Literkowa Bitwa na Rymy - Wielka lista zwycięzców

Pomysł narodził się dawno temu, ale jakoś nie było ani sposobności ani chęci, a teraz, skoro mam "sposobność", to pomyślałem: dlaczego nie?
W ten sposób powstała lista zwycięzców wszystkich dotychczasowych edycji Literkowej Bitwy na Rymy. Było to przedsięwzięcie dużo trudniejsze i czasochłonne niż myślałem, ale po paru godzinach monotonnej pracy udało mi się zgromadzić tematy wszystkich edycji konkursu, ich zwycięzców, a także linki do zwycięskich wierszy.
Rzecz jasna wiele wierszy przepadło, ale jeszcze więcej nadal jest dostępnych do czytania, więc taka lista to niezła okazja, by zobaczyć, jacy autorzy i jakie wiersze były uznawane za "najlepsze" w przeciągu bagatela ośmiu lat.
Lista sama w sobie to ciekawostka i zrobiłem ją przede wszystkim dla siebie, by w końcu zrealizować jeden z moich dziwnych pomysłów. Udostępniam ją jednak tutaj, więc korzystać mogą wszyscy.
Dodatkowo ogłaszam, że miejsce na liście będzie stanowić niejako dodatkową nagrodę dla przyszłych zwycięzców, gdyż lista rzecz jasna będzie regularnie aktualizowana.
Myślałem również o zrobieniu e-bookowej antologii zwycięskich wierszy. Byłaby to bardzo prosta wirtualna książka (choć bardzo obszerna) dostępna dla wszystkich użytkowników, w różnorakich formatach zdatnych do czytania (epub, wersja online na dysku google, pdf etc.) Zrobiłbym też jakąś w miarę ładną okładkę, jakoś to mniej-więcej sformatował, możnaby również dorzucić jakieś bonusy itd. itp... No ale wymagałoby to dużo pracy i nauki z mojej strony (na formatowaniu się znam, ale żeby złożyć z takiej zbieraniny funkcjonalną książkę? - to już dużo większe wyzwanie). Dlatego też póki co zostawiam to jako ewentualny plan, a jeśli pojawi się zainteresowanie ze strony społeczności to będzie znak, że się opłaca nad tym pracować...
W ciągu najbliższych dni (tygodni) powstaną podobne listy dla Bitwy na Prozę i na Drabble.
Jeśli zaś chodzi o listę, to jestem otwarty na sugestie co do jej formy, zawartości i przejrzystości.
Także zapraszam i zachęcam do zerknięcia na listę...

LINK: https://docs.google.com/document/d/1kyudkZqSThRl_bmqHXiRLSMWnDbxoi77T_1fgj9XHb4/edit?usp=sharing
Lista została zaktualizowana Edycja 115 - Zwycięzca: zsrrknight "Hanakotoba - Upiory"

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji