Pan Buczybór 08.08.2016 |
Joker 08.08.2016 Michael Crichton - Jurassic Park |
Pan Buczybór 08.08.2016 Jerzy Szaniawski - Dramaty wybrane |
Nuncjusz 08.08.2016 Albert Camus - Obcy |
Shiroi Ōkami 08.08.2016 Susanna Quinn - Szklane Gejsze Jak to brzmi XD |
GeraltRiv 08.08.2016 Arthur Conan Doyle - Sprawy Sherlocka Holmesa |
Ant 08.08.2016 Christoph Drosser - Muzyka. Daj się uwieść |
Neurotyk 08.08.2016 "Poradnik zoologiczny dla małp" z Hiszpanii autorstwa Alfredo Casselo |
ObcaPlaneta 08.08.2016 Tadeusz Borowski "Pożegnanie z Marią i inne opowiadania" |
Beznadzieja 08.08.2016 Marek Nejman Sławomir Grabowski "Przygody kota Filemona" xD Nie pytajcie, nie pytajcie. Miała być książka leżąca najbliżej.) "To jedyny motyw zabójstwa, jaki przychodzi mi do głowy." Agatha Christie "Zwierciadło pęka w odłamków stos" |
Joker 08.08.2016 Miałem dwie w tej samej odległości :P Metro 2034 Dmitry Glukhovsky |
GeraltRiv 08.08.2016 (Skróciłem, bo za długie. Bez przesady) Henryk Sienkiewicz - Krzyżacy |
Piri 08.08.2016 Andrzej Pilipiuk - Litr ciekłego ołowiu. |
Jared 08.08.2016 Lem, Dialogi |
vilemo 08.08.2016 Jaye Ford - Poza strachem |
Katra 08.08.2016 |
D4wid 09.08.2016 Michael Alfred Peszke Polskie Siły Zbrojne na zachodzie 1939-1946. Koncepcje strategiczne i realia geopolityki |
Łyżka Durszlakowa 09.08.2016 Jarosław Iwaszkiewicz- "Wzlot" ("Opowiadanie z psem") |
Okropny 09.08.2016 Stewart Clark, 'Broken english' (uzywam do rozpalania paleniska) |
O-Ren Ishii 09.08.2016 Marcin Wolski, "Skecz zwany morderstwem" Hmm, kiedyś ze znajomymi graliśmy tak, że pierwsze zdanie z losowej strony opisuje nasze życie seksualne. "Robię co mogę, tato" było moim największym przegrywem. |
Część postów została ukryta (66)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
pkropka 24.07.2019 Theodore Sturgeon Więcej niż człowiek |
ania_marzycielka 04.08.2019 Dan Walsh - Na głębinach |
Marzyciel 04.08.2019 Juliusz Verne "Tajemnicza wyspa" |
Dekaos Dondi 05.08.2019 John Wyndham →''Dzień Tryfidów'' |
Wianeczek miesiąc temu |
paluszki z paczuszki 3 tygodnie temu |
paluszki z paczuszki 2 tygodnie temu |
Cain 2 tygodnie temu |
paluszki z paczuszki ponad tydzień temu Zarzuty: Jeden, na tę chwilę, najważniejszy. Dlaczego bohaterka nie mogła mieć 20 lat, tylko 15? Dlaczego 15-letnia dziewczynka śpi w jednym łóżku z nowo poznanym panem, właścicielem domu? Dlaczego drugi pan kilkukrotnie podkreśla urodę dziewczyny? Dlaczego 15-latka została "przywódczynią" grupy? Mam wrażenie, jakby lobby pedofilskie zleciło autorowi wiek dziewczyny. Zdziwienie: Imię amerykańskiego policjanta z Bostonu. Nie żaden Ben, Ken, Tim, Sam, John tylko... Ulrich! Może to ukłon w stronę bębniarza z Metallica? Nie wiem, bo jestem z Polski, a wiadomo z kim kojarzymy to imię, prawda? Oczywiście, że z pieprzonym Zakonem Krzyżackim! Na ten moment jest dynamicznie, apokaliptycznie, emocjonalnie z dozą niepewności i przerażenia. Zdziwiło mnie też miejsce narracji, bo jest inne, niż na filmie. Ale to dobrze, bo zamknięte przestrzenie są bardziej niebezpieczne. Gdybym przeczytała tę książkę 20 lat temu, może inaczej spojrzałabym na to małe, przenośne gówienko, w którym mieści świat. Książka wpisuje się w klimat z innymi obrazami tj The Last of Us, The Walking Dead, Zombie. Jedna grupa ludzi ucieka przed drugą, zmutowaną grupą ludzi. To jak uciekać przed Pis i Po xd Jak dokończę, to coś jeszcze skrobnę. |
Cain ponad tydzień temu Z tego co pamiętam to trójka głównych postaci to był rysownik Clay w miarę młody gość, Tom odmiennej orientacji samotnik i właśnie Alice która doznała traumy po stracie matki. I ich wzajemna dynamika podczas podróży po stanach, też była jedna scena nie wiem czy dotarłaś do niej - gdzie jakaś babcia na ulicy bierze ich za parę dewiantów, którzy robią coś złego młodej dziewczynie. A to że jest ładna 15tolatka to chyba nic dziwnego, to jest taki wiek że z wyglądu zaczyna się być atrakcyjną seksualnie ale z rozumu jest się wciąż dzieckiem. Z tą przywódczynią to wydaje mi się że to chodzi o sposób w jaki opiekują się nią emocjonalnie, choć do końca sam tego nie łapie - Clay de facto jest raczej ich liderem ale głowę ma obciążoną poszukiwaniem syna i ex-żony., Tom - on raczej po prostu z nimi jest. Nie wiem. |
Cain ponad tydzień temu |
Cain ponad tydzień temu |
paluszki z paczuszki ponad tydzień temu Podoba mnie się, co napisałeś i może masz rację. Jeszcze nie wiem, ale wkleiłeś spokojne literki i one łagodzą moje wątpliwości, które rozwinę po zakończeniu. Jestem w campusie Akademii Gaiten i właśnie podpalili "komórczaków"...😳 |
paluszki z paczuszki tydzień temu Do podpalenia komórczaków czyta się szybko, bo dużo się dzieje i ciekawość góruje. Jednak po tym incydencie i po debilnej śmierci dziewczyny narracja spada na pysk i zaczyna się festyn odklejonej fantastyki. Jednak warto zmierzyć się z treścią i pogdybać "co by było, gdyby tak się stało w Polsce..." 😅 Książka rozpaliła apetyt na kolejne czytanki, za co jestem ogromnie wdzięczna Cainowi, bo wrzucił film, którego jeszcze nie obejrzałam, i wspomniał o książce. Wianeczek przeczytaj! |
Bettina tydzień temu |
Bettina tydzień temu |
Bettina tydzień temu STILL) bekannt geworden war - ein vergleichsweise älterer und insgesamt rationalerer Science - Fiction - Film. |
paluszki z paczuszki tydzień temu |
Bettina tydzień temu Czytam str 60. |
paluszki z paczuszki tydzień temu pojawia się właśnie to określenie -nibynóżka-, którego wieki nie słyszałam i nie czytałam; i zakończenie, którego nie ma lub jak kto woli jest niejednoznaczne. |
paluszki z paczuszki tydzień temu Co za czubek!🤣🤣🤣 |
Bettina tydzień temu |
Bettina tydzień temu |
paluszki z paczuszki tydzień temu 😅 |
Bettina tydzień temu |
Bettina tydzień temu |
paluszki z paczuszki tydzień temu Żeby nibynóżka zrozumiała. |
Bettina tydzień temu |
paluszki z paczuszki tydzień temu Kilka tygodni po wypowiedzeniu tych słów, 2 lipca 1881 roku prezydent Garfield został postrzelony przez umysłowo chorego Charlesa Guitaeu. |
Bettina tydzień temu |
paluszki z paczuszki tydzień temu - A diabła też nie ma? - nagle wesoło zapytał I. Nikołajewicza chory. |
Bettina tydzień temu |
Bettina tydzień temu |
Bettina tydzień temu Tlumaczenie jest no tskie sobie. |
Bettina tydzień temu |
Szpilka 6 dni temu 'Dziennik pokojówki' Mistrzyni intrygi, kanwa książki przypomina mi 'Millenium'. Warto przeczytać, trzyma w napięciu i do końca nie wiadomo, kto jest sprawcą :) |
Szpilka 6 dni temu |
Szpilka 6 dni temu |
paluszki z paczuszki 6 dni temu Ale nikt sobie przodków nie wybiera(ł). https://ciekawostkihistoryczne.pl/2018/06/11/dzieki-tym-nazistowskim-zbrodniarzom-amerykanie-polecieli-w-kosmos/ |
paluszki z paczuszki 6 dni temu 😁 |
Szpilka 6 dni temu To pierwsze zdanie na 60 stronie. 'Dziennik pokojówki' - Anne Loreth Withe |
paluszki z paczuszki 5 dni temu Ale nie jest łatwo, albowiem język, którym posługuje się autor jest z czasów zamierzchłych i naprawdę prawie każde słowo trąci myszą. Jakbym czytała po ślunsku. Ponadto książka jest okropnie gruba i przeznaczona dla osób z sokolim wzrokiem, gdyż literki są małe, co stanowi nie lada wyzwanie dla kogoś prawie niewidomego. Cóż... Jak to mówią "złej baletnicy, to przeszkadza rąbek spódnicy", więc zacisnę zemby i zanurzę się w oceanie maleńkich, niezrozumiałych, czasem, literek, bo to moje NOWOROCZNE POSTANOWIENIE - zmniejszyć kopczyk wstydu❗️ Str 60 - Gdzie? Wskazał na buk, a jego gest mówił " trzeba pójść tędy, i to po drugiej stronie". |
ZielonoMi 5 dni temu Donna Ford - "Pasierbica". |
Bettina 5 dni temu |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji