| "środek - Raster (poszarpana czcionka) - rozbarwienie RGB w wektorze na poziomie 39%"
Ali? Jak zrobię na black - bydzie lepiej? |
 | Black czy cool black - walę cool, wychodzi ciemno, aż jakby za, odkryję ewentualne przezroczyste czcionki |
 | Idzie zakryć - trza poznajdować |
 | "Cool Black to głęboki, ciemny odcień czerni z subtelnymi niebieskimi tonami. Ten wyrafinowany kolor emanuje nowoczesnością i elegancją, dzięki czemu jest popularnym wyborem w różnych aranżacjach.
Zrodzony z potrzeby stworzenia czerni, która wyróżnia się nutą chłodu, kolor Cool Black znalazł swoje miejsce w modzie, wzornictwie motoryzacyjnym i gadżetach high-tech. Jego wyjątkowy odcień idealnie nadaje się do tworzenia eleganckich, nowoczesnych stylizacji, które przyciągają uwagę.
Jaki kolor ma Cool Black?
Cool Black to bogata, głęboka czerń z subtelnym niebieskim odcieniem, który nadaje jej elegancki, nowoczesny wygląd. Ten wyjątkowy odcień często można spotkać w luksusowych samochodach, wysokiej klasy elektronice i wyrafinowanych elementach garderoby."
Może zaskoczy dobrze ten? |
 | A może za czarny? A jak rozmyje niebieskość? - cinki bydzie i znów poszarpany |
 | Do czcionki jakoś nie polecajo |
 | Jak na dłużej brak speca, zaczyna się spekulować - specować na poziomie dla początkujących, ale choć wiadomo już, o co chodzi, to nie wszytko da się naprawić, bo za dużo naprawiania. Termin się przesuwa o 2 - 3 dni po każdej poprawce naniesionej, krótkimi zdaniami się komunikują zamiast wypisać w kilku - kilkunastu, wszystko, co podlega poprawie |
 | Stołeczne Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej.
SPEC!
no! |
 | Właśnie tego potrzebowałem, mało tego społecznie tej energetyki cieplnej przyjmę każda ilość, szczególnie od października |
 | A jakiej używasz czcionki? |
 | Times New Roman |
 | Pytam, bo nie bardzo widzę problem? Czcionka się rozmazała? |
 | Obecnie, na dziś mam Raster - rozbarwienie RGB w wektorze na poziomie 14% - uszłoby?
Przeniosę stronę z drugiego kompa i zapodam - tez dziwne mi się to wydaje |
 | A możesz manualnie ustawić wektor? |
 | Bo jak się rozmazuje, to ze skalowaniem coś poszło nie tak. |
 | https://zapodaj.net/plik-9IjDLueO5Z
https://zapodaj.net/plik-k4hOZlsctl |
 | Ze skalowaniem poszło chyba nie tak |
 | Drugi składam wg Twoich sugestii |
 | Mogę chyba |
 | Tylko ja ciągle nie bardzo rozumiem problem. |
 | Robiłem to zdaje się wczoraj, wczoraj było "środek - Raster (poszarpana czcionka) - rozbarwienie RGB w wektorze na poziomie 39%" |
 | Ja też, a kobita pisze po krótkim zdaniu |
 | ze dwa - trzy na dzień |
 | Widziałeś w linkach? |
 | No tak, poza tym, że gwiazdki nie są na środku, to wygląda ok. |
 | To się w druku ma wyszczerbić |
 | No i ja bym to trochę inaczej poskładał, btw interpunkcja kuleje. |
 | Ale chyba zaryzykuję |
 | We własnym zakresie |
 | No tak, bo ustalasz kolor w rgb zamiast w cmyk, to będzie średnio z czernią. Najlepiej jakbyś sobie po stronie wydrukował i zobaczył jak się przełoży wyświetlanie na druk. |
 | "jest teraz w 3 kolorach RGB - czarny będzie wyglądał inaczej i prawidłowo" |
 | Charakterystyczną cechą RGB jest to, że poprzez łączenie jej podstawowych kolorów nie można uzyskać idealnej czerni. Na urządzeniach jest on wyświetlany dopiero poprzez wyłączenie diod. |
 | Jak wybiorę black, to bydzie okej? |
 | Ali dobry człowieku, dziękujemy |
 | W druku może być inaczej. Wydrukuj jedną stronę nawet na drukarce. |
 | To siadać i zmieniać - tak? Na wyłącznie black i bydzie dobrze |
 | Na drukarce mam własnie zamiar |
 | Dzięki Ali, jakaś zrzuta Ci bydzie na flaszki poczebna |
 | Wydrukuj i sprawdź, a ewentualne poprawki wprowadzaj przez manualne ustawianie wektora. |
 | Tak idę poczynić, dzięks |
 | Na drukarce na różnych ustawieniach wyszło jako tako, kazałem drukować, drugi bydzie poprawny. Czcionka za duża (mogłem wcześniej wydrukować) w drugim dałem dziesiątkę. Nie widziałem do przedwczoraj, że black, to nie zawsze taki black. W latach osiemdziesiątych taka czcionka bez wygładzenia w ideał była normą |
 | No ale ja mam w jednym oku - 1,25 dioptrii, a w drugim - 2,5 a okulary ostatnie kiedyś po pijoku rozdeptałem |
 | Niemniej lupowałem i bydzie... |
 | 86% jakości uchwycone, papier nie najgorszy ofset 80 swoje też zrobi |
 | CMYK mi się źle kojarzy (powieść Faworkowej), ale będę stosował przez przepomożenie |
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji