Doceniajmy poetów

Doceniajmy autorów

że są, że piszą

Doceniajmy poetów

że trwają ze swoją niszą

 

że rymują, hiperbolizują

umysły stymulują

 

a że wiersze marne

rytm gdzieś zgubiony

tu niepotrzebnie podzielą zdanie

tam połkną kropkę lub przecinek

to nic złego się nie stanie

 

Doceniajmy pisarzy

choć piszą, a nie czytają

bo robią to dla innych

tak się dla nas poświęcają

Średnia ocena: 3.6  Głosów: 5

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (2)

  • kigja 09.06.2021
    Doceniłam ;)
  • Piotrek P. 1988 09.06.2021
    Piękny tekst, który poprawił mi nastrój. Przypomniały mi się dwie piosenki, które polecam: "Pamiętajcie O Ogrodach" i "Kawiarenki". 5, pozdrawiam :-)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania