Bizarrowe zabawy

fanthomas
07.10.2021
100 lat temu surrealiści wymyślali różne zabawy słowne na pobudzenie wyobraźni. Układali na przykład zdania z kilku losowych słów albo tworzyli zdania hipotetyczne - jeden uczestnik zabawy wymyślał zdanie zaczynające się od "gdyby" lub "gdy", a drugi dokładał takie w trybie przypuszczającym (oba absurdalne), np. Gdyby kalendarze robiono z papieru toaletowego, słoneczniki spadałyby z nieba. Proponuję podobną zabawę na pobudzenie wyobraźni z udziałem generatora słów losowych. Każdy chętny niech wylosuje dwa słowa i na ich podstawie napisze krótki absurdalny tekst
fanthomas
07.10.2021
https://randomwordgenerator.com/
fanthomas
07.10.2021
Chyba że to miały być luźne zabawy w rodzaju jeden mówi to a drugi tamto
Shogun
07.10.2021
Wylosowałem dotykać, szampan
Shogun
07.10.2021
I co teras?
Shogun
07.10.2021
Tekst?
fanthomas
07.10.2021
Zalosuj jeszcze raz, myślę że dwa hasła będą lepsze
fanthomas
07.10.2021
Szampan, który dotyka
Patriota
07.10.2021
A co to w ogóle jest to bizarro? I jakich argumentów byś użył, żeby się tym zająć?
pansowa
07.10.2021
Szkoły skończ, to się dowiesz :)
cos_ci_opowiem
07.10.2021
A po ile słów mamy losować, @fanthomas?
Patriota
07.10.2021
Pytanie do fantomasa.
fanthomas
07.10.2021
Najlepiej wylosowac dwa hasła po dwa słowa żeby było ciekawiej
fanthomas
07.10.2021
Losujesz raz na przykład virgin pig i drugi raz np. clay president
fanthomas
07.10.2021
Potem tych haseł używasz jako inspiracji do stworzenia tekstu
fanthomas
07.10.2021
A co to jest bizarro? Zapraszam tutaj https://facebook.com/groups/478286886473826/
Patriota
07.10.2021
Łojeju, żeby przbrnąć przez te wszystkie gadki na tym nieczytelnym pejszbuku, ja to chciałem w skrócie prostą definicję i jakieś argument za i ewentualnie przeciw, negatywy i pozytywy.
Patriota, Bizarro wulgarne, nie patriotyczne, świętości nie szanuje - czyli można rzec, że wyzwolone, ale nie dla patrio-kato-prawi raczej, bo weźmnie i jeszcze oburzy i tylko siwy dym, co kąsa kłami w kształcie krzyży
Patriota
07.10.2021
Kto mieczem wojuje, ten .... Jak można coś wykorzystać na lewacką głupotę, to chętnie się zapoznam. Ale o jakąś definicję proszę.
Zamkli googla i Wikipedię?

Część postów została ukryta (36)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
O i wampiryczny reż pisze.
Grawitacja, masz dobrych kompanów do pióra, piszcie, a ja se poczytam :)
Albo zawołam Zielonkę
Grawitacja
5 miesięcy temu
Wołaj Zieloną i też dawaj!
Bettina
5 miesięcy temu
Chodxi o szynke, czy szynecxke czy szynkową?
Grawitacja
5 miesięcy temu
Bettina Rzeźnika idz i kup salceson
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Jestem.
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Co się robi, co się pisze?
Nibynóżka idź stond, bo ja tera nauki pobieram
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Wianeczek, pamiętasz może tekst Antoniego G o cyrku?
Bettina
5 miesięcy temu
Interesuje siẹ czy miẹdzy pytaniem a zapytaniem stawia siẹ w jẹzyku polskim, przecinek.
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Przeszkadasz.
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Czy możesz tak po ludzku się odwalić?
Bettina
5 miesięcy temu
Słuchaj, nie mam pojẹcia kim ty jesteś, ale chyba troszezkẹ za dużo o kielonek.
Bettina
5 miesięcy temu
Dużo za dużo.
Wianeczek
5 miesięcy temu
Paluszki Niestety nie pamiętam Antoniego tekstu
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Jestem trzeźwa. Adwokat był u mnie na sylwka, ale już spłynął w czeluść kanalizacyjną.
Jak będziesz mnie wq^wiać, to cię zbluzgam i pójdziesz z płaczem.
Wianeczek
5 miesięcy temu
Paluszki Nie dawaj się wkręcać w jej zagrywki.
Wianeczek
5 miesięcy temu
Idę poszperać o cyrkach i tych podobnych klimatach. Może ktoś coś tu dopisze w ramach rozruszania tego gatunku.
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Spróbuję, ale nie obiecuję.
Bettina
5 miesięcy temu
Nibynóźka robi na mnie tak pioronujące wrażenie słowotwórcze.
Wianeczek
5 miesięcy temu
Paluszki Ja też nie obiecuję, robię podchody 😉
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Dziewczynka koala stała i z zaciekawieniem i oglądała zdjęcie kobiety bez kości żując listek eukaliptusa.
Bettina
5 miesięcy temu
Ależ to jest fajne. Co ciekawego może być w holu?
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Nie jesteś nibynóżką tylko głupią piz**.
Bettina
5 miesięcy temu
Nie znam ciɛ, ale to dziwne jak prowadzisz rozmowy.
Bettina
5 miesięcy temu
Obojẹtne.
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Dziwne jest to, że wszędzie się wpie^dalasz.
Bez zaproszenia.
I piszesz od czapki. Bez związku z tematem.
W życiu poza ekranowym też się tak zachowujesz? Jak pie^dolnięta?
Bettina
5 miesięcy temu
Jeszcze sie mnie zapytaj czy jestem wierząca.
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
💩 mnie obchodzi czy jesteś czy cię nie ma.

I to były ostatnie słowa w twoim kierunku.
Zatem uprzejmie spie^dalaj.
Bettina
5 miesięcy temu
Nie wiem kim jestes, ale to dziwne , gdy obca osoba pyta o takie rzeczy.
Bettina
5 miesięcy temu
Albo jest to przedxiwnie uksxtaltowana kultura z wiedzą
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Dziewczynka koalinka wyjęła z buzi eukaliptusowy listek, schowała go do małej kieszonki, podniosła szary kamyczek, szybkim ruchem umieściła między dziąsłami i wystrzeliła prosto w kwadratowy łeb baby-gara.
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Kobieta bez kości zmieniła na afiszu pozycję i szybkim ruchem dłoni poprawiła kosmyk włosów.
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Babagar zachwiała się, zgarbiła, wytrzeszczyła hemoroidy i przypaliła na kwadratowym łbie ostatni posiłek, którym chciała się uraczyć.
Wianeczek
5 miesięcy temu
Z przyczepy z lwami wyskoczył niedorośnięty karzeł i wyrwał jej łychę razem z zębem. Babagar wrzasnęła. Ryk był tak potężny że zatrzęsła się arena, na której już trwał występ.
Wianeczek
5 miesięcy temu
— Twój jęzor metalowy! — wykrzykiwał mały troll.
Proteza z łyżki którą jej przykuł kowal była jej narzędziem pracy. Karmiła nią publiczność i nagle została wywołana do występu przez samego poskramiacza hien. Chichotał przez materiałową ścianę namiotu za jej plecami.
— Kur...w. — Pół jęzorem mamrotała. — I co traz...
kigja
5 miesięcy temu
//Wianeczkowa, pisaj tutaj, a tamtych dwoje zostaw, znudzi im się, to pójdą w...//
Wianeczek
5 miesięcy temu
//Luz, ja jeszcze mam inne rzeczy do pisania.//
Bettina
5 miesięcy temu
Idioten gibst überall.
Wianeczek
5 miesięcy temu
Kobieta bez kości przenikała nie tylko niewyobrażalne formy ale także światy. Zniknęła z afiszu i zwinnym ruchem wniknęła w postać Babygar.
— Proszę państwa proszę zamknąć oczy, czas na degustację... Dyrektor skłonił się nisko i zniknął po zapowiedzi za kulisami.
Bettina
5 miesięcy temu
Tak pomijajac ten kontekst. Taka Dzika jestes od dawna?
Bettina
5 miesięcy temu
Bo wiesz. To nie jest cos z pogranicxa afisxa.
Bettina
5 miesięcy temu
Natomiast bardxo ciekawe, ale to zupelnie z innego powodu. ❤️
paluszki z paczuszki
5 miesięcy temu
Kobieta bez kości znana w półświatku jako Désossé, była najwyższej klasy kieszonkowcem. Miała do tego ogromne predyspozycje i niezwykłe zdolności. A także zamiłowanie. Z nikim nie współpracowała i z nikim się nie dzieliła. Pracowała dykretnie i na małą skalę. Była rozważna i skrupulatna.
Désossé jako Babagar zaserwowała publiczności Żabi barszcz, w którym zabrakło żabich udek, ale znalazły się tłuste pajęcze nogi, żądła Vespy, odwłoki jusznicy i jeszcze kilka smacznych dodatków.

Désossé długo nie musiała czekać na efekty przyrządzonego wiktuału. Jej uciekające oczy zobaczyły coś, czego jeszcze nikt nie widział i nikt nie słyszał...
Wianeczek
5 miesięcy temu
//Paluszki, dobre!//
Wianeczek
5 miesięcy temu
Łańcuchowo niczym sznur gąsienic zebranym zaczęły wychodzić oczy z orbit. Wisiały na sprężynkach podskakując radośnie. Rozdziawiali gęby zdezorientowani obrazami jakie zafundowały im ślepia.
— To część przedstawienia! Proszę zachować spokój. — Dyrktor biegał na około areny, szukając wyjścia z sytuacji.
Wianeczek
5 miesięcy temu
Miał oblepione usta włochatymi gąsienicami, które smakowały szorstko.
— A teraz poczęstunek, jedzcie na koszt improwizacji. — Klałn roznosił w koszyku wijące się przysmaki.
Wianeczek
5 miesięcy temu
— Proszę o uwagę, przerwa dobiegła końca, skupcie gały w formacie ludzkego gapienia i zaczynamy! — Siostry sjamskie skręcone spiralnie podskakiwały na sprężynowych nogach.
Wianeczek
5 miesięcy temu
Sztuka chodzenia po linie nie była im obca.
Wianeczek
5 miesięcy temu
Balet nietoperzy pod sklepieniem zamarł. Wyczucie krwi graniczyło z sekundami zegara. Lew zadrasnął tresera zębami, ranka na w okolicy szyji była niewielka, ale...
Wianeczek
5 miesięcy temu
Wszystkie tresowane wszy z cyrku przyssały się do zranionego. Rosły i rosły aż nietoperze popadały z wrażenia ich objętości.
Huk, rozbryzg i trybuny zalała krew. Worek z kośćmi pożarł lew. Tłum na oślep wyrwał się ze swoich miejsc do wyjścia. Było już zapóźno, gacki dokończyły występ. Lew ryczał nad rozlaną krwią.
Wianeczek
5 miesięcy temu
Za jeden grosz.

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji