Dusza narcyza

Cichamalina
ponad rok temu
Pytanie do osób które przeżyły relacje bądź są z osobą narcystyczna. Jak sobie radzisz lub radziałaś/ łeś podczas tej relacji? Jakie słowa najczęściej padały?
Co drugą stroną robiła uważała za normalne a u Ciebie widziała ciągły powód do zmian ?
Jaka radę chciałbyś/chciałaby usłyszeć podczas trwania relacji lub dała/dał radę jak sobie radzić
Cain
ponad rok temu
Sam Vaknin opisał wiekszosc, polecam goscia.
Cain
ponad rok temu
Trzeba spierdalac z takiej relacji jak najszybciej
Cichamalina
ponad rok temu
Dziękuję za polecenie chętnie się zapoznam i podam dalej. Ten wpis na form powstał dla osób z bliskiego mi otoczenia. Chce pokazać że nie są sami i inni przechodzili podobne sytuacje. Pozdrawiam 😊
zsrrknight
ponad rok temu
jeszcze nie spotkałem takiego narcyza-narcyza, ale nie są to raczej osoby, z którymi da się wchodzić w dłuższe/poważniejsze relacje. No i oczywiście zależy też czy to jest chorobliwy narcyzm czy też pewne drobniejsze narcystyczne cechy
Cain
ponad rok temu
https://www.youtube.com/@NARCDAILYYouAreNotAlone - tu jest szybko, łatwo i przyjemne
https://www.youtube.com/@samvaknin - a tu jest bardzo głeboka studium psychologiczne takich osob

Narcyzm to jest raczej spektrum zachowan, wiekszosc z nas przejawia jakies cechy które mozna uznac za narcystyczne ale sa osoby ktore reprezentuja taki styl zycia i osobowosc
Cichamalina
ponad rok temu
Zgadzam się z tym że każdy ma coś z narcyza , bardziej chciałam zwrócić uwagę walenie na takie typowe zachowania czy właśnie styl życia
Vampire Fangs
ponad rok temu
Ojej! Wątek pasujący do mnie. Nie ukrywam, że mam wadę. Bardzo bywam zarozumiały. Jednak nie uważam się za chorego, ale mam drobne narcystyczne cechy.
Materazzone
ponad rok temu
3 lata żyłem w relacji z osobą narcystyczną, z tym, że była ona również chora na depresje, więc jej problemy, jej emocje, jej uczucia, jej "myślenie" było zawsze ważniejsze niż np. Moje.
Materazzone
ponad rok temu
Bezwzględu na okoliczności, wielokrotnie krzywdziła, a jako wytłumaczenie miała swoje magiczne "ja tak myślę, ja tak czuje lub nie myślę, nie czuje" i to było wykładnią każdego zachowania.
Materazzone
ponad rok temu
Dodatkowo, to co zauważyłem przede wszystkim to fakt, że ta osoba, traktowała innych jak narzędzia, zupełnie lekceważąc, a częściej zupełnie unieważniając ich uczucia.
Cichamalina
ponad rok temu
Mam wrażenie po twojej jak i doświadczeniami które słyszałam to mam wrażenie że takie osoby bardzo uzależniają od siebie bo chce się ta osobę uszczęśliwić nie zważając na swoje uczucia
Materazzone
ponad rok temu
Trochę tak jest ale to wynik raczej spotkania altruizmu z narcyzmem
Z Drogi Leszcze
ponad rok temu
Głąby afrykańskie mędrkują?
Cichamalina
ponad rok temu
Jak już przyszedłeś to możemy mędrkować bo jesteśmy w komplecie. Pozdrawiam 😊
Poncki
ponad rok temu
Może ChatGPT jest dobrym psychologiem.
Conie
ponad rok temu
Państwo z dykty, premier z drewna a rząd z g...a.
Poncki
ponad rok temu
a twoja stara pierze w rzece
Conie
ponad rok temu
Wleź jeszcze rudemu szwabowi bez wazeliny do pudła.
Cichamalina
ponad rok temu
Patrząc na kolejki do psychologa na NFZ chat gpt może być pomocny 😂
Materazzone
ponad rok temu
Żaden chat, nie da ci tego, co da ci opowi.
Materazzone
ponad rok temu
Przecież tutaj jest wylęgarnia wszystkich przypadków schorzeń psychicznych.
Materazzone
ponad rok temu
Osobiście, dowiedziałem się tutaj, że w ogóle nie jest ze mną źle. Są inni, którym coś dolega, ewidentnie, a ja głupi myślałem, że samemu na coś cierpię.
Engie
ponad rok temu
Narcyzm wykorzystuje empatę do osiągnięcia swych celów . Empata nie chce nikogo wykorzystać tylko scalić.Braki emocjonalne są atakiem na drugiego człowieka .

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji