.2018 Co się stało się nie odstanie. Ryta przynajmniej zrobiła go porządnie Mój błąd, że sam nie poszukałem |
Ritha 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Nuncjusz 30.12.2018 Bo jeszcze mnie nie wkurwiłeś szmyclu |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Ritha 30.12.2018 Nie zeszczaj się ze szczescia :D Nie ma sensu ciagnac tej dyskusji. |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Ritha 30.12.2018 |
Nuncjusz 30.12.2018 nie chce mi się, świat się z tego tytułu nie zawalił a dwa, byłbym nie w porządku, bo sam Rithę do tego namaiałem, nie sprawdziwszy wprzódy Nonsferatu, buraku, od razu widać, że w tym wypadku zależy ci na robieniu burdelu a nie porządku Jakby ci zależało na porządku, to zgłosiłbyś ten wątek, a nie robił gównoburzę |
Nuncjusz 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Nuncjusz 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Ritha 30.12.2018 Nonsferwtu ma parę kamyczków w bucikach i go trochę gniecie, ale to jego problem. Rozejdzmy sie, nim zrobi się wielka awwntura. |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Nuncjusz 30.12.2018 |
Nuncjusz 30.12.2018 |
Ritha 30.12.2018 Nie czuje sue winna, ale jesli zasluzylam na lincz, to zaloze wlosienice i wieczor spedze kleczac na grochu. Pojde do spowiedzi. Zrezygnuje z kolacji. Bijac sie w piers odmowie dziesiatke rozanca. Wtedy moze odkupie grzech. Jestes zalosnym pajacykiem :D Szcześliwego Nowego. Pozdrawim |
Nuncjusz 30.12.2018 |
Nonsferatu 30.12.2018 |
Ritha 30.12.2018 |
Nuncjusz 01.01.2019 Zrobiłem coś w stylu czipsów ziemniaczanych, ale z obierków Obrane ziemniaki zostały wykorzystane inaczej, a dokładnie umyte obierki z ziemniaków, usmażyłem w głębokim tłuszczu, podobnie jak frytki Wyszły w miarę jadalne. Raczej nie polecam, aczkolwiek, komuś może się przydać :) |
Ritha 01.01.2019 |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji