DayanaS 4 miesiące temu Ostatnio grałam w Duskwood i Moonvale i zaczęłam się zastanawiać, jak Wy to odbieracie. Obie gry mają niesamowity klimat, ale trochę różnią się pod względem narracji i emocji. Pytanie do Was: 👉 - Duskwood/Moonvale - która z tych gier bardziej Was wciągnęła psychologicznie i dlaczego? (Dla mnie Duskwood był lepszy ze względu na Hakera - Jake. I fabuła od samego początku była wciągająca) 👉 - Czy waszym zdaniem wybory gracza w Moonvale mają większy wpływ na historię niż w Duskwood? (Mam na myśli np. moment rozmowy, w którym trzeba zdecydować, czy zaufać jednej z postaci, czy zachować dystans. Bez zdradzania fabuły: ta decyzja zmienia nie tylko ton dalszych dialogów, ale też sposób, w jaki gra „traktuje” gracza emocjonalnie. W Duskwood często miałam wrażenie, że wybory wpływają bardziej na relacje i atmosferę, niż na sam bieg wydarzeń) 👉 - Dlaczego gry takie jak Duskwood i Moonvale działają na wyobraźnię mocniej niż niektóre książki? Pytanie do osób, które grają w Moonvale i śledzą postępy twórców: czy tylko mnie zaczyna trochę irytować to, że prawie rok czekamy na kolejny odcinek? Śledzę na bieżąco informacje w internecie i wiem, że gra powstaje, ale szczerze — liczyłam na jakąś niespodziankę świąteczną, choćby małą zapowiedź… a tu cisza 😕 Jestem rozdarta: z jednej strony rozumiem, że takie gry wymagają czasu, z drugiej — to czekanie naprawdę wybija z klimatu. Jak wy to odbieracie? Macie cierpliwość czy też zaczyna wam jej brakować? |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji