Bizarrowe zabawy

fanthomas
07.10.2021
100 lat temu surrealiści wymyślali różne zabawy słowne na pobudzenie wyobraźni. Układali na przykład zdania z kilku losowych słów albo tworzyli zdania hipotetyczne - jeden uczestnik zabawy wymyślał zdanie zaczynające się od "gdyby" lub "gdy", a drugi dokładał takie w trybie przypuszczającym (oba absurdalne), np. Gdyby kalendarze robiono z papieru toaletowego, słoneczniki spadałyby z nieba. Proponuję podobną zabawę na pobudzenie wyobraźni z udziałem generatora słów losowych. Każdy chętny niech wylosuje dwa słowa i na ich podstawie napisze krótki absurdalny tekst
fanthomas
07.10.2021
https://randomwordgenerator.com/
fanthomas
07.10.2021
Chyba że to miały być luźne zabawy w rodzaju jeden mówi to a drugi tamto
Shogun
07.10.2021
Wylosowałem dotykać, szampan
Shogun
07.10.2021
I co teras?
Shogun
07.10.2021
Tekst?
fanthomas
07.10.2021
Zalosuj jeszcze raz, myślę że dwa hasła będą lepsze
fanthomas
07.10.2021
Szampan, który dotyka
Patriota
07.10.2021
A co to w ogóle jest to bizarro? I jakich argumentów byś użył, żeby się tym zająć?
pansowa
07.10.2021
Szkoły skończ, to się dowiesz :)
cos_ci_opowiem
07.10.2021
A po ile słów mamy losować, @fanthomas?
Patriota
07.10.2021
Pytanie do fantomasa.
fanthomas
07.10.2021
Najlepiej wylosowac dwa hasła po dwa słowa żeby było ciekawiej
fanthomas
07.10.2021
Losujesz raz na przykład virgin pig i drugi raz np. clay president
fanthomas
07.10.2021
Potem tych haseł używasz jako inspiracji do stworzenia tekstu
fanthomas
07.10.2021
A co to jest bizarro? Zapraszam tutaj https://facebook.com/groups/478286886473826/
Patriota
07.10.2021
Łojeju, żeby przbrnąć przez te wszystkie gadki na tym nieczytelnym pejszbuku, ja to chciałem w skrócie prostą definicję i jakieś argument za i ewentualnie przeciw, negatywy i pozytywy.
Patriota, Bizarro wulgarne, nie patriotyczne, świętości nie szanuje - czyli można rzec, że wyzwolone, ale nie dla patrio-kato-prawi raczej, bo weźmnie i jeszcze oburzy i tylko siwy dym, co kąsa kłami w kształcie krzyży
Patriota
07.10.2021
Kto mieczem wojuje, ten .... Jak można coś wykorzystać na lewacką głupotę, to chętnie się zapoznam. Ale o jakąś definicję proszę.
Zamkli googla i Wikipedię?
Eee tam.
Pojebane jak i ten TW.
Wylosowano: osoba- Dzidek, miejsce akcji - oberża, okoliczności nieciekawe.
I w opku "W nieciekawych okolicznościach Dzidek wszedł do oberży".
I tu bëdzie składanka wylosowanych czółenek.
Patriota
07.10.2021
Aha, tak mówisz. No skoro sam autor wątku nie zamierza przekonywać za, to więcej nie drążę. Ja chciałem wiedzieć z pierwszej ręki, bo w wiki, to każdy może sobie przeczytać.
fanthomas
08.10.2021
Zaraz, zaraz. Spałem, dlatego mnie nie było.
fanthomas
08.10.2021
Bizarro fiction to gatunek, który stawia przede wszystkim na zaskakujące pomysły, często mocno absurdalne - historie, których nikt wcześniej nie wymyślił. Czerpie mocno z surrealizmu i absurdalnych komedii, ale też wchodzi niekiedy na tereny horroru.
fanthomas
08.10.2021
Duża dowolność, najważniejsze to w jakiś sposób zadziwić, zaskoczyć lub zaszokować czytelnika.
Józef Kemilk
09.10.2021
Gdy zieloną jagodę zerwałem z krzesła, usłyszałem jazgot wznoszących się płatków śniegu.
Dobrze?
Józef Kemilk
09.10.2021
Szafa grająca przerwała muzykę i odezwała się świszczącym głosem.
- Tadek, podaj piwo, po usycham.
Niestety barman zapatrzony na chomika uczącego się od pająka pleść sieć, zignorował prośbę.
- Zapłaciłeś za szkolenie? - Oburzony pająk warknął, a z jego ust wypłynęła ślina.
- Kasę dostaję dziesiątego - przytomnie zachował się Tadek, a jego policzki niebezpiecznie się zarumieniły. - Mogę na kredyt?
- Proszę pana, to tak nie działa - Poczwarka przyczepiona do spodu baru, zaczęła przekształcać się w motyla. - Można zapłacić w naturze.
- Ja tak czasem robię - odezwała się Halinka.
Wianeczek
3 tygodnie temu
Wampir, coś dla Ciebie!
Wianeczek
3 tygodnie temu
— Wszyscy skupili wzrok na Halince. Twarz muchy ze skrzywania konika polnego była olśniewająco piękna. Tadek dostał na kreskę w zeszycie, kolejny wpis i zostałby bankrutem pijaczymordą.
Spłatę w naturze uniemożliwiała impotencja umysłowo zwichniętą.
Bettina
3 tygodnie temu
Dama w średnim wieku.
Wianeczek
3 tygodnie temu
Ręką odgrażał się rozwiązłym owadzim odbytom.
Wyszedł gumowatymi krokami zaćmić widok za oknem.
Wianeczek
3 tygodnie temu
— Co za chlapa, siąpi mi z nocha. — Na rękawie nie było już czystego skrawka. Żul - Żuk podreptał po papier do dupy.
Wianeczek
3 tygodnie temu
Z rolki długie szarego życia nie został ani jeden odcinek. Koniec roku!
Vampire Fangs
3 tygodnie temu
Wylosowałem następujące słowa. Są to:
-naciskać
-wchłanianie
Mam pomysł na krótki, absurdalny tekst.
pitolik
3 tygodnie temu
a kobita nieprzyzwoita, już myśli, żeby się nie zmienić w latającą frytkownice, do końca papierowego ręcznika
pitolik
3 tygodnie temu
motylek tępe miał skrzydła, naciskał miast ciąć, jednak wolno wchłaniał go korpus przyszłego denata, ustawiając na płask klingę, był to członek klubu naleśników, umierał za płaskość ziemi, ale za okrągłość, zaś nie kulę
Wianeczek
3 tygodnie temu
/Wampir ok! Wrzucaj tutaj, Pitolik witaj na pokładzie. 😆/
pitolik
3 tygodnie temu
Dziń dobry, Plecionko Kwiatkowata
pitolik
3 tygodnie temu
//
Wianeczek
3 tygodnie temu
— Ojojo! – Wchłoną też moje kozy, kociarz one takie sproszkowane!
Wianeczek
3 tygodnie temu
/Też pomyślę nad czymś dłuższym/
Vampire Fangs
3 tygodnie temu
W pewnym państwie trwała wojna domowa. Dwie zwaśnione strony konfliktu toczyły krwawą walkę o władzę. Jednak mimo przeciwności losu dwóch chłopców z rożnych stron konfliktu połączyła przyjaźń. Przysięgli sobie, że gdy jeden pojmie w walce drugiego, to nie przeleje krwi przyjaciela na ziemię. Wkrótce tak się stało. Przyjaźń została poddana próbie. Jednak wojownicy pod przywództwem zwycięscy naciskali, by pojmany wróg został zabity. W tym momencie pojmany przyjaciel przypomniał słowa przysięgi, by krew pojmanego się nie przelała. Przyjaciel skazał go na śmierć. Kazał swoim sługom związać pojmanego przyjaciela i owinąć go w dywan. Następnie rozkazał uderzać mocno w dywan bambusowymi pałkami. Pojmany zginął, ale słowa przysięgi nie zostały złamane. Nastąpiło wchłanianie krwi do dywanu i ani jedna kropla purpurowej cieczy nie poleciała na ziemię.
Wianeczek
3 tygodnie temu
Na zakrwawionym latającym dywanie przyjaźń dwóch chłopców wchłonęła dwie zwaśnione strony. W zakrzepłych konfliktu frędzlach jeden z przyjaciół został wyciśnięty kropla po kropli. Pieczęć z przysięgi została złamana. Odwróciły się losy i pałkarze zagrali na boisku.
Chłopcy stali na bramkach, toczyła się gra o puchar piórkowej dróżyny. Kibicowały im dwie strony boiskowych krzesełek z duchami przeszłości.
Wianeczek
3 tygodnie temu
/Wampir Teraz coś z dialogiem/
Vampire Fangs
3 tygodnie temu
OK. Wylosowałem AIDS i kusić
Wianeczek
3 tygodnie temu
/Jezusie/
Wianeczek
3 tygodnie temu
/Może lepiej już nie losuj. W terningu wyobraźni jest sporo abstrakcyjnych tematów, myśle, że lepiej z tamtąd wyciągnąc zestaw/
Vampire Fangs
3 tygodnie temu
Rozmowa dwóch starszych panów:
- Co też mnie skusiło, żeby w tym wieku iść na panienki? Mam kłopoty!
- Dlaczego mi to mówisz? Stało się coś? – spytał staruszek kolegę
- AIDS mam. Jasna cholera! Trzeba było się zabezpieczyć.
Wianeczek
3 tygodnie temu
— Na Adasia! — Bezpiecznik mi poszedł z hukiem gumy balonowej!
Wianeczek
3 tygodnie temu
Dziadka nie ucz fachu, jam rzemieślnik z wiarą.
Wianeczek
3 tygodnie temu
/🤣/
Vampire Fangs
3 tygodnie temu
Lepiej już nie losuję. Było fajnie. Muszę uciekać. Na razie😉
Wianeczek
3 tygodnie temu
/Luz, też dzięki i na razie. 😉/

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji