Literackie Horyzonty - Badanie gruntu ?

Witajcie, Opowijczycy!
Literackie Horyzonty zmartwychwstały, a wraz z tym cudem, nadchodzi nowa propozycja zabawy oraz pytanie.
Zanim z czymkolwiek wystartujemy, chcielibyśmy zapytać co sądzicie o zaproponowanej formie zabawy i czy znaleźliby się chętni. Jeśli macie jakieś pomysły, chcecie dodać coś od siebie albo uważacie, że jakiś element wymaga zmiany - śmiało, dajcie znać! Zabawa byłaby organizowana co dwa miesiące, co wydaje się dobrą częstotliwością.

Pamiętajcie, proszę, o konstruktywności i kulturze wypowiedzi. A poniżej opis proponowanej zabawy. ?

“Słowobranie”, to zabawa polegająca na napisaniu krótkiego tekstu (do 500 słów) na podstawie wylosowanego zestawu, składającego się z pomysłu i podpowiedzi. Obie te rzeczy, pomysły i podpowiedzi, dzielą się na dwie pule, z których losowane są konkretne pozycje za pomocą generatora. Wylosowane zestawy są przydzielane wszystkim zgłoszonym uczestnikom, którzy mają czas dwóch tygodni na napisanie tekstu. Następnie uczestnicy zabawy jak i użytkownicy portalu Opowi, zostawiają opinię, uwzględniającą wykorzystanie zestawu w tekście, poprawności zamieszczonego fragmentu oraz innych elementów, takich jak bohaterowie, czy akcja. Opinia jest połączona z oceną w skali od 1 do 5, nazwaną “Piórkową”. Oceniający zostawiają ocenę wraz z opinią w przeznaczonym do tego wątku, a dodatkowo samą opinię zamieszcza bezpośrednio pod tekstem.
Wygrywa tekst, który otrzyma najwięcej Piór. Wygrany ma prawo do stworzenia nowych pól pomysłów i podpowiedzi, a następnie do rozlosowania ich wśród uczestników następnej edycji.

*Jednocześnie zaznaczamy, że poprzednia zabawa nie powróci. ;) Dobrej nocy!
Noico1
25.02.2023
Ha, ha, kultura wypowiedzi to chyba nieprzekraczalna bariera dla większości tutejszych konkursowiczów. Te konkursy to raczej świętem chamstwa powinny się nazywać ??? To był oczywiście żart, a poważnie, bez spiny to jutro napiszę opinię.
Noico1
25.02.2023
Sprzedwczyka Jaruzelskiego też prezentowano, jak potomka polskiej szlachty kresowej, dla uwiarygodnienia kanalii. Jak kto głupi to wierzył w takie bajki. A już Niemcy, Żydzi i Rosjanie zadbali, by zostali tu sami głupcy, wyrzynając inteligencję i patriotów. Wystarczy przeczytać elukubracje tutejszych „literatów”, żeby się przekonać co zostało.
Noico1
25.02.2023
Sorry to się wkleiło nie tutaj.
Bogumił - sabotażysta...
Mnie siem podobuje, ale Bogumił już wkłada kij we szprychę
Ale oceny słownie trzeba, bo przez klikanie gwiazd, to sabotaż na mur
Chyba jednak nie chodzi o gwiazdy
Poncki
25.02.2023
Ja chętnie pozwijam trochę mózg.
Materazzone
25.02.2023
Nie wiem po co ale mi się to podobuje!
Liv12365
25.02.2023
Up, up ;)
Yanko - tak, opinia będzie słowna, a dodatkowym kryterium jest osobna ocena, nazwana roboczo "Piórkową". Takie piórko jak w temacie wątku. ?
Każdy Uczestnik zabawy oraz Użytkownik Opowi (który zdecyduje się na zaopiniowanie i ocenę) będzie dysponował od 1 do 5 Piór na każdy zgłoszony w zabawie tekst. ;)
Dzięki takiej skali będzie można łatwiej ocenić niż w przypadku gwiazdek, a ponadto, docelowo, nie będzie możliwa dopuszczalna ocena z "połówkami", czyli np.: 4,5 Pióra albo 3,5.
Noico1 - pozostaje nam jeszcze wiara w ludzi. ;)
Podbijamy i zapraszamy do wyrażania opinii!
Raven18
25.02.2023
Bardzo ciekawy pomysł, będę czekał
Atylda
26.02.2023
Interesujący pomysł. Jestem za :)

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji