Archiwizacja morderstw i tragedii

Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Wymyśliłem mój nowy wątek na forum Opowi. Nie jest związany z literaturą, tylko z opisem morderstw i ludzkich tragedii. Wiem, że to może wydawać się chore, ale znacie mnie z bardzo ostrych, brutalnych oraz kontrowersyjnych pomysłów i utworów.

Każda z archiwizacji będzie składała się z następujących elementów:

- Państwa
- Miejscowości
- Rodzaju śmierci
- Krótkiego opisu zgonów
- Liczby ofiar
- Daty zdarzenia
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Archiwizacja nr 1

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Kraków, Park Dębnicki
- Rodzaj śmierci – brutalne morderstwo
- Krótki opis zgonów – znalezione ciało mężczyzny (lat 41) z wieloma ranami kłutymi, głównie na obszarze korpusu ofiary oraz ranę ciętą na szyi, która była głęboka
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – do mordu doszło najprawdopodobniej w nocy z 27 na 28 września tego roku
Bettina
2 tygodnie temu
Liczba zdarzeń
zsrrknight
2 tygodnie temu
czyli będziesz prowadzić kronikę kryminalną na portalu literackim?
Bettina
2 tygodnie temu
3, wiem, bo znam Python
Bettina
2 tygodnie temu
Podstawy.
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Będę prowadził kronikę kryminalną na portalu literackim. Każdy z nas ma prawo założyć swój wątek, który niekoniecznie jest związany z pisaniem oraz literaturą.

Może ta „kronika” zainspiruje mnie do napisania nowego, ciężkiego utworu. Kto wie? Według mnie inspiracji można szukać wszędzie. Nawet w okropnościach i krwawych zabójstwach, wypadkach czy ludzkiej tragedii.
Bettina
2 tygodnie temu
A z Plebanii też?
RXA
2 tygodnie temu
Rób, co chcesz. Tego zabronić nie mogą. Niemniej nie uważam, że suchy i bezosobowy styl takich kronik wspomoże Twój warsztat literacki. Najwyżej złudnie utwierdzi w przekonaniu, że prostym przedstawianiem faktów można zatrzymać przy sobie czytelnika.
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Archiwizacja nr 2

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Warszawa, Bulwary Wiślane
- Rodzaj śmierci – brutalne morderstwo
- Krótki opis zgonów –17 - latek został pchnięty nożem prze 15 - latkę w klatkę piersiową. Ofiara napaści trafiła w stanie krytycznym do szpitala. Zgon nastąpił w poniedziałek
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 27 września 2024
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
RXA – inspiracji do utworów szukam z różnych źródeł np. z brutalnych gier. Masz rację, że „suchy i bezosobowy styl takich kronik nie wspomoże literackiego warsztatu”. Jednak szukanie informacji o morderstwach to już pomaga literackiemu warsztatowi. Przeczytaj np. utwór pt. „1888” lub „Spowiedź BTK – wyznanie seryjnego mordercy”. W tych tekstach inspiracją byli seryjni mordercy.

Poniżej masz linki do wspomnianych utworów, jeśli Cię interesują i chcesz je przeczytać.
https://www.opowi.pl/1888-a97794/
https://www.opowi.pl/spowiedz-btk-wyznanie-seryjnego-a91959/
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Archiwizacja nr 3

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Łęg Tarnowski (Małopolska)
- Rodzaj śmierci – wypadek drogowy (potrącenie)
- Krótki opis zgonów – ofiarą jest 4-latek. Przechodził przez przejście dla pieszych z matką i rodzeństwem. Prowadząc archiwizację tego wypadku nie stwierdziłem obrażeń u rodziny poszkodowanego malca. Gdy przeprowadzał rowerek w dziecko wjechała trzeźwa 54-latka kierująca samochodem typu Kia
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 26 września 2024
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Archiwizacja nr 4

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Kielce
- Rodzaj śmierci – potrącenie przez pociąg
- Krótki opis zgonów – ofiarą jest 72-letni mężczyzna, który wtargnął na tory. Został zabrany do szpitala po potrąceniu przez nadjeżdżający pociąg. Mężczyzna zmarł w szpitalu
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 1 października 2024
zsrrknight
2 tygodnie temu
dla odmiany coś zabawniejszego...

Państwo - Polska
Miejscowość - Golub-Dobrzyń
Rodzaj śmierci - przygniecenie armatą
Krótki opis zgonów - chłop próbował się wspiąć na armatę, armata przewróciła się i go przygniotła. Po wypadku przetransportowany do szpitala, gdzie zmarł w wyniku odniesionych obrażeń
Liczba ofiar - 1 (nie licząc rozumu i godności tego biednego człowieka)
Data zdarzenia - 27 września 2024

a w sumie to nawet nie jest zabawne, tylko dosyć interesujące. Z jednej strony zginąć w taki sposób to głupota, z drugiej przynajmniej odszedł, uwaga, uwaga, z hukiem xd (gdyby doszło do wystrzału oczywiście - armata od dawien dawna nie działa, a jak działała to chyba robiła za rekwizyt w jakimś filmie, jeśli pamięć mnie nie myli...)
ZielonoMi
2 tygodnie temu
Albo jak w animkach - chłop sie wystrzelił z armaty. Przeżył wystrzal, przeżył upadek,przejechał go walec - chłop sie odkrztałcił - żyje. Przetrwał podróż po pustyni bez wody. Przyczyna śmierci - przemęczenie i natłok wrażeń.:D
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Po co ja robię te chore archiwizacje morderstw i tragedii? Zaznaczam, że jestem całkowicie NORMALNY, ale trudno w to uwierzyć.

Powody są dwa:

- nudzi mi się, więc znalazłem nowe „hobby”😉

- czytając i przeszukując Internet spotykam się z makabrą i okrucieństwem. Zdobywam wiedzę i szukam inspiracji do pisania strasznych horrorów i thrillerów np. moje najnowsze drabble 😉
RXA
2 tygodnie temu
Czy dział nekrologów w jakiejś gazecie też jest dla Ciebie "makabryczny" w jakiś sposób?
zsrrknight
2 tygodnie temu
a propos - do nekrologów mamy specjalny wątek xd Znaczy nie do nekrologów, ale do wspomnień zmarłych osób związanych z kulturą bądź ogólnie osób znanych
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
RXA - Nie za bardzo, ale pamiętam czasy, gdy szalał koronawirus. Włoskie gazety były czarne od nekrologów, a na włoskich ulicach można było zauważyć sznur ciężarówek z trumnami.
RXA
2 tygodnie temu
Tak pytam, bo różne dewiacje są i ekspertem nie jestem, ale fascynacja makabrą i zgonami, którą można popieścić jakimś wypadkiem z Gazety Pomorskiej, to trochę jak erotoman, który ubija śmietanę widząc laskę w trzech sukienkach, ośmiu koszulkach, pięciu parach spodni, dwóch futrach i skafandrze astronauty.
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Podoba mi się Twój komentarz. Rozbawił mnie😉
Bettina
2 tygodnie temu
Czemu z Pomorskiej?
RXA
2 tygodnie temu
Do usług.

Mam jedynie na myśli, że te rzeczy, które publikujesz jako makabryczne, kontrowersyjne czy straszne, naprawdę rzadko nimi bywają. I nie wiem, czy to kwestia różnych progów wrażliwości.

Sam pewnie nie jestem w stu procentach normalny, bo kiedyś zwłoki traktowałem jak kiepsko ustawione meble kuchenne, utrudniające mi robienie śniadania, ale pierwsze słyszę, żeby kogoś intrygowały czy jarały przypadkowe raporty zgonów z sieci. No chyba że mówimy o jakimś przeglądaniu Sadistica, jeśli jeszcze działa.
RXA
2 tygodnie temu
Bettina, bez konkretnego powodu. Ot wpadła mi do głowy.

Przy okazji gratulacje. Chyba pierwszy raz widzę Twój komentarz, który nie dość, że w temacie, to jeszcze niepozbawiony sensu.
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
RXA – znasz mnie już trochę czasu i wiesz, że mam specyficzny styl pisarski i „dziwne” poczucie czarnego humoru.
Jak chodzi o raporty zgonów, to jest to dla mnie kopalnia wiedzy, którą mogę wykorzystać przy tworzeniu utworów.
Bettina
2 tygodnie temu
To komentarz bez sensu.
Bettina
2 tygodnie temu
Nie czytam, wiẹc pytam.
Bettina
2 tygodnie temu
https://youtube.com/shorts/lRjiZp3rhII?si=BREQAELdUqOXjiPY
Bettina
2 tygodnie temu
To tez jest bez sensu. Kiedys pojechalam, bo uwierzylam, ze tak sie wydarzy do kompletnie obcej mi sytuacji.

https://youtube.com/shorts/oTj8JUjh-jk?si=AxftE0r255GErZ_W
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Archiwizacja nr 5

- Państwo - Polska
- Miejscowość – okolice Strumian pod Goleniowem (woj. zachodniopomorskie)
- Rodzaj śmierci – wypadek samochodowy
- Krótki opis zgonów – ofiarą jest jeden z kierowców. Zginął na miejscu. Dwie osoby trafiły do szpitala po czołowym zderzeniu dwóch samochodów osobowych
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 2 października 2024
Techniczny Pawarotti
2 tygodnie temu
„Śmierć jednej osoby to tragedia, śmierć milionów to tylko statystyka” Wiadomo kto
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Archiwizacja nr 6

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Wiskitki (powiat żyrardowski)
- Rodzaj śmierci – śmierć w pożarze
- Krótki opis zgonów – w pożarze domu spłonął 4-letni chłopczyk
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 30 września 2024
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Archiwizacja nr 7

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Kobyla Góra
- Rodzaj śmierci – morderstwo w rodzinie
- Krótki opis zgonów – chora psychicznie 48-letnia kobieta zabija swoje dwie córki (miały 7 i 13 lat). Jedna zginęła uduszona, drugą (starszą) matka zabiła zadając nożem kilkadziesiąt ran kłutych i ciętych w różne części ciała.
- Liczba ofiar - 2
- Data zdarzenia – 20 kwietnia 2023

UWAGA – do morderstwa dziewczynek doszło 20 kwietnia 2023, ale postanowiłem zarchiwizować dzisiaj (3 października 2024) zbrodnię, bo Sąd Okręgowy w Kaliszu postanowił, że 48-letnia kobieta z Kobylej Góry, która zamordowała swoje dwie córki, zostanie umieszczona w zakładzie psychiatrycznym
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Archiwizacja nr 8

- Państwo – Polska
- Miejscowość – Bobrowniki pod Łowiczem na drodze krajowej nr 70 w woj. łódzkim
- Rodzaj śmierci – wypadek samochodowy
- Krótki opis zgonów – w zderzeniu dwóch pojazdów 21-latek kierujący samochodem osobowym zginął na miejscu
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 2 października 2024
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Sprostowanie do Archiwizacji nr 7 – chora psychicznie kobieta miała 47 lat w chwili popełnienia morderstwa na niepełnoletnich córeczkach. Mając 48 lat została umieszczona w szpitalu psychiatrycznym decyzją sądu
SwanSong
2 tygodnie temu
Ja też mam sprostowanie:
"Wiem, że to może wydawać się chore, ale znacie mnie z bardzo ostrych, brutalnych oraz kontrowersyjnych pomysłów i utworów. "
Nie, znamy cię z żałosnych, pozbawionych emocji i kunsztu literackiego wypocinach, które z trudem można uznać za opowiadania. Roją się od błędów, nie zbudzają żadnych uczuć prócz uśmiechu politowania.
Tyle sprostowania. Jak widać, nadal idiotycznie wierzysz, że ktoś uważa cię za kontrowersyjnego i ostrego, bo czytasz albo piszesz o morderstwach. Zamiast tego poczytaj dobrą książkę lub zapisz się na kurs pisania, bo na razie fatalnie to wygląda.
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
„łabądku” – nie lubię przeklinać w komentarzach ( przekleństwa w utworach to co innego), ale napiszę ci coś prosto z serca – FUCK YOU!!!

P.S.
Jesteś najgorszym z trolli na tym portalu. Uroczyście mianuję cię na Króla Trolli Opowi.

Nie dziękuj, tylko spadaj do Afryki prostować banany!!!
Bettina
2 tygodnie temu
Razem z Gazetą Pomorską.
SwanSong
2 tygodnie temu
Jesteś gorszy niż Marg, bo Marg przynajmniej poprawia błędy, a nie obstaje przy głupim przekonaniu, że poprawki niszczą dzieło. Dostałeś masę cennych uwag, ale w zarozumialstwie wciąż uważasz, że nie ma czego poprawiać. Zamiast tego wolisz zakładać bezsensowne tematy o morderstwach. Kogo to interesuje?
Vampire Fangs
2 tygodnie temu
Nie zaśmiecaj mojego wątku tym syfem.
SwanSong
2 tygodnie temu
Twój wątek to syf. Pod twoje opka już nawet nie wchodzę, z czego pewnie się cieszysz, bo nic tam ciekawego, ale tutaj zajrzałem i żałuję. Masz niesamowicie zarozumiałe spojrzenie na świat. Poczytaj Palahniuka np. Guts, to zobaczysz jak się pisze obrzydliwe, kontrowersyjne rzeczy, Ilość trupów nie powoduje, że tekst robi się mocniejszy.
Bettina
2 tygodnie temu
Wlasnie mam w rẹku :)
Vampire Fangs
ponad tydzień temu
Stwierdziłem, że życie jest piękne. Nie można szukać w nim zła i przemocy. Nie będę już robił archiwizacji. Uważam, że to było chore i nikogo z Was nie interesowało tak bardzo jak mnie. Myślałem, że szukanie informacji o wypadkach czy zabójstwach dokonanych przez seryjnych morderców zainspirują mnie. Myliłem się i sorry za ten dziwny i niepokojący wątek na forum Opowi.
ZielonoMi
ponad tydzień temu
Oglądałeś "Dziewczynę z sąsiedztwa"? Przeczytaj książkę Ketchuma. Może ona Cię zainspiruje i coś podpowie. Może i nie ma tam wybeszania i ucinania kończyn, ale to mocna książka, warta polecenia.
wikindzy
ponad tydzień temu
Inspiruj się: https://www.youtube.com/channel/UCTbslcXZ1fRYN15H4MvYCbA
wikindzy
ponad tydzień temu
Nekrofilia, pedofilia, kanibalizm etc, tylko przegrzeb dobrze kanał
wikindzy
ponad tydzień temu
Vampire Fangs, "Myliłem się i sorry za ten dziwny i niepokojący wątek na forum Opowi." Dziwni ludzie ludzie robią dziwne rzeczy i mają dziwne upodobania

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji