| W wigilię Wigilii - daję Wam oto, to nowe Pitolo, abyście zaznanli nowych, świeżych początków.
Aby stare krzywdy i przewinienia zostały wyzerowane, a nowe zaczęły się dopiero gdzieś w okolicach sierpnia.
Daję Wam je, tam jako i wy, sobie nawzajem dawajcie wedle uznania |
 | Bogu niech będą dzięki |
 | Poszukam jakichś świątecznych fragmentów z Biblii co by wkleić |
 | W owym czasie wyszło rozporządzenie Cezara Augusta, żeby przeprowadzić spis ludności w całym państwie. Pierwszy ten spis odbył się wówczas, gdy wielkorządcą Syrii był Kwiryniusz. Wybierali się więc wszyscy, aby się dać zapisać, każdy do swego miasta. Udał się także Józef z Galilei, z miasta Nazaret, do Judei, do miasta Dawidowego, zwanego Betlejem, ponieważ pochodził z domu i rodu Dawida, żeby się dać zapisać z poślubioną sobie Maryją, która była brzemienna. Kiedy tam przebywali, nadszedł dla Maryi czas rozwiązania. Porodziła swego pierworodnego Syna, owinęła Go w pieluszki i położyła w żłobie, gdyż nie było dla nich miejsca w gospodzie. W tej samej okolicy przebywali w polu pasterze i trzymali straż nocną nad swoją trzodą. Naraz stanął przy nich anioł Pański i chwała Pańska zewsząd ich oświeciła, tak że bardzo się przestraszyli. Lecz anioł rzekł do nich: «Nie bójcie się! Oto zwiastuję wam radość wielką, która będzie udziałem całego narodu: dziś w mieście Dawida narodził się wam Zbawiciel, którym jest Mesjasz, Pan. A to będzie znakiem dla was: Znajdziecie Niemowlę, owinięte w pieluszki i leżące w żłobie». I nagle przyłączyło się do anioła mnóstwo zastępów niebieskich, które wielbiły Boga słowami:«Chwała Bogu na wysokościach, a na ziemi pokój ludziom Jego upodobania». Gdy aniołowie odeszli od nich do nieba, pasterze mówili nawzajem do siebie: «Pójdźmy do Betlejem i zobaczmy, co się tam zdarzyło i o czym nam Pan oznajmił». Udali się też z pośpiechem i znaleźli Maryję, Józefa i Niemowlę, leżące w żłobie. Gdy Je ujrzeli, opowiedzieli o tym, co im zostało objawione o tym Dziecięciu. A wszyscy, którzy to słyszeli, dziwili się temu, co im pasterze opowiadali. Lecz Maryja zachowywała wszystkie te sprawy i rozważała je w swoim sercu. A pasterze wrócili, wielbiąc i wysławiając Boga za wszystko, co słyszeli i widzieli, jak im to było powiedziane (Łk 1, 1-20). |
 | Hahaha... Jutro przy wigilii nie będę musiał szukać w piśmie świętym, przeczytam z opowi. Dzięki 😅 |
 | u mnie rodzina świecka, dziadek komuch, to się jakoś nigdy nie czytało pisma w święta |
 | Jest to jakiś rytuał. Ja lubię rytuały. Pozwalają mi ogarnąć wewnętrzny cbolaos i ogólne spierdolenie. |
 | Hejeczka |
 | A witam witam |
 | Szczęść. Joł, Sho |
 | za godzinę południe |
 | Cieszmy się |
 | O, siemasz Jo |
 | Co tam słychować? |
 | tłok na mieście |
 | Zakupów ostatni dzień |
 | Święta! Święta! Chuj z tym xD |
 | Byłem na zakupach, duże kolejki |
 | Przypominam, że jutro mimo że Wigilia to sklepy pozamykane - Tusk zarządził |
 | No jeszcze tego by brakowało, żeby otwarte były. W dupach się poprzewracało, sorry... Mówię to z perspektywy osoby, która jutro musiałaby zapieprzać do roboty, zamiast spędzić czas z rodziną - bo jakiś imbecyl cały tydzień nie mógł sobie kupić czego tam :) |
Część postów została ukryta (4941)
Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek
 | Idem i ja. |
 | Przeczytali naszą rozmowę, zobaczyli jaki świat jest pojebany i pewnie wiążą sobie liny teraz |
 | trzymaj się |
 | Czołem ferajna |
 | Co robicie? |
 | Przecież się to pitolo nie skończyło.
Ktoś ma parcie. |
 | tak |
 | To ten pojebany Adin dwa tri- nie ufam skurwysynowi... |
 | To jest jakis kurwa spisek portali poetyckich, wszędzie banują konto Kurgan.... |
 | Bez powodu? |
 | Powodów jest mnóstwo |
 | I każdy z nich, jak najbardziej- słuszny. |
 | I ja tak myślę. |
 | Dziwię się tylko, że książe kartofliska wciąż się dziwi, że znalazł się w tej sytuacji. |
 | Tak bez powodu, wystarczy to magiczne słowo "Kurgan" i ban xD |
 | W sumie to jestem z tego dumny |
 | na pozji org mnie zablokowali za nic |
 | na ósmym pietrze to samo |
 | Na poemaxie pierdolca dostają na słowo Kurgan xD |
 | Widać wyrobiłem markę trolla idealnego xD |
 | Psychopata też jest dumny ze swoich poczynań. |
 | Dlaczego twoje pierwsze skojarzenie z dumą, kojarzy się tobie z psychopatią? |
 | Sowa, wkurwiłeś i musiałem coś z tym zrobić, ale widzisz teraz, że rozmawiam z tobą jak z kumplem. Nie noszę w sobie długo urazy |
 | I zacząłem ciebie szanować |
 | Ogólnie zauważyłem, że użytkownicy opowi zrobili się trochę bardziej skonsolidowani. |
 | Yanka mi brakuje, mam nadzieję, że skurwiel żyje |
 | Yanek chuju złamany, jak to czytasz to się odezwij i daj znać, ze żyjesz |
 | Żyje kutafon, napisał maila |
 | Trzy dni temu, ale teraz sprawdziłem maila he he |
 | Kto nie żyje, ten martwy. |
 | Łukaszka, widziałem co potrafisz zrobić stąd psychopatia jest jak najbardziej a miejscu. |
 | To jest psychopatia kontrolowana, jak w wojsku ;) |
 | Goliłem sobie łeb przedwyjsciowo, a zaciąłem ryja. Ot i zagadka na wieczór. Całkiem dobry |
 | Pierdolnij sobie sznytę z drugiej strony i udawaj Popka xD |
 | Ręce ci latają Plugi? |
 | Myślał o tym jak dziś zamoczy i zapomniał że brzytwę trzyma xD |
 | Adin dwa tri |
 | Bettina, jaką dziś chcesz rozmowę, na ostro i bez hamulców, czy może grzecznie (jeśli nie będziesz spamować)? |
 | 5000. Teraz wszyscy na kulturalne rykowisko xD |
 | Adin dwa tri |
 | Lurgan! |
 | Kuniec tego wontku.
Bez wyjątku. |
 | Jasne. |
 | Fajno. |
 | Zaburzenie? |
 | Lipa. |
 | Jak piątkujecie? |
 | Dajemy radę. |
 | Tak trzymać |