Poprzednie częściHaiku I

Haiku VIII

Puste spojrzenie

Mistrzyni gry pozorów

Zadra w sercu

 

Małe tęsknoty

Szum dojrzałego zboża

Starość nie radość

 

Krokodyle łzy

Ciepła krew na podłodze

Żył tylko dla niej

 

Czarna polewka

Przypadek zmienił życie

Miłość wygrała

 

******************************

Mam nadzieję, że ten tekst jest w połowie dobry jak to co chwaliliście kiedyś.

 

Tekst może pojawić się drugi raz. Nie odnajduję się na nowej szacie graficznej i innych nowościach, wybaczcie.

Następne częściHaiku IX Haiku X Haiku XI

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 6

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (12)

  • Aisak 28.07.2019
    Szum dojrzałego zborza - zboża
    Starość nie radoś -'radość

    Czy możesz oddzielić swoje objaśnienie jakąś kreską, bo zlewa się z haiku.

    Fajne.
  • Tina12 28.07.2019
    Wyszłam z wprawy, już poprawione
  • Angela 28.07.2019
    Wszystkie cztery wyszły nadzwyczajnie.
    Fajnie, że jesteś.
    Pozdrawiam.
  • Tina12 29.07.2019
    Dzięki
  • Canulas 28.07.2019
    Trzecie ładne. Gust mnie tak mówi, więc to musi być prawda. Reszta nie wiem.
    Gust milczy.
  • Tina12 29.07.2019
    Cieszę się, że choć odrobine sie spodobało
  • Dekaos Dondi 29.07.2019
    Tina12→Wszystkie na Tak, lecz szczególnie 3
    Chociaż 1, 2 , 4→też w sumie. Bywa tak w życiu. Niestety. Pozdrawiam:)→5
  • Tina12 29.07.2019
    Dobrze że chociarz 1 :)
  • Aisak 29.07.2019
    Przelatując oczkiem przez tytuły, zamiast Haiku XVIII czytam Henryk XVIII :)
  • Tina12 29.07.2019
    Haha nie nie pisze o Hanryku
  • Pasja 30.07.2019
    Tinka jest bardzo klimatycznie. Fajnie, że bawisz się tą formą.
    Pozdrawiam. ciepło
  • Tina12 30.07.2019
    Dzięki. Haha chyba to jedyne co mi wychodzi.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania