Archipelag Spokoju > wiersz oddaje ducha wysp wolnych od przemocy, które są symbolem pokoju i harmonii.

Archipelag Spokoju > wiersz oddaje ducha wysp wolnych od przemocy, które są symbolem pokoju i harmonii.

 

Wśród szumiących fal, gdzie morze niebo całuje,

Leży archipelag, gdzie przemoc nie ma wstępu.

Wyspy te, jak perły, w koronie świata tkają się,

To oazy pokoju, gdzie serca w harmonii biją się.

 

Na tych wyspach, gdzie palmy do tańca się kłaniają,

A wiatr niesie pieśni, co duszę łagodzą.

Nie ma tu krzyku, nie ma bólu, ani łez,

Tylko miłość i zrozumienie - to fundament ich gród.

 

Dzieci bawią się beztrosko na złotych plażach,

Ich śmiech to muzyka, co w sercach gra najpiękniej.

Rodziny w cieniu drzew dzielą chwile szczęścia,

A przeszłość zatarta, jakby nigdy nie była blizną.

 

Tu każdy odnajdzie schronienie dla duszy,

Wyspy wolne od przemocy - to raj na ziemi.

Gdzie każdy nowy dzień to obietnica nadziei,

Że świat bez przemocy nie jest tylko marzeniem.

 

Więc żeglujmy ku nim, choćby w myślach, w snach,

By zbudować na ziemi to, co Archipelag ma.

Wyspy wolne od przemocy, gdzie każdy żyje w zgodzie,

To nie utopia, to cel, do którego dążymy wszyscy.

Średnia ocena: 0.0  Głosów: 0

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania