Cain 3 tygodnie temu |
Wianeczek 3 tygodnie temu |
paluszki z paczuszki 3 tygodnie temu Cudny tytuł❗️ Niech w tym wontku malują się piękne, miłe, dobre, szlachetne i optymistyczne treści🥰 |
pitolik 3 tygodnie temu |
wersyisłowabiegłe 3 tygodnie temu |
pitolik 3 tygodnie temu |
paluszki z paczuszki 3 tygodnie temu Nie pisz już do mnie o mnie przy mnie, bo mnie irytujesz. |
paluszki z paczuszki 3 tygodnie temu |
Popiełuszko 3 tygodnie temu |
Bettina 3 tygodnie temu |
Bettina 3 tygodnie temu Ale nie jestem Gorąca" |
paluszki z paczuszki 3 tygodnie temu Nowy Rok 1951 Pan Ziemowit Fedecki (nadaje stróż) Stary rok odmaszerował. Dobrze, bo to był konował i w ogóle straszna małpa, Nowy Rok to jest xiadz Knajpa, co nam wszystkie, wszystkie rzeczy naprostuje i wyleczy. Więc pan, co masz cztery wrzody – Nowy Rok cię wyrwie z biedy. Dziatkom życzę szczęścia ditto i na forum, i z kobittą. Wiwat, wiwat. Nowy Roczek! Dozorca domu Henryk Mroczek. |
paluszki z paczuszki 3 tygodnie temu Rok Polski 2000 Wziął, upadł na ulicy a więc się nie liczy Bo tylko z nas układa się piękny rachunek Tylko nam jest dodane. I tylko my sumę Umiemy zdawać przed boskim obliczem Nie ma litości najmniejszego włoska Bóg nasz z główką malutką jak plemnik liczenia A więc się nie oglądaj za tym, który został Każdy z nas płacze pięknie ale oczu nie ma Kto głupio się obejrzy może się obudzić Z głową na zawsze w przeszłość przekręconą Tak właśnie między nami człapie wielu ludzi Ubogą stroną |
paluszki z paczuszki 3 tygodnie temu Nowy Rok Nowego roku czas każe winszować, Więc się zdobywam na powinszowanie; Daj Panie Boże, w tym się tak zachować, Iżby się nasze spełniło żądanie. I spełni pewnie, kiedy w każdym kroku O sobie będziem myśleć, nie o roku. Bo cóż rok? Bożym czas zmierzony darem, Miejsce i pora naszego działania: Nie dni, lecz czynów dzielmy go wymiarem, A czynów plennych prawego starania; Wówczas, jak wieniec kłosami uwity, Da plon szacowny, da plon znakomity. Przeszły tysiączne, przejdą i następne. Szala je wieczna, jak zmierzy, tak ziści: Z nas plenne, z nas czcze, prawe, lub występne, Skutek użycia, czucia i korzyści: Odmiana, trwałość, nieczynność, ochota, Da poznać w czem jest występek, lub cnota. Lecz sprawcą, który rzeczy mierzy trwale, Spuszcza wzrok względny na tych, co sprawieni: Nie jest człowieka, co jest doskonale, Sobą nikczemni, sprawcą orzeźwieni, Czekajmy losu, Najwyższa istoto! Karzesz z odrazą, nagradzasz z ochotą. |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji