Dlaczego Waszym zdaniem niektórzy decydują się pisać pod wpływem środków odurzających (alkohol, narkotyki))?

Anonim
19.10.2016
Co oprócz wspaniałego potencjału naszego mózgu i serca, sprawia że niektórzy sięgają po "coś", co stymuluje dodatkowo czyiś umysł i wyzwala dodatkowe bodźce? Czy można, to określić słowem "doping" w świcie literackim? Czekam na Wasze spostrzeżenia w tej sprawie.
Nuncjusz
20.10.2016
Dobry sposób na wenę (podobno)
Ja tego nie stosuję, mimo, że jestem o to podejrzewany, bo uważam, że to nie jest uczciwe do końca
Jared
20.10.2016
Bo to jest świetny sposób na ograniczenie barier świadomości i wydobycia prawdziwego potencjału. Kiedy piszesz "w pełni władz umysłowych" napotykasz przeszkody w stylu: "to zdanie jest idiotyczne, muszę je zmienić", "nie, te fabuła nie przejdzie, za bardzo odjechałem". W tym stanie, o którym mowa, natomiast pojawia się czysta kreatywność, żadnych barier, absolutna pisarska pewność siebie. Jeszcze tak pokrewnie z tematem powiem, że mnie najlepsze pomysły spotykają we śnie, kiedy mózg pracuje na innych falach. Właśnie alko i narkotyki wywołują coś podobnego. W sumie to nie uważam tego za doping, liczy się produkt końcowy :P
Grubas
20.10.2016
Ja nie pisałem pod wpływem, i nie zamierzam :P Wydaje mi się, że to co piszemy, powinniśmy pisać bez żadnych "wspomagaczy" typu pięć piw dziennie, czy tam skręt.
Neikoo
20.10.2016
Moim 'dopingiem' są...żelki...I to nie jest troll, po prostu moją kreatywność wyzwalają żelki. Nawet takie z biedronki, WSZYSTKIE ŻELKI... Może nie mam jeszcze opowiadań...Ale właśnie powstają, więc czekajcie :)
Upadły(D.F)
20.10.2016
Dopingiem można zwać wszystko co jest naszemu umysłowi podczas pisania dość blisko :) Czy to bliska osoba która przed nami się nie chowa :P Czy to muzyka która z uszu nie znika. Alkohol tak samo bo czasem napiszesz coś dzięki niemu rano :) Ale co do narkotyków to zdania nie wyrażę, nie znam się na tym więc tu się nie wykaże ^^
Nuncjusz
20.10.2016
Dżared, no pięknie piszesz o możliwościach używek w pozbyciu się ograniczeń umysłowych, poniekąd to sama prawda.
Jednakowoż, to wyzwolenie z oków różne może dać owoce.
Popatrzmy na lapsus detektywa prawdy, fakt, jest on pozbawiony hamulców, ale czy o to nam chodzi? Żeby być Wielkim, trzeba najpierw posiadać Warsztat, a dopiero później się "wyzwalać".
Ja jednakże, skoro za młodu nie sięgnąłem, nie sięgnę tym bardziej teraz, bo mi to w sumie niepotrzebne - potrafię się samodzielnie wyzwalać
60secondsToDie
20.10.2016
ja piszę jak pojeb bez alko i dragów
pis joł
detektyw prawdy
20.10.2016
Ogolnie piszac pod wplywem np alkoholu ma sie po 1: wene, i nie musze zmieniac tresci co chwile ze tam jest bald tam itp. Pod wplywwm dragow to samo, a jak przeczytam to na trzezwo, to poodejmuje bledy i wychodzi niezla historia z glowy wzieta.
detektyw prawdy
20.10.2016
Ja uwazam takie rzeczy troche za doping, no ale jak kto woli
Jared
20.10.2016
Jezus Maryja! Błagam tylko nie Jared przez "dż", to już wolę Jaruś xP Odpowiadam: alkoholu nie jestem fanem, co najwyżej fanem palenia. Zdarzyło mi się jednak pisać pod wpływem alko (i to referat na studia...) i zniknęły wszystkie moje problemy z ubraniem myśli w słowa, więc szczerze polecam xP
Jared
20.10.2016
W ogóle Artbook, dobre dyskusje wywołujesz ostatnio. Poczułem się przez chwilę, jakby to serio był poważny portal literacki XD
Okropny
21.10.2016
Ja z pewnych źródeł wiem, że są na opowi koneserzy kiszonej kapusty. Czy to się zalicza?
Nuncjusz
21.10.2016
Okropny, pijesz (nomen omen) do mnie?
Nazareth
22.10.2016
Ja kilkukrotnie próbowałem pisać pod wpływem ale nie wychodzi mi to. Jest to chyba jedyna rzecz jakiej nie potrafię robić będąc pijanym. Myśli są zamglone i czuje że nie potrafię rozwinąć skrzydeł. Ale to tylko moje podejście. Jeśli komuś służy to na zdrowie. Nie uważam tego za jakikolwiek doping albo coś niewłaściwego.
Bio
22.10.2016
Dobra, ja nic a nic stąd nie kojarzę, bo mam 13 lat XD Nigdy nie piłam więc nie mam pojęcia. Domyślam się tylko, że pisanie pod wpływem silnych środków nie jest korzystne XD
Ellie Victoriano
22.10.2016
"Pisz pijany, poprawiaj na trzeźwo." ~ Ernest Hemingway XD
Nuncjusz
08.04.2017
pijaństwo i ćpaństwo
Jared
08.04.2017
Oto myśl na dzisiaj xD
Freya
08.04.2017
Efektem tego może być poznanie życiorysów wielu - właśnie tych najznamienitszych twórców, którzy - co tu kryć... ;)

Część postów została ukryta (88)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Ono pisze o mnie biografię? Jak milusio, bende celebrytkom :]
Neurotoksyna
rok temu
celepłytką
Wianeczek
rok temu
Paluszki Neurotox Tworzy historie niestworzone 🤣
Wianeczek
rok temu
Duszenie nie działa wezmę patelnię
Ono ciągle ło mnie pisze, chyba się zakochało🤣🤣🤣
Wianeczek
rok temu
Ach, cudnie 🥰
Neurotoksyna
rok temu
Wszycy ciągle o niej piszą :)
Neurotoksyna
rok temu
Ona jest najważniejsza i zawsze w centrum jupiterów. Przynajmniej tak to sobie w głowie próbuje ułożyć
Neurotoksyna
rok temu
Nie kształciła się w mdłodości bo wychowywała dziecko, pojęcie narcyzmu jest jej zupełnie obce
Wiameczek oglądałaś na Netflixie Ocet jabłkowy?
Dziewczyna udawała, że ma glejaka.
I cudownie wyzdrowiała!
Neurotoksyna
rok temu
paluszki powinnaś się zakochać
Neurotoksyna
rok temu
Zobacz Caina, biega w skowronkach z motylami w brzuchu
Nie chce mi się.
Neurotoksyna
rok temu
Przestań pić, schudnij i dobrze się umyj, potem zrób paznokcie i idź do fryzjera
Podobna historia do Kim jest Anna?
Neurotoksyna
rok temu
Żebyś nie czuła się zbytnio rozczarowana to od razu idź do jakiejś speluny
Lecisz na mnie?
Neurotoksyna
rok temu
Jestem heteroseksualna
Jesteś już po operacji?
Neurotoksyna
rok temu
Na makijaż zamów tynkarza, tak zaoraną twarz nałogami można tylko szpachlą wygładzić
Obcięli ci ptaka? I teraz nie wwiesz, o ze sobą zrobić?
Cain ci już napisał xd
Ciągle karmię cię💩💩💩 doceń to.
Neurotoksyna
rok temu
Jedyne co karmisz to siebie kochaniutka, siedzę tobie na ustach, żeby ci ani kawałek obkiem nie uciekł
Neurotoksyna
rok temu
Dla ciebie to kanibalizm
Jaki perwers🤭
Neurotoksyna
rok temu
paluszki + 💩=💩💩 Znajdź rozwiązanie kim jest paluszki
Jeśliś heteroselsualna, to dlaczego panów nie zaczepiasz, tylko jakąś grubaskę z netów?
Może masz coś z łbem?
Kiedy ostatnio był.ś w psychiatryku?
Neurotoksyna
rok temu
Odpisuję tobie na zaczepki biedna chłopko
🤣🤣🤣
Idem, bom okrutnie znudzona psychicznie chorą typiarą.
Neurotoksyna
rok temu
Amnezja pijacka?
Wianeczek
rok temu
Paluszki Nie oglądałam, ale oglądam teraz to "Resident Alien" — znośne humorystycznie
Dobrze, że jesteś musimy pogadać
Chcemy tobie zrobić krzywdę, musisz na nas uważać
Wianeczek
rok temu
🤣
Wianeczek
rok temu
Już znikam
Wianeczek
rok temu
Uchuuuuchuuuuu!
Bettina
rok temu
Pierwszy raz slysze, zeby ktos Tak glosno oddawal mocz.
Bettina
rok temu
Ty tchorzu.
Wianeczek
rok temu
👅
Wianeczku poczekaj
Grawitacja
rok temu
Nie!
Chciałem tobie coś wyznać
Wyobrażam sobie jak leżymy martwi obok siebie...
KarolKacperK
rok temu
Czy uczestnicy tej rozmowy są znajomymi ? Znacie się między sobą ? O czym gadacie po tym gdy skończyły się wypowiedzi o narkotykach i alkoholu ?
KarolKacperK
rok temu
Polecam wejść na mój profilu i przeczytać moją publikację " O codzienności i leczeniu " . Która jest związana z zadanym tu pytaniem . Poza tym nie wiem kto do kogo mówi tu w komentarzach na przykład Ukryte myśli Caina i " Dobrze , że jesteś musimy pogadać " .
Tadeusz Batyr
rok temu
Karol nie interesuj się bo kociej mordki dostaniesz
Tadeusz Batyr
rok temu
Masz nos jak tabaluga xD

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji