| A no. I wierzył w cuda, myśląc, że się uda. :) |
 | Kuwa, co takie osoby chcą zyskać?
To mnie najbardziej zdumiewa.
Chyba tylko zaistnieć choćby na chwilę, choćby gdziekolwiek, choćby jakkolwiek. |
 | Nie sluchajcie tego przychlasta, bo to przyjebane jak gwózdz do trumny |
 | Wstaw ładne zdjęcie swoje to zacznie cię.kochać |
 | Tylko pożądać, Woźny ma to nawet bez zdjęcia
IQ jej skoczyło jak MM w tej zerżniętej anegdocie |
 | Znaczy jej na tyle, że znalazła drogę na forum |
 | Jest blisko 70, pobędzie trochę na opowi, to przekroczy |
 | TseCylia, To chyba trzeba diagnozować, nigdy nie rozumiałem, dla żartu można, ktoś dla forsy - też zrozumiałe, ale w żartach są ci kiepscy, a forsy to tu nie nakoszą |
 | Kiedyś, googlajac jakieś moje tytuły, przypadkiem odkryłam, że niemało z nich ludziska splagiatowali. Najwięcej na jakiejś stronie joe coś tam. Ale i na innych też. Nawet admin jakiegoś portalu dla działkowców. Najpierw się wkurzyłam, potem ochłonęłam, bo dobrych tekstów nie pokradli, tylko te, które strasznie zgrafomanilam. |
 | Też miałem takie rzeczy, na fejsie, na NK wstawiali, w pisemku małonakładowym były kimś podpisane, zespół se przywłaszczył do grania - to tyle co wiem.
Kiedyś polecano sposób, by przed publikacją wysłać listem na swój adres i go nie otwierać, żeby była data stempla - w razie wyższej konieczności |
 | *zalecano |
 | Jak leżą w BN, to jakieś zabezpieczenie również, więc nieprawdą jest, jak tu dyskutowano, że nie warto się samemu drukować - warto choćby kilkanaście sztuk i wysłać do BN, ale to chyba w innym kontekście była dyskusja, chodziło o dalszą dystrybucje większych nakładów |
 | Jaki ma nick na Lolu, znasz? |
 | Nie znam, ale zwyczaje typowe |
 | Pewnie możesz ją znać |
 | Mi zajumali też kiedyś, laska nawet tytułu nie zmieniła, wkleiła, jak leci, łącznie z adnotacją na początku opowiadania. 😂 |
 | Słyszy się o takich przypadkach, nie są rzadkie |
 | U jednej laski na jej stronie fb znalazłam kilka moich rzekomego jej autorstwa. Szybko usuwała, jak ją pozwem postraszyłam;) |
 | Zielona, te plagiaty moich tekstów były po całości. Żywcem. Nawet kropki i przecinki nietkniete. |
 | O tylu się wie, na ile się trafi |
 | Ja po kilkunastym znalezionym plagiacie przestałam szukać. |
 | Ale to znaczy, że komuś się podoba, skoro akurat te zajebał. Hehe. |
 | Chociaż to wkurza, człowiek pisze, stara się, a jakąś torba już toreb sobie kopiuje. I żeby to naprawdę jakieś ich i ach, a tu zwykle, życiowe opko. |
 | Plagiat to kradzież intelektualna, polegająca na przywłaszczeniu sobie autorstwa cudzego utworu lub jego fragmentu —
— więc Paulina nie popełniła plagiatu, bo uczciwie napisała tytuł i wykonawcę.
Niewątpliwie plagiat popełnił Wiktor i chyba nie podjął próby obrony swojego czynu.
Szkoda, że moderatorzy, właściciele nic z tym fantem nie potrafią zrobić. |
 | Po co Paulina wstawiła więc czyjś tekst i czyjąś anegdotę, anegdota jest powszechnie cytowana w sieci, ale jaki jest sens, cel, zamysł tu wstawiać? |
 | To prowokatorka i nie wykonała jeszcze zamierzonej misji |
 | Zamierzona misja?
Pozostaje obserwować, co nastąpi. |
 | Tak, mogła przybyć z zamiarem |
 | Sprawdza czujność, reakcję itd - albo to jednak zwykła gówniara, której się nudzi |
 | A u Wiktora spokojnie... |
 | Pewnie osiągnął spokój wewnętrzny, gdy zrzucił to z sumienia, opierał się o różne teksty, także o prozę |
 | Jakim sądzisz że te dwie osoby to są plagistorzy? |
 | Jakim czym, Marg? |
 | Miało być Po czym sądzisz |
 | Wstawili nie swoje teksty |
 | Niektóre to słabe przeróbki, jak u Wiktora |
 | Widzę na opowi bez zmian. |
 | Po czym sądzisz że wstawili nie swoje? Czy sprawdzałeś w internecie? |
 | Alienator, W normie, to można by się pokusić, że stabilnie, to w zasadzie jakby o to chodzi |
 | Namietny dotyk, Tak, zostali zweryfokowani i sprawdzeni pod tym kątem, nie tyle oni, co ich teksty |
 | Jak to się robi? |
 | Czy bierzesz początek tekstu i wklejasz do internetu? |
 | Rzeczywiście u Wiktora znalazłam serce w Paryżu to początek wkleiłam i wyszedł mi tekst piosenki pierwsza zwrotka nawet jest prawie taka sama tylko w wierszu u tego chłopaka jest trochę pozmieniana |
 | No właśnie... |
 | Serce jej popękało w Paryżu nad Sekwaną
W obcym mieście zasypia sama budzi się rano
Przygniotło ją życie, roztrzaskała kolano
Przytulona do kołdry zmawia pacierz pod ścianą
To właśnie jest ten fragment |
 | Aż mnie naszła ochota żeby wszystkie jego pierwsze posprawdzać w wolnej chwili bo teraz mi się nie chce |
 | Jacy plagiatorzy? Gdzie? |
 | Jak zapodano |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji