Bizarrowe zabawy

fanthomas
07.10.2021
100 lat temu surrealiści wymyślali różne zabawy słowne na pobudzenie wyobraźni. Układali na przykład zdania z kilku losowych słów albo tworzyli zdania hipotetyczne - jeden uczestnik zabawy wymyślał zdanie zaczynające się od "gdyby" lub "gdy", a drugi dokładał takie w trybie przypuszczającym (oba absurdalne), np. Gdyby kalendarze robiono z papieru toaletowego, słoneczniki spadałyby z nieba. Proponuję podobną zabawę na pobudzenie wyobraźni z udziałem generatora słów losowych. Każdy chętny niech wylosuje dwa słowa i na ich podstawie napisze krótki absurdalny tekst
fanthomas
07.10.2021
https://randomwordgenerator.com/
fanthomas
07.10.2021
Chyba że to miały być luźne zabawy w rodzaju jeden mówi to a drugi tamto
Shogun
07.10.2021
Wylosowałem dotykać, szampan
Shogun
07.10.2021
I co teras?
Shogun
07.10.2021
Tekst?
fanthomas
07.10.2021
Zalosuj jeszcze raz, myślę że dwa hasła będą lepsze
fanthomas
07.10.2021
Szampan, który dotyka
Patriota
07.10.2021
A co to w ogóle jest to bizarro? I jakich argumentów byś użył, żeby się tym zająć?
pansowa
07.10.2021
Szkoły skończ, to się dowiesz :)
cos_ci_opowiem
07.10.2021
A po ile słów mamy losować, @fanthomas?
Patriota
07.10.2021
Pytanie do fantomasa.
fanthomas
07.10.2021
Najlepiej wylosowac dwa hasła po dwa słowa żeby było ciekawiej
fanthomas
07.10.2021
Losujesz raz na przykład virgin pig i drugi raz np. clay president
fanthomas
07.10.2021
Potem tych haseł używasz jako inspiracji do stworzenia tekstu
fanthomas
07.10.2021
A co to jest bizarro? Zapraszam tutaj https://facebook.com/groups/478286886473826/
Patriota
07.10.2021
Łojeju, żeby przbrnąć przez te wszystkie gadki na tym nieczytelnym pejszbuku, ja to chciałem w skrócie prostą definicję i jakieś argument za i ewentualnie przeciw, negatywy i pozytywy.
Anonim
07.10.2021
Patriota, Bizarro wulgarne, nie patriotyczne, świętości nie szanuje - czyli można rzec, że wyzwolone, ale nie dla patrio-kato-prawi raczej, bo weźmnie i jeszcze oburzy i tylko siwy dym, co kąsa kłami w kształcie krzyży
Patriota
07.10.2021
Kto mieczem wojuje, ten .... Jak można coś wykorzystać na lewacką głupotę, to chętnie się zapoznam. Ale o jakąś definicję proszę.
Anonim
07.10.2021
Zamkli googla i Wikipedię?

Część postów została ukryta (36)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

paluszki z paczuszki
ponad rok temu
O i wampiryczny reż pisze.
Grawitacja, masz dobrych kompanów do pióra, piszcie, a ja se poczytam :)
Albo zawołam Zielonkę
Grawitacja
ponad rok temu
Wołaj Zieloną i też dawaj!
Bettina
ponad rok temu
Chodxi o szynke, czy szynecxke czy szynkową?
Grawitacja
ponad rok temu
Bettina Rzeźnika idz i kup salceson
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Jestem.
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Co się robi, co się pisze?
Nibynóżka idź stond, bo ja tera nauki pobieram
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Wianeczek, pamiętasz może tekst Antoniego G o cyrku?
Bettina
ponad rok temu
Interesuje siẹ czy miẹdzy pytaniem a zapytaniem stawia siẹ w jẹzyku polskim, przecinek.
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Przeszkadasz.
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Czy możesz tak po ludzku się odwalić?
Bettina
ponad rok temu
Słuchaj, nie mam pojẹcia kim ty jesteś, ale chyba troszezkẹ za dużo o kielonek.
Bettina
ponad rok temu
Dużo za dużo.
Wianeczek
ponad rok temu
Paluszki Niestety nie pamiętam Antoniego tekstu
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Jestem trzeźwa. Adwokat był u mnie na sylwka, ale już spłynął w czeluść kanalizacyjną.
Jak będziesz mnie wq^wiać, to cię zbluzgam i pójdziesz z płaczem.
Wianeczek
ponad rok temu
Paluszki Nie dawaj się wkręcać w jej zagrywki.
Wianeczek
ponad rok temu
Idę poszperać o cyrkach i tych podobnych klimatach. Może ktoś coś tu dopisze w ramach rozruszania tego gatunku.
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Spróbuję, ale nie obiecuję.
Bettina
ponad rok temu
Nibynóźka robi na mnie tak pioronujące wrażenie słowotwórcze.
Wianeczek
ponad rok temu
Paluszki Ja też nie obiecuję, robię podchody 😉
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Dziewczynka koala stała i z zaciekawieniem i oglądała zdjęcie kobiety bez kości żując listek eukaliptusa.
Bettina
ponad rok temu
Ależ to jest fajne. Co ciekawego może być w holu?
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Nie jesteś nibynóżką tylko głupią piz**.
Bettina
ponad rok temu
Nie znam ciɛ, ale to dziwne jak prowadzisz rozmowy.
Bettina
ponad rok temu
Obojẹtne.
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Dziwne jest to, że wszędzie się wpie^dalasz.
Bez zaproszenia.
I piszesz od czapki. Bez związku z tematem.
W życiu poza ekranowym też się tak zachowujesz? Jak pie^dolnięta?
Bettina
ponad rok temu
Jeszcze sie mnie zapytaj czy jestem wierząca.
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
💩 mnie obchodzi czy jesteś czy cię nie ma.

I to były ostatnie słowa w twoim kierunku.
Zatem uprzejmie spie^dalaj.
Bettina
ponad rok temu
Nie wiem kim jestes, ale to dziwne , gdy obca osoba pyta o takie rzeczy.
Bettina
ponad rok temu
Albo jest to przedxiwnie uksxtaltowana kultura z wiedzą
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Dziewczynka koalinka wyjęła z buzi eukaliptusowy listek, schowała go do małej kieszonki, podniosła szary kamyczek, szybkim ruchem umieściła między dziąsłami i wystrzeliła prosto w kwadratowy łeb baby-gara.
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Kobieta bez kości zmieniła na afiszu pozycję i szybkim ruchem dłoni poprawiła kosmyk włosów.
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Babagar zachwiała się, zgarbiła, wytrzeszczyła hemoroidy i przypaliła na kwadratowym łbie ostatni posiłek, którym chciała się uraczyć.
Wianeczek
ponad rok temu
Z przyczepy z lwami wyskoczył niedorośnięty karzeł i wyrwał jej łychę razem z zębem. Babagar wrzasnęła. Ryk był tak potężny że zatrzęsła się arena, na której już trwał występ.
Wianeczek
ponad rok temu
— Twój jęzor metalowy! — wykrzykiwał mały troll.
Proteza z łyżki którą jej przykuł kowal była jej narzędziem pracy. Karmiła nią publiczność i nagle została wywołana do występu przez samego poskramiacza hien. Chichotał przez materiałową ścianę namiotu za jej plecami.
— Kur...w. — Pół jęzorem mamrotała. — I co traz...
kigja
ponad rok temu
//Wianeczkowa, pisaj tutaj, a tamtych dwoje zostaw, znudzi im się, to pójdą w...//
Wianeczek
ponad rok temu
//Luz, ja jeszcze mam inne rzeczy do pisania.//
Bettina
ponad rok temu
Idioten gibst überall.
Wianeczek
ponad rok temu
Kobieta bez kości przenikała nie tylko niewyobrażalne formy ale także światy. Zniknęła z afiszu i zwinnym ruchem wniknęła w postać Babygar.
— Proszę państwa proszę zamknąć oczy, czas na degustację... Dyrektor skłonił się nisko i zniknął po zapowiedzi za kulisami.
Bettina
ponad rok temu
Tak pomijajac ten kontekst. Taka Dzika jestes od dawna?
Bettina
ponad rok temu
Bo wiesz. To nie jest cos z pogranicxa afisxa.
Bettina
ponad rok temu
Natomiast bardxo ciekawe, ale to zupelnie z innego powodu. ❤️
paluszki z paczuszki
ponad rok temu
Kobieta bez kości znana w półświatku jako Désossé, była najwyższej klasy kieszonkowcem. Miała do tego ogromne predyspozycje i niezwykłe zdolności. A także zamiłowanie. Z nikim nie współpracowała i z nikim się nie dzieliła. Pracowała dykretnie i na małą skalę. Była rozważna i skrupulatna.
Désossé jako Babagar zaserwowała publiczności Żabi barszcz, w którym zabrakło żabich udek, ale znalazły się tłuste pajęcze nogi, żądła Vespy, odwłoki jusznicy i jeszcze kilka smacznych dodatków.

Désossé długo nie musiała czekać na efekty przyrządzonego wiktuału. Jej uciekające oczy zobaczyły coś, czego jeszcze nikt nie widział i nikt nie słyszał...
Wianeczek
ponad rok temu
//Paluszki, dobre!//
Wianeczek
ponad rok temu
Łańcuchowo niczym sznur gąsienic zebranym zaczęły wychodzić oczy z orbit. Wisiały na sprężynkach podskakując radośnie. Rozdziawiali gęby zdezorientowani obrazami jakie zafundowały im ślepia.
— To część przedstawienia! Proszę zachować spokój. — Dyrktor biegał na około areny, szukając wyjścia z sytuacji.
Wianeczek
ponad rok temu
Miał oblepione usta włochatymi gąsienicami, które smakowały szorstko.
— A teraz poczęstunek, jedzcie na koszt improwizacji. — Klałn roznosił w koszyku wijące się przysmaki.
Wianeczek
ponad rok temu
— Proszę o uwagę, przerwa dobiegła końca, skupcie gały w formacie ludzkego gapienia i zaczynamy! — Siostry sjamskie skręcone spiralnie podskakiwały na sprężynowych nogach.
Wianeczek
ponad rok temu
Sztuka chodzenia po linie nie była im obca.
Wianeczek
ponad rok temu
Balet nietoperzy pod sklepieniem zamarł. Wyczucie krwi graniczyło z sekundami zegara. Lew zadrasnął tresera zębami, ranka na w okolicy szyji była niewielka, ale...
Wianeczek
ponad rok temu
Wszystkie tresowane wszy z cyrku przyssały się do zranionego. Rosły i rosły aż nietoperze popadały z wrażenia ich objętości.
Huk, rozbryzg i trybuny zalała krew. Worek z kośćmi pożarł lew. Tłum na oślep wyrwał się ze swoich miejsc do wyjścia. Było już zapóźno, gacki dokończyły występ. Lew ryczał nad rozlaną krwią.
Wianeczek
ponad rok temu
Za jeden grosz.

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji