NinjaC 2 miesiące temu Tematy: 1. Nie było mnie na zdjęciu 2. Pękła siatka z zakupami 3. Zapach po kimś BONUS: Skorupka w jajecznicy Czas na publikację tekstów: 01.03.2026 - 19.03.2026 (do 23:59). Głosowanie: 20.03.2026 - 22.03.2026 (do 23:59). Powodzenia! |
zsrrknight 2 miesiące temu |
Domi123 2 miesiące temu |
NinjaC 2 miesiące temu |
NinjaC 2 miesiące temu |
Anonim 2 miesiące temu "(...) Pytanie do nie mam talentu - gdzie te perwersyjne stosunki, panie tego?!" NinjaC "(...) Wystarczy „liznąć” formę." Domi123, Pisałem Ci, czytaj między wersami, a nie wyjdziesz ze zdziwienia... |
Domi123 2 miesiące temu |
NinjaC 2 miesiące temu |
zsrrknight 2 miesiące temu |
NinjaC 2 miesiące temu |
NinjaC miesiąc temu |
zsrrknight miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
zsrrknight miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
NinjaC miesiąc temu |
Aisak miesiąc temu Wersy 1, 2, 5 = 10 sylab i jest ok Wersy 3, 4 są nierówne, więc usuń z wersu 3 ostatnie słowo i zostanie po 7 sylab :) |
Domi123 miesiąc temu |
Aisak miesiąc temu A—Raz dziadkowi na ulicy Fredry A—pękła siatka z zakupami z Biedry. B— B— A— |
Część postów została ukryta (37)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
Szpilka miesiąc temu W Białym Domu nasz chargé d'affaire Po kryjomu raz nasrał na skwer. Nikt nie widział, okey, Gdyby nie CIA. Niby nic, ale trochę nie fair. Jacek Baluch |
Aisak miesiąc temu Pewien młody kanibal z wysp Tonga zjadł był swego kucharza-Anglonga. I choć gościom smakował, bardzo potem żałował, bo kucharz mu w gardle się rozciągał. ... |
Szpilka miesiąc temu Nie wszystkie limeryki znanych zawierają dobre rymy, tak jak nie wszystkie są błyskotliwe. Pisz, jak uważasz, ja już chyba sto razy pisałam o limeryku, no ileż można? Spece od limeryków wymyślili reguły, nie ja! |
Szpilka miesiąc temu Pisanie limeryków to zajęcie wymagające dużej wprawy w rymowaniu. Idealny limeryk powinien mieć rym dokładny, najlepiej niegramatyczny, a do tego wszystkiego wyszukany, nieoczywisty. Limeryści próbują mierzyć się z takimi nazwami geograficznymi, które wymagają niebywałej sprawności, by dały się zrymować. Jeżeli dodamy do tego fakt, że anegdotka opowiedziana limerykiem ma być absurdalna, zabawna, ciut lub bardziej niż ciut sprośna to okazuje się, że zadanie nie jest tak proste, jakby się mogło na pierwszy rzut oka wydawać. |
Aisak miesiąc temu Moje zdanie jest takie, że trzeba trzymać się sztywno wszystkich reguł i zasad wysyłając swoje prace na konkursy, gdzie komisja rzeczywiście ocenia każdy drobiażdżek, drobiażdżuniek, ale... NA LITOŚĆ LIMERYKOWSKĄ NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ❗️❗️❗️ Jesteśmy na portalu i przede wszystkim naszym, sorry moim, celem jest dobra zabawa alfabetem! Jest klasyka, która trzyma nas w gorsecie, np sonet, vilanella, pantum, haiku, ale jest i taka, która pozwala na pewne odejście od schematów, to limeryk. Dosyć niedawno widziałam na pewnym portalu tłum, który piszczał z zachwytu nad tekstem, któremu dano miano trioletu, a który, imho, z trioletem nie miał nic wspólnego. Gdybym miała tam konto, to napisałam, co o tym myślę😡 Więc... Szpilko, Wyluzuj i baw się, jako i inni się bawią, oby nie nabawili się depresji, przez ramy, które robią w główce szramy... 😝 Idem odpocząć, bo biegłam 200 metrów i chyba schudłam 10 dag☺️ 🤣🤣🤣 |
Szpilka miesiąc temu |
Asteria miesiąc temu pękła siatka z zakupami z Biedry. Rzucili się rabusie, lecz akcja kończy tu się, bo im pękły pantalony wet dry. :D |
Aisak miesiąc temu Popławiłam, czy tak może być😝 Raz dziadkowi na ulicy Fredry pękła siatka z zakupami z Biedry. Babcia z laską podbiegła, była bardzo przebiegła, lecz wyprzedził ją biskup z katedry. 🙃 |
Notopech miesiąc temu https://web.archive.org/web/20000303191754/http://www.limeryki.pl/ .— Oficjalnie ta strona już nie istnieje -:) |
Aisak miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu |
Szpilka miesiąc temu Od razu lepiej, szukałam w innych językach rymu i pupa blada - bredd rygg /szerokie plecy/, ale podwójne 'g' się wyraźnie czyta, mogłoby być, tylko teraz trzeba ułożyć puentę do 'szerokich pleców, no i to też rzeczownik. Jest jeszcze angielskie 'redry', ale jakieś tłumaczenie dziwne - ponowne suszenie ¬‿¬ Asteria, ale to się czyta - drai, to jak w dowcipie - dwóch niemieckich szpiegów zamawia martini, barmanka pyta - dry? Nein, zwei ¬‿¬ |
Notopech miesiąc temu pękła siatka — trocheje— można połączyć w w oba słowa w anapest s z ogonem, gdzie dwie akcentrpowane sylaby zamieniamy na jedną silniejszą |
Notopech miesiąc temu pękła siatka — kła;tka ( ciężko jest zaminić to na jedną, silniejszą sylabę ) |
Aisak miesiąc temu Strasznie to trudne...😢 |
Notopech miesiąc temu |
JagVetInte miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu (prawie wszystko jest tu) |
Aisak miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu Czarna dziura AI wchłonie całą, wartościową wiedzę, ( HAHAHA) a resztę zostawi -:) |
Aisak miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu |
Aisak miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu |
Aisak miesiąc temu |
Aisak miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu https://web.archive.org/web/*/http://liternet.pl/* |
Aisak miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu Do ponownego |
Aisak miesiąc temu |
Notopech miesiąc temu Może tu? |
Aisak miesiąc temu Nie było mnie tam. Nie było mnie nigdzie. Siedziałam w kącie i czytałam innych. Dopiero w 2016 ośmieliłam się zarejestrować gdzieśkolwiek :) Dzięki Notopech, nie znam użytkownika Jan Lete. |
Notopech miesiąc temu https://web.archive.org/web/20130317164903/http://liternet.pl/teksty |
Aisak miesiąc temu Ja 2016/2017 |
Aisak miesiąc temu |
Aisak miesiąc temu Na tym opku zależy mi najbardziej, ale niestety przepadło😢 |
Notopech miesiąc temu mam Aisak i bez ak -:)) Kto wie, może coś znajdę? |
Szpilka miesiąc temu pękła siatka z zakupami z Biedry.' Do wielkiej wpadły kałuży, dał nura dziadek nieduży, bowiem zakupy da się to redry* *ponownie osuszyć /ang./ Ufff, eureka! Elo ¬‿¬ |
Aisak miesiąc temu |
Aisak miesiąc temu We takim razie trza poczytać i pokomentować🥰 |
Anonim miesiąc temu |
Szpilka miesiąc temu |
Aisak miesiąc temu |
Jimmy 6 dni temu |
NinjaC 6 dni temu |
NinjaC 6 dni temu |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji