DayanaS 4 miesiące temu Nie musicie znać całej historii ani szczegółów fabuły — wystarczy chęć zagrania w krótką grę „co by było, gdyby…”. To luźna forma zabawy, bez wpływu na kanon, za to z dużą dawką wyobraźni. 🗡️ Hobbitowa i Śródziemna gra – wybierz i uzasadnij 1. Kogo byście wskrzesili, gdyby była taka możliwość? Thorin • Kíli • Fíli • Azog • czy kogoś innego? Dlaczego właśnie jego? 2. Thorina widzicie bardziej jako króla, który powinien był żyć dłużej, czy bohatera, którego śmierć była konieczna dla historii? 3. Kíli i Fíli — czy powinni pozostać nierozłączni, nawet w alternatywnej wersji? A może jeden z nich powinien przeżyć, by nieść dalej pamięć o drugim? 4. Gdybyście mogli zmienić jedną decyzję z Bitwy Pięciu Armii, jaka by to była? Mała zmiana… czy zupełnie inny obrót wydarzeń? 5. Kto jest lepszym przewodnikiem i mentorem dla młodszych bohaterów: Gandalf czy Elrond, a może Galadriela? 6. Gdybyście mogli wybrać towarzysza podróży po Śródziemiu, kto by to był? 7. Który hobbit radził sobie lepiej w przygodzie poza Shire? Bilbo • Frodo? 8. Kto jest przystojniejszy według Was: Legolas • Bilbo • Thranduil • Thorin • Bard. Albo ktoś inny? Uzasadnij. (możecie też brać pod uwagę charyzmę i styl) 9. Który bohater zrobił na Was największe wrażenie w trudnej sytuacji? 10. Kto wywoływał u Was największą złość lub obrzydzenie: Azog • Sauron • Smaug • Król Goblinów • Trole • Gollum/Smigol. 11. Tauriel pasuje bardziej do Kiliego czy Legolasa? 12.Wasza ulubiona alternatywna scena? (Co byście zmienili, aby historia była bardziej szczęśliwa dla postaci, którą lubicie najbardziej?) 🌟 Zakończenie. To tyle pytań… ale świat Śródziemia nigdy się nie kończy, więc możecie dać się ponieść wyobraźni! 🏞️ Czekajcie na kolejne zabawy i wyzwania z mojej strony — będzie jeszcze więcej okazji do wspólnej przygody! Czekam na Wasze odpowiedzi w komentarzach — podajcie numer pytania i swoją odpowiedź. Nie ma złych wyborów, liczy się wyobraźnia, emocje i dobre argumenty! 😄 Kto wie, może Wasze pomysły zainspirują mnie na kolejne fragmenty opowiadania, albo odkryjecie zupełnie nowe spojrzenie na ulubione postacie. Niech zabawa trwa, a Śródziemie ożyje w Waszych komentarzach! ⚔️✨ |
Cain 4 miesiące temu 1. Kiliego(?) bym wskrzesił by jego romans z elfką miał szansę zaistnieć. 2. Thorin raczej nie byłby dobrym królem, zbyt przeorany przez los, zbyt dużo nienawiści w nim siedziało. Już nie pamiętam dokładnie, ale jego śmierć raczej była istotna dla arku tego bohatera. Triumf dobra nad złem itd. 3. Kili i Fili to jak bliźniacy z Harrego Pottera. Też mało istotni. 4. Ponoć była jakaś piąta armia. 5. Elrond był spoko. Teraz Galadrielę starają się zrobić jako przykład dla młodszej części żeńskiej widowni. Raczej z mizernym skutkiem. Mi się podobało jak w ROP zrobili z niej niezłą wariatkę co chciała przepłynąć morze wpław. Moja ulubiona bohaterka. 6. Jakiś ranger/elf z umiejętnościami survivalu. 7. Frodo. Na samym końcu został tylko z Samem i musieli sobie radzić. 8. Pomijam, ale kiedyś Legolasa dziewczyny lubiły bo chłopak jak z boysbandu. 9. Aragorn i Legolas mieli dobre akcje. 10. Smeagol to był niezły oblech. Plotka niesie że można się w niego zamienić po diecie z fastfoodów/energy drinków i byciu bezrobotnym graczem w WoW-a. 11. Pewnie że do Kiliego. Piękny pairing. Co z tego że ona wyższa. 12. Nic. 11. |
JagVetInte 4 miesiące temu 1. Balina. Bo nie zasłużył na śmierć w mrokach Morii. 2. Jednak bohater. Jako król był słaby. Dain, jakiś czas później, zlał saurona gdy ten oferował mu krasnoludzkie pierścienie w zamian za sojusz. Thorin mógłby znów ulec, jak pod górą, z arcyklejnotem. 3. Powinni przeżyć. 4. Fochy i duma Thranduila. Może więcej znaczących postaci by przeżyło. 5. Gandalf. Elfy miały swoje problemy. Myślę że każdy kto czytał, też ma takie zdanie. 6. Drzewiec. Jeden z orłów. Radagast. Albo, albo, albo. 7. Bilbo. Zdecydowanie. 8. Piękny był Balrog. 9. Sam. Faktycznie, gdyby nie on, to uj by wszystko strzelił. Jeszcze ostatkiem sił wniósił cymbała po zboczu góry przeznaczenia. Po to, by jeszcze na sam koniec Frodo mógł coś odjebać. Z Froda to jest parówa. I tyle. 10. Saruman. Był obrzydliwy. Biały, czyli najwyższy w hierarchii, i najsłabszy. 11. Raczej Kili. 12. Sam wygrał. Więc nic. |
Roma 4 miesiące temu Ja się bardziej skupię na "Władcy Pierścieni" niż "Hobbicie". 1. Háma 2. Śmierć Thorina była najlepszym wyjściem, dobrze się stało. I dla fabuły i dlatego by jego postać nie stała się jakaś taka miałka. 3. Myślę, że bez straty dla fabuły, jeden z nich mógłby przeżyć. W końcu byli to młodzi krasnoludowie przed, którymi było jeszcze wiele do odkrycia. 4. Rządcy Esgaroth nie dałabym nawet szansy na to by mógł zachować się nieuczciwie, po raz kolejny. 5. Gandalf, bo jest im najbliższy. Mimo całej swojej niezwykłości - dość zwykły :) 6. Mimo całego mojego wielkiego uwielbienia dla Aragorna i Sama, wybrałabym Toma Bombadila. Mogłabym się z nim i Złotą Jagodą pięknie pogubić. 7. Bilbo. 8. Aragorn. Nie uzasadniam, bo nie trzeba :) 9. Samowi nie da się odmówić, że jest bardzo silny psychicznie i jakiś taki... pewny. Ale jednak Bofur. 10. Grima. 11. Kiliego. Do Legolasa to tylko (albo aż) Gimli :) 12. W filmie dałabym przeżyć Haldirowi. |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji