Archiwizacja morderstw i tragedii

Vampire Fangs
dwa lata temu
Wymyśliłem mój nowy wątek na forum Opowi. Nie jest związany z literaturą, tylko z opisem morderstw i ludzkich tragedii. Wiem, że to może wydawać się chore, ale znacie mnie z bardzo ostrych, brutalnych oraz kontrowersyjnych pomysłów i utworów.

Każda z archiwizacji będzie składała się z następujących elementów:

- Państwa
- Miejscowości
- Rodzaju śmierci
- Krótkiego opisu zgonów
- Liczby ofiar
- Daty zdarzenia
Vampire Fangs
dwa lata temu
Archiwizacja nr 1

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Kraków, Park Dębnicki
- Rodzaj śmierci – brutalne morderstwo
- Krótki opis zgonów – znalezione ciało mężczyzny (lat 41) z wieloma ranami kłutymi, głównie na obszarze korpusu ofiary oraz ranę ciętą na szyi, która była głęboka
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – do mordu doszło najprawdopodobniej w nocy z 27 na 28 września tego roku
Bettina
dwa lata temu
Liczba zdarzeń
zsrrknight
dwa lata temu
czyli będziesz prowadzić kronikę kryminalną na portalu literackim?
Bettina
dwa lata temu
3, wiem, bo znam Python
Bettina
dwa lata temu
Podstawy.
Vampire Fangs
dwa lata temu
Będę prowadził kronikę kryminalną na portalu literackim. Każdy z nas ma prawo założyć swój wątek, który niekoniecznie jest związany z pisaniem oraz literaturą.

Może ta „kronika” zainspiruje mnie do napisania nowego, ciężkiego utworu. Kto wie? Według mnie inspiracji można szukać wszędzie. Nawet w okropnościach i krwawych zabójstwach, wypadkach czy ludzkiej tragedii.
Bettina
dwa lata temu
A z Plebanii też?
RXA
dwa lata temu
Rób, co chcesz. Tego zabronić nie mogą. Niemniej nie uważam, że suchy i bezosobowy styl takich kronik wspomoże Twój warsztat literacki. Najwyżej złudnie utwierdzi w przekonaniu, że prostym przedstawianiem faktów można zatrzymać przy sobie czytelnika.
Vampire Fangs
dwa lata temu
Archiwizacja nr 2

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Warszawa, Bulwary Wiślane
- Rodzaj śmierci – brutalne morderstwo
- Krótki opis zgonów –17 - latek został pchnięty nożem prze 15 - latkę w klatkę piersiową. Ofiara napaści trafiła w stanie krytycznym do szpitala. Zgon nastąpił w poniedziałek
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 27 września 2024
Vampire Fangs
dwa lata temu
RXA – inspiracji do utworów szukam z różnych źródeł np. z brutalnych gier. Masz rację, że „suchy i bezosobowy styl takich kronik nie wspomoże literackiego warsztatu”. Jednak szukanie informacji o morderstwach to już pomaga literackiemu warsztatowi. Przeczytaj np. utwór pt. „1888” lub „Spowiedź BTK – wyznanie seryjnego mordercy”. W tych tekstach inspiracją byli seryjni mordercy.

Poniżej masz linki do wspomnianych utworów, jeśli Cię interesują i chcesz je przeczytać.
https://www.opowi.pl/1888-a97794/
https://www.opowi.pl/spowiedz-btk-wyznanie-seryjnego-a91959/
Vampire Fangs
dwa lata temu
Archiwizacja nr 3

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Łęg Tarnowski (Małopolska)
- Rodzaj śmierci – wypadek drogowy (potrącenie)
- Krótki opis zgonów – ofiarą jest 4-latek. Przechodził przez przejście dla pieszych z matką i rodzeństwem. Prowadząc archiwizację tego wypadku nie stwierdziłem obrażeń u rodziny poszkodowanego malca. Gdy przeprowadzał rowerek w dziecko wjechała trzeźwa 54-latka kierująca samochodem typu Kia
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 26 września 2024
Vampire Fangs
dwa lata temu
Archiwizacja nr 4

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Kielce
- Rodzaj śmierci – potrącenie przez pociąg
- Krótki opis zgonów – ofiarą jest 72-letni mężczyzna, który wtargnął na tory. Został zabrany do szpitala po potrąceniu przez nadjeżdżający pociąg. Mężczyzna zmarł w szpitalu
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 1 października 2024
zsrrknight
dwa lata temu
dla odmiany coś zabawniejszego...

Państwo - Polska
Miejscowość - Golub-Dobrzyń
Rodzaj śmierci - przygniecenie armatą
Krótki opis zgonów - chłop próbował się wspiąć na armatę, armata przewróciła się i go przygniotła. Po wypadku przetransportowany do szpitala, gdzie zmarł w wyniku odniesionych obrażeń
Liczba ofiar - 1 (nie licząc rozumu i godności tego biednego człowieka)
Data zdarzenia - 27 września 2024

a w sumie to nawet nie jest zabawne, tylko dosyć interesujące. Z jednej strony zginąć w taki sposób to głupota, z drugiej przynajmniej odszedł, uwaga, uwaga, z hukiem xd (gdyby doszło do wystrzału oczywiście - armata od dawien dawna nie działa, a jak działała to chyba robiła za rekwizyt w jakimś filmie, jeśli pamięć mnie nie myli...)
ZielonoMi
dwa lata temu
Albo jak w animkach - chłop sie wystrzelił z armaty. Przeżył wystrzal, przeżył upadek,przejechał go walec - chłop sie odkrztałcił - żyje. Przetrwał podróż po pustyni bez wody. Przyczyna śmierci - przemęczenie i natłok wrażeń.:D
Vampire Fangs
dwa lata temu
Po co ja robię te chore archiwizacje morderstw i tragedii? Zaznaczam, że jestem całkowicie NORMALNY, ale trudno w to uwierzyć.

Powody są dwa:

- nudzi mi się, więc znalazłem nowe „hobby”😉

- czytając i przeszukując Internet spotykam się z makabrą i okrucieństwem. Zdobywam wiedzę i szukam inspiracji do pisania strasznych horrorów i thrillerów np. moje najnowsze drabble 😉
RXA
dwa lata temu
Czy dział nekrologów w jakiejś gazecie też jest dla Ciebie "makabryczny" w jakiś sposób?
zsrrknight
dwa lata temu
a propos - do nekrologów mamy specjalny wątek xd Znaczy nie do nekrologów, ale do wspomnień zmarłych osób związanych z kulturą bądź ogólnie osób znanych
Vampire Fangs
dwa lata temu
RXA - Nie za bardzo, ale pamiętam czasy, gdy szalał koronawirus. Włoskie gazety były czarne od nekrologów, a na włoskich ulicach można było zauważyć sznur ciężarówek z trumnami.
RXA
dwa lata temu
Tak pytam, bo różne dewiacje są i ekspertem nie jestem, ale fascynacja makabrą i zgonami, którą można popieścić jakimś wypadkiem z Gazety Pomorskiej, to trochę jak erotoman, który ubija śmietanę widząc laskę w trzech sukienkach, ośmiu koszulkach, pięciu parach spodni, dwóch futrach i skafandrze astronauty.
Vampire Fangs
dwa lata temu
Podoba mi się Twój komentarz. Rozbawił mnie😉
Bettina
dwa lata temu
Czemu z Pomorskiej?
RXA
dwa lata temu
Do usług.

Mam jedynie na myśli, że te rzeczy, które publikujesz jako makabryczne, kontrowersyjne czy straszne, naprawdę rzadko nimi bywają. I nie wiem, czy to kwestia różnych progów wrażliwości.

Sam pewnie nie jestem w stu procentach normalny, bo kiedyś zwłoki traktowałem jak kiepsko ustawione meble kuchenne, utrudniające mi robienie śniadania, ale pierwsze słyszę, żeby kogoś intrygowały czy jarały przypadkowe raporty zgonów z sieci. No chyba że mówimy o jakimś przeglądaniu Sadistica, jeśli jeszcze działa.
RXA
dwa lata temu
Bettina, bez konkretnego powodu. Ot wpadła mi do głowy.

Przy okazji gratulacje. Chyba pierwszy raz widzę Twój komentarz, który nie dość, że w temacie, to jeszcze niepozbawiony sensu.
Vampire Fangs
dwa lata temu
RXA – znasz mnie już trochę czasu i wiesz, że mam specyficzny styl pisarski i „dziwne” poczucie czarnego humoru.
Jak chodzi o raporty zgonów, to jest to dla mnie kopalnia wiedzy, którą mogę wykorzystać przy tworzeniu utworów.
Bettina
dwa lata temu
To komentarz bez sensu.
Bettina
dwa lata temu
Nie czytam, wiẹc pytam.
Bettina
dwa lata temu
Bettina
dwa lata temu
Vampire Fangs
dwa lata temu
Archiwizacja nr 5

- Państwo - Polska
- Miejscowość – okolice Strumian pod Goleniowem (woj. zachodniopomorskie)
- Rodzaj śmierci – wypadek samochodowy
- Krótki opis zgonów – ofiarą jest jeden z kierowców. Zginął na miejscu. Dwie osoby trafiły do szpitala po czołowym zderzeniu dwóch samochodów osobowych
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 2 października 2024
Techniczny Pawarotti
dwa lata temu
„Śmierć jednej osoby to tragedia, śmierć milionów to tylko statystyka” Wiadomo kto
Vampire Fangs
dwa lata temu
Archiwizacja nr 6

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Wiskitki (powiat żyrardowski)
- Rodzaj śmierci – śmierć w pożarze
- Krótki opis zgonów – w pożarze domu spłonął 4-letni chłopczyk
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 30 września 2024
Vampire Fangs
dwa lata temu
Archiwizacja nr 7

- Państwo - Polska
- Miejscowość – Kobyla Góra
- Rodzaj śmierci – morderstwo w rodzinie
- Krótki opis zgonów – chora psychicznie 48-letnia kobieta zabija swoje dwie córki (miały 7 i 13 lat). Jedna zginęła uduszona, drugą (starszą) matka zabiła zadając nożem kilkadziesiąt ran kłutych i ciętych w różne części ciała.
- Liczba ofiar - 2
- Data zdarzenia – 20 kwietnia 2023

UWAGA – do morderstwa dziewczynek doszło 20 kwietnia 2023, ale postanowiłem zarchiwizować dzisiaj (3 października 2024) zbrodnię, bo Sąd Okręgowy w Kaliszu postanowił, że 48-letnia kobieta z Kobylej Góry, która zamordowała swoje dwie córki, zostanie umieszczona w zakładzie psychiatrycznym
Vampire Fangs
dwa lata temu
Archiwizacja nr 8

- Państwo – Polska
- Miejscowość – Bobrowniki pod Łowiczem na drodze krajowej nr 70 w woj. łódzkim
- Rodzaj śmierci – wypadek samochodowy
- Krótki opis zgonów – w zderzeniu dwóch pojazdów 21-latek kierujący samochodem osobowym zginął na miejscu
- Liczba ofiar - 1
- Data zdarzenia – 2 października 2024
Vampire Fangs
dwa lata temu
Sprostowanie do Archiwizacji nr 7 – chora psychicznie kobieta miała 47 lat w chwili popełnienia morderstwa na niepełnoletnich córeczkach. Mając 48 lat została umieszczona w szpitalu psychiatrycznym decyzją sądu
SwanSong
dwa lata temu
Ja też mam sprostowanie:
"Wiem, że to może wydawać się chore, ale znacie mnie z bardzo ostrych, brutalnych oraz kontrowersyjnych pomysłów i utworów. "
Nie, znamy cię z żałosnych, pozbawionych emocji i kunsztu literackiego wypocinach, które z trudem można uznać za opowiadania. Roją się od błędów, nie zbudzają żadnych uczuć prócz uśmiechu politowania.
Tyle sprostowania. Jak widać, nadal idiotycznie wierzysz, że ktoś uważa cię za kontrowersyjnego i ostrego, bo czytasz albo piszesz o morderstwach. Zamiast tego poczytaj dobrą książkę lub zapisz się na kurs pisania, bo na razie fatalnie to wygląda.
Vampire Fangs
dwa lata temu
„łabądku” – nie lubię przeklinać w komentarzach ( przekleństwa w utworach to co innego), ale napiszę ci coś prosto z serca – FUCK YOU!!!

P.S.
Jesteś najgorszym z trolli na tym portalu. Uroczyście mianuję cię na Króla Trolli Opowi.

Nie dziękuj, tylko spadaj do Afryki prostować banany!!!
Bettina
dwa lata temu
Razem z Gazetą Pomorską.
SwanSong
dwa lata temu
Jesteś gorszy niż Marg, bo Marg przynajmniej poprawia błędy, a nie obstaje przy głupim przekonaniu, że poprawki niszczą dzieło. Dostałeś masę cennych uwag, ale w zarozumialstwie wciąż uważasz, że nie ma czego poprawiać. Zamiast tego wolisz zakładać bezsensowne tematy o morderstwach. Kogo to interesuje?
Vampire Fangs
dwa lata temu
Nie zaśmiecaj mojego wątku tym syfem.
SwanSong
dwa lata temu
Twój wątek to syf. Pod twoje opka już nawet nie wchodzę, z czego pewnie się cieszysz, bo nic tam ciekawego, ale tutaj zajrzałem i żałuję. Masz niesamowicie zarozumiałe spojrzenie na świat. Poczytaj Palahniuka np. Guts, to zobaczysz jak się pisze obrzydliwe, kontrowersyjne rzeczy, Ilość trupów nie powoduje, że tekst robi się mocniejszy.
Bettina
dwa lata temu
Wlasnie mam w rẹku :)
Vampire Fangs
dwa lata temu
Stwierdziłem, że życie jest piękne. Nie można szukać w nim zła i przemocy. Nie będę już robił archiwizacji. Uważam, że to było chore i nikogo z Was nie interesowało tak bardzo jak mnie. Myślałem, że szukanie informacji o wypadkach czy zabójstwach dokonanych przez seryjnych morderców zainspirują mnie. Myliłem się i sorry za ten dziwny i niepokojący wątek na forum Opowi.
ZielonoMi
dwa lata temu
Oglądałeś "Dziewczynę z sąsiedztwa"? Przeczytaj książkę Ketchuma. Może ona Cię zainspiruje i coś podpowie. Może i nie ma tam wybeszania i ucinania kończyn, ale to mocna książka, warta polecenia.
wikindzy
dwa lata temu
Inspiruj się: https://www.youtube.com/channel/UCTbslcXZ1fRYN15H4MvYCbA
wikindzy
dwa lata temu
Nekrofilia, pedofilia, kanibalizm etc, tylko przegrzeb dobrze kanał
wikindzy
dwa lata temu
Vampire Fangs, "Myliłem się i sorry za ten dziwny i niepokojący wątek na forum Opowi." Dziwni ludzie ludzie robią dziwne rzeczy i mają dziwne upodobania

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji