| Pytanie do osób które przeżyły relacje bądź są z osobą narcystyczna. Jak sobie radzisz lub radziałaś/ łeś podczas tej relacji? Jakie słowa najczęściej padały?
Co drugą stroną robiła uważała za normalne a u Ciebie widziała ciągły powód do zmian ?
Jaka radę chciałbyś/chciałaby usłyszeć podczas trwania relacji lub dała/dał radę jak sobie radzić |
 | Sam Vaknin opisał wiekszosc, polecam goscia. |
 | Trzeba spierdalac z takiej relacji jak najszybciej |
 | Dziękuję za polecenie chętnie się zapoznam i podam dalej. Ten wpis na form powstał dla osób z bliskiego mi otoczenia. Chce pokazać że nie są sami i inni przechodzili podobne sytuacje. Pozdrawiam 😊 |
 | jeszcze nie spotkałem takiego narcyza-narcyza, ale nie są to raczej osoby, z którymi da się wchodzić w dłuższe/poważniejsze relacje. No i oczywiście zależy też czy to jest chorobliwy narcyzm czy też pewne drobniejsze narcystyczne cechy |
 | https://www.youtube.com/@NARCDAILYYouAreNotAlone - tu jest szybko, łatwo i przyjemne
https://www.youtube.com/@samvaknin - a tu jest bardzo głeboka studium psychologiczne takich osob
Narcyzm to jest raczej spektrum zachowan, wiekszosc z nas przejawia jakies cechy które mozna uznac za narcystyczne ale sa osoby ktore reprezentuja taki styl zycia i osobowosc |
 | Zgadzam się z tym że każdy ma coś z narcyza , bardziej chciałam zwrócić uwagę walenie na takie typowe zachowania czy właśnie styl życia |
 | Ojej! Wątek pasujący do mnie. Nie ukrywam, że mam wadę. Bardzo bywam zarozumiały. Jednak nie uważam się za chorego, ale mam drobne narcystyczne cechy. |
 | 3 lata żyłem w relacji z osobą narcystyczną, z tym, że była ona również chora na depresje, więc jej problemy, jej emocje, jej uczucia, jej "myślenie" było zawsze ważniejsze niż np. Moje. |
 | Bezwzględu na okoliczności, wielokrotnie krzywdziła, a jako wytłumaczenie miała swoje magiczne "ja tak myślę, ja tak czuje lub nie myślę, nie czuje" i to było wykładnią każdego zachowania. |
 | Dodatkowo, to co zauważyłem przede wszystkim to fakt, że ta osoba, traktowała innych jak narzędzia, zupełnie lekceważąc, a częściej zupełnie unieważniając ich uczucia. |
 | Mam wrażenie po twojej jak i doświadczeniami które słyszałam to mam wrażenie że takie osoby bardzo uzależniają od siebie bo chce się ta osobę uszczęśliwić nie zważając na swoje uczucia |
 | Trochę tak jest ale to wynik raczej spotkania altruizmu z narcyzmem |
 | Głąby afrykańskie mędrkują? |
 | Jak już przyszedłeś to możemy mędrkować bo jesteśmy w komplecie. Pozdrawiam 😊 |
 | Może ChatGPT jest dobrym psychologiem. |
 | Państwo z dykty, premier z drewna a rząd z g...a. |
 | a twoja stara pierze w rzece |
 | Wleź jeszcze rudemu szwabowi bez wazeliny do pudła. |
 | Patrząc na kolejki do psychologa na NFZ chat gpt może być pomocny 😂 |
 | Żaden chat, nie da ci tego, co da ci opowi. |
 | Przecież tutaj jest wylęgarnia wszystkich przypadków schorzeń psychicznych. |
 | Osobiście, dowiedziałem się tutaj, że w ogóle nie jest ze mną źle. Są inni, którym coś dolega, ewidentnie, a ja głupi myślałem, że samemu na coś cierpię. |
 | Narcyzm wykorzystuje empatę do osiągnięcia swych celów . Empata nie chce nikogo wykorzystać tylko scalić.Braki emocjonalne są atakiem na drugiego człowieka . |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji