Literkowe Bitwy - koszyk rozmaitości - pytania, problemy, pomysły.

Witamy w nowym wątku Literkowych Bitew. Ostatnio namnożyło się różnych problemów i dlatego powstał ten wątek, aby tutaj rozwiązywać je.

Dajemy do rozpatrzenia głosowanie na LBnR

8 punktów tak jak na prozę - 4 punkty nie dzielimy i dajemy jednemu autorowi. Reszta do dyspozycji.
Co o tym sądzicie? Prosimy o wypowiedzenie się do następnego głosowania LBnR

PiN
Nuncjusz
26.10.2017
od razu zróbcie dziesięć nowych, zamiast dyskusję, ewentualną, kontynuować tam gdzie się zaczęła
Proponowałem nowy do głosowania a nie do pierdolenia
do głosowania ma przeszło tysiąc postów
Głosowanie będzie tam gdzie jest. Skończy się limit, to założymy nowy. Po co te nerwy?

Nuncjusz
26.10.2017
bo na co nowy wątek do ustalenia drobnostki
Ten system głosowania, który proponujecie jest dobry i nie ma o czym więcej deliberować
to jest mój powód do nerwów
Nuncjusz
26.10.2017
ps
Jaki limit?
Taki jak w pitoleniu. Sami mieliście o tym.
Mówiliście
Nuncjusz
26.10.2017
Niby kto mówił? Ja na pewno nie
Nuncjusz
26.10.2017
Jest was dwójka, więc takie rzeczy, jak system głosowania powinniście ustalać samodzielnie. Widzicie co się dzieje, więc po prostu reagujcie zmieniając reguły, o których można dać info gdziekolwiek, chocby w kolejnym wątku bitewnym
Neurotyk
26.10.2017
Taki wątek od spraw Bitw jest potrzebny, żeby nie rozmawiać o sprawach organizacyjnych w każdym innym wątku związanym z Literkowymi, jak głosowania, poszczególne konkursy. Wszystko w jednym może być przecież, łatwe do odnalezienia.

Spokojnego dnia wszystkim :)
Punktacja to dla mnie nie problem, taka czy siaka. Powinna być jednakowa w obu bitwach. Tu i tu jest ten sam problem, brak chęci do głosowania autorów niestety. Rozumiem tych niezaangażowanych, ale ci biorący udział w bitwie przynajmniej powinni czuć się do oddania głosu aby wynik głosowania był jako tako obiektywny. Nie mówiąc o tym już że nie głosujący podnosi swoje szanse na zwycięstwo, gdyż nie daje konkurentom punktów, które mogą mieć duże znaczenie w przypadku niskiej frekwencji głosujących. Uważam takie zachowanie za bardzo nie nie fajne. Każdy moze znaleźć dziesięć powodów by się wytłumaczyć, że nie zagłosował. Ja bym chchial aby nikt się nie tłumaczył tylko głosował. Bo takie zachowanie, nie oddanie głosu, ubliża innym autorom. Daj jeden punkt najlepszemu z tego co jest do wyboru, jeśli uznasz, że wszystko to dno, ale zagłosuj. Albo się bawimy, albo nie. To moje zdanie jest
Nuncjusz
26.10.2017
Dobra, mleko i tak się już rozlało
i kto to mi tłumaczy, obywatel Neurotyk Ojciec - Dyrektor Pitoleń
Canulas
26.10.2017
Moje takie:
Maurycy ma rację, ale...
Ja nie głosowałem, bo nie przeczytałem wszystkich i, mimo że prawie na pewno (w przypadku bitwy na prozę) zaglosowałbym na Adama T., to nie mogłem, z racji właśnie noeprzeczytania wszystkich.
Co do zobligowania do oddania głosu startujących - hmm, teoretycznie tak, ale nie sądzę, by większości osób przyświecał cynizm tak niskich lotów, jak: o nie zagłosuje, bo przegram.
Spory się robią jak w biedrze, a świeżaków brak.
Czill
Neurotyk
26.10.2017
Fanie, że dyskutujemy, coś na pewno się wykluje z tego.

Już mamy jakieś argumenty Maurycego i Canaulusa.
Neurotyk
26.10.2017
Canulasa :)
Pasja
26.10.2017
I właśnie po to jest ten wątek
Nuncjusz
26.10.2017
Kolejne pitolenie, już mnie do niego nie przekonujcie bo nie przekonacie, ale powtarzam, mleko się juz rozlało, więc koniec z tym
Neurotyk
26.10.2017
Nie spamuj, pisz w związku z tematem, Nuncjusz.
Nuncjusz
26.10.2017
Już napisałem, parę postów wyżej.
To nie był spam tylko odpowiedź na wasze z dupy usprawiedliwienia i chcę to na tym zakończyć, ale mi nie dajecie
Kiedy stoję na przystanku, czekając na autobus, który powinien sie o określonej godzinie zatrzymać, a ten pojedzie sobie ze se tak pozwolę powiedzieć, w chuj daleki, nawet na mnie nie zwracając uwagi, to mam wkurw, mimo, że być moze kierowcy żona rodzi, a moze porwali go kosmici, nie wiem tego, wiem, że autobus miał stanąć. Pózniej wszystkie tłumaczenia są słabe, jak argument, mimo mojego szacunku dla Cana, o biedrze. Właśnie o to aby nie było jak w biedrze, każdy z nas jest częścią tego”sklepu”, czy zrobimy z niego salon Rolexa, czy biedre takie detale na to rzutują.
W kwestii „nie głosowałem bo nie przeczytałem wszystkiego” - W takiej sytuacji mniejszym złem jest zagłosowanie na to co dotąd przeczytałem, i zachowaniem tej wiedzy o nieprzeczytaniu dla siebie, lub otwartym o tym ogłoszeniu.
Nie mówie, że ktoś gra wyrachowaniem, ale moze to tak być odbierane. Są zasady dobrego wychowania, w każdym kraju, miejscu... wszędzie trochę inne, ale zawsze i wszędzie „olewka” nie jest dobrze przyjmowana.

Część postów została ukryta (930)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Aleks99
5 miesięcy temu
Bitew*
Aleks99
5 miesięcy temu
Można się wypowiedzieć
Aleks99
5 miesięcy temu
Zapraszam
TseCylia
5 miesięcy temu
Aleks, oburącz głosuję za!
TseCylia
5 miesięcy temu
Nikt nie będzie gładził, że głosowania na zasadzie twa
TseCylia
5 miesięcy temu
*ględził
Aisak
5 miesięcy temu
Ale to tylko dotyczy NSzO.
W sprawie Bitew musi wypowiedzieć się kniaziu.
Aleks99
5 miesięcy temu
Ale to też trzeba by odczekać. Bo teraz po przerwie nie wchodzą publikacje bitewne z automatu
Aleks99
5 miesięcy temu
A kniaziu w ogóle jest 1 na 3 bitwy
Aisak
5 miesięcy temu
Tak.
Aleks99
5 miesięcy temu
Więc to sporo by pracy doszło
Aisak
5 miesięcy temu
Bardzo sporo.
Aleks99
5 miesięcy temu
Czekamy jak kniaziu zareaguje, czy nam tu w zagniewaniu piekła nie zgotuje
Aisak
5 miesięcy temu
Hahahahaha :]
TseCylia
5 miesięcy temu
No na jednego to za dużo. Każda bitwa musiałaby mieć swojego funkcyjnego. 3 bitwy- 3 funkcyjnych.
zsrrknight
5 miesięcy temu
za dużo bajzlu z tą anonimowością. Głównym celem konkursu jest pisanie, a nie czy głosowanie jest całkowicie fair czy nagrody (których nie ma). Lepiej bez kombinowania
Bettina
5 miesięcy temu
Dobrze, ze jestes.
Bettina
5 miesięcy temu
Smieci stoja
TseCylia
5 miesięcy temu
ZSRR, spoks.
Bettina
5 miesięcy temu
Aleks99 mowil, ze jestes od śmieci.
zsrrknight
5 miesięcy temu
idź z tym spamem gdzie indziej
Bettina
5 miesięcy temu
Elo
Anonim
5 miesięcy temu
Żeby się wypełniło, jak ostatnie polowanie na mamuty w filmie "10000 Lat Przed Naszą Erą"

Tematy są https://www.opowi.pl/forum/literackie-horyzonty-w1352/
bo druga edycja nie opaliła i tera - kto reaktywuje?

Je mail: literackiehoryzonty@int.pl

Je albo nie je, zależy czy kto raz raz na rok się logował - właśnie.

Kto tym zarządzał poza Onyx?

Aisak dużo działa, to mogłaby rozkminić i doprowadzić do wystartowania, poza tym, Aisak - odpal Foto-Zabawę, może to ostatni zryw konkursowy na opowi, wiadomo jak jest i inaczej chyba i tym razem nie będzie, za kilka tygodni zapały wygasną
Anonim
5 miesięcy temu
PS
Foto-Zabawę może chyba odpalić każdy, bo raz odpalał Antoni, a ostatnio siusiak
Anonim
5 miesięcy temu
Ale z konta Foto-Zabawy jakoś, to wtajemniczeni
Anonim
5 miesięcy temu
PS 2

Może ta na komentarze też niech raz wystrzeli?
Anonim
5 miesięcy temu
hop do góry, leć pod chmury
Anonim
5 miesięcy temu
I chuj jeśli wezmą udział tylko forumowi, a główna odpuści, dla forumowych portal jest coś znaczący, dla głównej jednym z wielu
Anonim
5 miesięcy temu
Aisak jest obrażająca się pozornie i ona se poszła, bo
Anonim
5 miesięcy temu
Aisak nie przychodzi, bo pewnie sobie znalazła chłopa na innym portalu, a niech nie przychodzi, ważne by była z tym chłopem szczęśliwa o zalegalizowali związek tworząc pożądaną komórkę społeczną
droga_we_mgle
5 miesięcy temu
Takie spostrzeżenie - fajnie, że wróciliśmy do "starych" tematów bitew :)

Na początku były narzekania, że takie specyficzne itp, a jednak... teksty napływają i są różnorodne i pomysłowe jak zawsze, jeśli nie bardziej.

Mam na myśli że takie "konkretne" i nieraz trochę absurdalne tematy się sprawdzają.

A może się mylę i po prostu jest to efekt reaktywacji bitew po dłuższym czasie, kto wie. Zobaczymy jak z tym dalej, mnie odpowiada.
Literkowa Bitwa na Prozę
3 miesiące temu
Jeśli ktoś jest chętny rzucić sugestie na polepszenie jakości bitew, czy tam ma jakieś pomysły żeby rozrywka była - proszę pisać
jjzielezinski
3 miesiące temu
Sorry za zbytnią śmiałość.. Ja tu od niedawna, ale... co do polepszenia jakości bitew (obym sam czego nie popsuł) to może by nawiązać kontakt z jakąś gazetą, czasopismem, wydawnictwem? W sensie, że zwycięzca miałby możliwość publikacji jednej z wybranych przez siebie prac konkursowych (za zgodą wydawnictwa i zainteresowanego rzecz jasna). Rozpatruję to w kategoriach bardziej prestiżowych, rozrywkowych, a zdecydowanie nie finansowych (żeby nie nastawiać się na kasę z góry, bo wtedy wszystko się rozsypie). Kto wie.. Może naturalną koleją rzeczy (później, jakby portal pokazał jakość - ocho, zaawansowany user się odezwał ;) ) byłoby zainteresowanie ze strony twórców muzycznych (pisanie prac konkursowych pod konkretny temat jako teksty piosenek?), lub filmowych? Podkreślę raz jeszcze, choć to pozornie proste: pisać z nastawieniem na sam prestiż zajęcia pierwszego miejsca, a nie dla kasy. Chociaż... kto to wie co tam będzie kiedyś... Ostatecznie Mogielnicki też jakoś zaczynał. No to taki tip ode mnie. ;) Forma nadsyłania prac konkursowych powinna być niezobowiązująca i właśnie dlatego lepiej olać kasę. ;) Ale co, gdzie i jak konkretnie robić to nie do mnie pytania. Ja nie z showbiznesu ;)
Dalia
3 miesiące temu
Ciekawy pomysł. Platforma Wattpad jest popularna pod względem promowania najpopularniejszych użytkowników i oferuje pomoc wydawniczą. Fajnie jakbyśmy mieli coś podobnego u siebie ;)
Moczybober
3 miesiące temu
Moczybober
3 miesiące temu
A, co z tymi najmniej popularnymi ? Może ich zachęcić ? Bo 2 redaktorów, któży wyżywają się w konkursach, to śmiech. Zwykła beka.
Moczybober
3 miesiące temu
Moczybober
3 miesiące temu
Nie, przepraszam, pomyłka - dwóch redaktorów i Tse Cylia 🤓
Moczybober
3 miesiące temu
Dalia
3 miesiące temu
Mniej popularni muszą się wziąć do pracy, aby zyskać popularność.
Psi patrol
3 miesiące temu
Przepraszam za zbytnią śmiałość ale pragnę zauważyć że lizanie się po tyłkach zawsze działa
Psi patrol
3 miesiące temu
Najważniejsze to znać swoje miejsce w szeregu, nie wychylać się i być uległym wobec przełożonych.
Starszy Woźny
3 miesiące temu
"być uległym wobec przełożonych".
To typowa psia natura.
Co na to Wilki?
NO!
Psi patrol
3 miesiące temu
Po kastracji mogą wziąć udział w konkursie
Psi patrol
3 miesiące temu
Proszę zrozumieć że nie możemy pozwolić sobie na niepokoje społeczne
Dalia
3 miesiące temu
O fuj. Lizaniu dupy w pracy i po pracy mówię nie.
Starszy Woźny
3 miesiące temu
Widać, że wielu tutaj tylko o tym myśli.
Pewnie poprzez takie praktyki dochrapali się awansu społecznego.
Też mówię FUJ!!!
NO!
zsrrknight
3 miesiące temu
panie, jak wydawnictwa, jakie czasopisma? Skąd to, jak, po kiego? No chyba że ktoś by tu sam jakieś założył na ten cel, ale to nierealne
Starszy Woźny
3 miesiące temu
zsrr... jak się mają twoje bitwy/ Wszystko gra?
NO!
zsrrknight
3 miesiące temu
no chyba wszystko gra - jeszcze wszystkiego nie sprawdzałem, ale wygląda na to że zastępca szeryfa czuwa

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji