druga inspiracja wierszem zyzoli

złudzenia czasem dobrze zaspokajają głód zmysłów

wśród odoru do porzygu coś jest budujące iluzję

Bogowie nie są osiągalni w krainie mitów

 

bez poszanowania czegokolwiek

proza życia klnie na forach literackich,

 

już od dawna za dużo na świecie bohaterów i cherubinów

kolejni w coraz gorszym gatunku

 

obok szamba otwór do jednej z furtek do piekła

po trzeźwemu i odważny nie pójcie

bukiet smrodu gówna rzygów (tych co próbowali) siarki

i wszystkiego w czym diabły kisną ze wszystkim co człowiek wydala

smrodem wszelkiego rozkładu

 

dla niektórych to najlepsze miejsce na dom

stamtąd czasem wychodzą ubrane w iluzję

jaskiniowe anioły

Średnia ocena: 3.4  Głosów: 5

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (2)

  • piliery 24.05.2021
    W jakim świecie żyjemy? Może faktycznie jest iluzją, którą sami tworzymy? Zycie w iluzji nie wyklucza istnienia Boga. To tylko ludzka ułomność w odczytywaniu rzeczywistości. Nie daj Boże by Bóg chciał ją odczytywać dla nas za nas! W tym tkwi tajemnica wolnej woli! Obraz który stworzyłeś, okrutny bardzo, ale zapewne w dużej mierze (nie uogólniając) prawdziwy. No i pointa: "jaskiniowe anioły" bardzo celna.
  • LBnDrabble 01.06.2021
    PRZEDŁUŻAMY!!!
    Zapraszamy do wzięcia udziału w Bitwie na Drabble.
    Tematy to:
    1) Marzenia ściętej głowy.
    2) Pareidolia
    Można pisać na dwa lub na jeden. Zaznaczamy, że tylko jedno drabble wrzucamy do puli.
    Piszemy do 07.06.2021 /północ/
    Liczymy na Ciebie!!!
    Wszystko znajdziesz tutaj: https://www.opowi.pl/konkursy/
    A zasady konkursu tutaj: https://www.opowi.pl/profil/lbndrabble/
    Literkowa

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania