Błędy i wskazówki

dreamsone
4 miesiące temu
Jakie rady chcielibyście usłyszeć, zaczynając od zera z pisaniem? Co powiedzielibyście młodszym sobą będącym w punkcie startowym swojej drogi z pisaniem? Jakie błędy popełniliście na początku swojej przygody?
zsrrknight
4 miesiące temu
jakoś nigdy nie myślę aż tak introspektywnie i szczerze mówiąc nawet jakbym myślał, to pewnie nie doszedłbym do żadnych sensownych wniosków.
No a błędy - bez błędów to się chyba na początku nie da, bo bez błędów też nie ma na czym się uczyć. Ewentualnie błędem może być nastawienie na samym początku, które może doprowadzić do szybkiego końca nim się cokolwiek zacznie
dreamsone
4 miesiące temu
Widzę senko na profilowym, piękna sprawa
Amnezja Wsteczna
4 miesiące temu
Polecam dużo pisać i dużo czytać. Proste, ale działa.

W pisaniu unikaj przewidywalności. Przy czytaniu zastanawiaj się, co zrobiłbyś w danym tekście lepiej (albo po prostu inaczej, po swojemu).
Alienator
4 miesiące temu
Naucz się języka, bez tego nigdy nie napiszesz czegoś, co ludzie chcieliby czytać. Im wcześniej, tym lepiej. Wbrew pozorom język polski nie należy do najłatwiejszych, co szczególnie widać po przykładach na tym portalu.
Poncki
4 miesiące temu
Nie wchodź w dyskusję z Grafomanką. To jak gra w szachy z gołębiem.
Where Is My Mind
ponad tydzień temu
Szanuj swoje wytwory, dbaj o kopie, pamiętaj, gdzie je masz
Ciapaty
tydzień temu
Hej Mind mam prośbę powiedziałbyś mi czy wiersz który napisałem nadaje się aby wysłać go dziewczynie na przeprosiny może masz jakieś spostrzeżenia? Byłbym wdzięczny gdybyś się tym ze mną podzielił
Where Is My Mind
tydzień temu
Ciapaty, jeśli dziewczyna nie zna się na poezji, to tak, doceni gest będzie zachwycona, jeśli to jakaś literatka, to ewentualnie jak ma dobre serce, dopisz że chcesz, by Ci poprawiła

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji