T. Weasley
11.11.2015
Zastanawiam się, czy ktoś oprócz mnie na opowi para się rysowaniem. Odkąd pamiętam w szkole zawsze miałam przy sobie zeszyt do bazgrołów i zestaw cienkopisów (co nie oznacza, że jestem dobra w rysowaniu, ale mój anty-talent mnie nie zniechęca). Ktoś jeszcze tak ma? Przy okazji tego wątku mam również pytanie - zna ktoś jakąś stronę dla rysowników-amatorów? Taki deviantart, tylko na niższym poziomie.
Lawler
11.11.2015
Czasem mi się zdarza, że coś narysuję. W szkole, to najczęściej pośród notatek na lekcjach wos-u. :D W domu już się bardziej postaram i tak na tablicy korkowej wisi sobie obrazek Deidary oraz Itachiego z Naruto. <3 A co do stron... nie znam żadnych typowo dla rysowników. Jestem zarejestrowana na slodkiflirt.pl i wiem, że tam na forum można sobie założyć wątek.
De Lenire*
11.11.2015
Ja uwielbiam rysować. Rozwijam tą pasję, ale niestety jeszcze jest amatorka. Jeżeli chcecie zerknijcie na mojego bloga> pedzelikartka.blogspot.com
Ichigo-chan
11.11.2015
<--- ta tutaj lubi rysować
ale Ichi nie zna stron, nic nic ;-;
Anonim
11.11.2015
również lubię :)
Sky300
11.11.2015
Ja też :P
Anonim
11.11.2015
hej, hej! A może zróbmy sobie na opowi taki mini konkurs rysunkowy?
Czyli:
Wybierzemy jedną postać z danego opowiadania jednej z nas, którą spróbujemy przedstawić w swój własny, indywidualny sposób za pomocą rysunku, co wy na to?
alfonsyna
11.11.2015
U mnie pasja do rysowania była znacznie wcześniej niż do pisania. Kiedyś chciałam iść na ASP, no i sobie wymyśliłam, że pochodzę najpierw na kurs rysunku i malarstwa, ale trwało to ledwie pół roku :) Daaaaaaaawno już nic nie rysowałam, ale ogólnie pomysł Efrii mi się podoba :)
MrJ
11.11.2015
Powiedzmy tak. Nie rysuję, raczej doodluje, czyli bazgram po marginesach. Ale czasem mi coś z tego wyjdzie.
Ichigo-chan
11.11.2015
Ichi myśli, że pomysł Ef jest fajny ^^
Niebieska
11.11.2015
Ja też lubię. Efria, ciekawy pomysł :)
Anonim
11.11.2015
Myślę, że można coś z tego wykombinować, tylko najpierw trzeba wybrać postać : D
Proponuję losowo, czyli każda z nas poda jedno swoje opowiadanie, z którego wyciągniemy postać - wypiszę owe postacie na kartce z różnymi cyferkami i osoba, którą wybierzemy do losowania będzie mogła wybrać cyfrę.
Ichigo-chan
11.11.2015
to będzie bardzo dziecinne, jeśli Ichi zacznie błagać o pozwolenie na wybranie cyfry, prawda? XD
Anonim
11.11.2015
nie będzie : D
Sky300
11.11.2015
Świetny pomysł!
Tylko, że ja mam zaledwie trzy opowiadania...
Ichigo-chan
11.11.2015
to błagam pokornie i/lub zaklepuje XD
Ichigo-chan
11.11.2015
A Ichi jedno, więc nie jest tak źle, Sky :D
Sky300
11.11.2015
Hahah :P W tym jedno bez opisu, a drugie to dopiero 1/2 prologu xD
A nie możemy po prostu.... Hmmmm... Zrobić opis (dokładny) postaci czy coś takiego? No bo jednak dużo jest osób, które mają same wiersze.
Ichigo-chan
11.11.2015
o, dobry pomysł
przy czym postać może być z opka, a może być wymyślona na poczekaniu xd
no i idealnie xD
Sky300
11.11.2015
Albo wyznaczyć jedno jekiegolwiek opowiadanie na Opowi, wybrać postać i zdecydować kto danego bohatera narysował najlepiej.

Część postów została ukryta (202)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Slugalegionu
30.11.2015
Jestem za. Ten mój drugi opis się opóźni, więc nie czekajcie na niego.
Sileth
30.11.2015
Spoko, mogę sprawdzić się dołączyć do rysowania? Niby nie umiem, ale spróbować można xD
Sky300
01.12.2015
Ok, to tak jak było wcześniej ustalone ja losuję ;) Jakie mamy numerki?
Slugalegionu
01.12.2015
Szukam.
Slugalegionu
01.12.2015
Ojeju, muszę to "posprzątać"... dajcie mi dłuższą chwilę.
Slugalegionu
01.12.2015
1) Królowa z opowiadania Efrii pt. "Szach mat". Pomysłodawczyni: Blue.
2) [...] I wtedy go zobaczyłam. Nie umiałam stwierdzić ile ma lat, ponieważ cała jego twarz była przykryta białą maską z kilkoma czerwonymi wzorami. Wydawało się, że dwie czarne dziury przypominające oczy utkwione są we mnie, przeszywając moje ciało na wylot. Postać znajdująca się przede mną miała czarno-czerwone włosy lekko opadające na twarz. Tors chłopaka był pokryty jedynie bandażami podobnie jak ręce i łydki. Na biodrach wisiały mu bardzo stare, zniszczone spodnie sięgające kolan.
Stał tak bez ruchu trzymając w dłoniach dosyć długie sztylety, które ułamek sekundy później znalazły się w mojej klatce piersiowej. Ostatnią rzeczą jaką zobaczyłam była blada maska bez wyrazu z czarnymi jak studnie otworami. [...] ~ Pomysłodawczyni: Sky.
3) "Blond" Comboometga (link: http://www.opowi.pl/blond-a10314/ ) ~ Pomysłodawczyni: PP.
4) Zielony glutek, z depresją, pro elo emo. Żyje w świecie, nie widząc w nim najmniejszego sensu. Jego charakterystycznym elementem wyglądu jest czarna, długa grzywka, zasłaniająca jego oczy oraz bransoleta z ćwiekami na jednej z jego "łapek". ~ Pomysłodawczyni: xnobodyx.
69) "1. (...) ledwo umknął wzrokowi strażnika, który obecnie siedział na jednym z parapetów i palił papierosa, wypuszczając z ust kłęby dymu. Chociaż - Va nie był do końca pewny, czy był to jedynie papieros. Mężczyzna z nieufną miną spojrzał na telefon, brzęczący w jego kieszeni i chwycił go w dwa palce, mrużąc oczy od blasku ekranu, który rozświetlił nie tylko jego blade oblicze, ale i obił się bielą bo szkarłatnych tęczówkach. Upuściwszy urządzenie, zaklął soczyście:
- Kurwa jego mać! Powiadałem ja setki razy, żem nerwów niespełen a ta rzecz w konfuzję mnie wprawia! Co za imbecyl wysyła mnie na misje samobójcze i - o zgrozo - z wyekwipowaniem tak wadliwym i diabelskim! A zgiń, maro nieczysta! (...)
2. Uwięziony w ciele 16 latka 1843 letni Wysoki. Przekazywany z pokolenia na pokolenie, poprzez rodzicieli.
Jego pojemnik to blady i cherlawy chłopak, o jasnoczerwonych oczach i wygolonych z jednej strony blond włosach. Lubi książki.
Va zaś jest podobny do niego, ale o wiele wiele wyższy.
3. Ma szczura albinosa!" ~ Pomysłodawczyni: Lin.
6) Wygląd:
Chłopak w wieku jakiś siedemnastu lat, wysoki i umięśniony (ale bez przesady). Ciemne włosy, ciemne ubrania, ciemne oczy, właściwie to jedynie karnacji nie ma ciemnej.
Charakter:
Dupek kochający zwracać na siebie uwagę. Egocentryk (nie egoista!), ale ma stosunkowo dużą mądrość życiową.
Cecha charakterystyczna:
Dookoła niego muszą być ciała. Fajnie by było w jakiś jednoznaczny sposób wskazać, że on jest zabójcą, ale nie jest to konieczne. Ba, możemy pokazać, że jest niewinny.
Jako pomoc dam wam jeszcze taką piosenkę:

~ Pomysłodawczyni... tfu! Pomysłodawca. XD Sakal.

7) Stefa z Dziewczyny Paganiniego, autorstwa Mai. ~ Pomysłodawczyni: Maja.

I tyle. Proponuję założyć wątek na postaci.
Sky300
01.12.2015
Ale wiesz, że będziemy losować co nie? Zróbmy tak, że pomieszasz je jakoś, a ja ci powiem numerek, ok? :)
Slugalegionu
01.12.2015
Musimy mieć co losować. XD Ma być wszystko ładnie widać i tyle.
Sky300
01.12.2015
To znaczy? XP Na czyje opisy jeszcze czekamy?
Slugalegionu
01.12.2015
Na niczyje, ale w tym syfie szukanie opisu przypisanego do numerka trwałoby zbyt długo.
Sky300
02.12.2015
Ale chodziło mi o to, że mamy 7 opisów i po prostu zamień je miejscami np. królowa z opowiadania Efrii będzie miała numerek nie 1, a 4. Ja podam ci numerek od 1 do 7 (nie wiedząc jak poprzestawiałeś numerki) i do tego opisu będziemy rysować ;)
Slugalegionu
02.12.2015
A, tak chcesz to robić. No dobra. Czekaj sekundkę.
Slugalegionu
02.12.2015
Gotowe.
Slugalegionu
02.12.2015
Umm... kto i gdzie podaje numerek?
MrJ
02.12.2015
3, już podałem. Biezwiązany z rysunkiem jestem wiex jest fair
Slugalegionu
02.12.2015
Eee... co? XD
Anonim
02.12.2015
no dobra niech będzie, jaki to rysunek? z 3?
Slugalegionu
02.12.2015
1) Królowa z opowiadania Efrii pt. "Szach mat". Pomysłodawczyni: Blue. ~ Proszę bardzo. :)
MrJ
02.12.2015
Sorry pisałem z telefonu wtedy. Chodziło mi że podam numer, bo niezwiązany jestem z tematem w żaden sposób
Sky300
02.12.2015
Ale jakbyś był to i tak mógłbyś głosować bo numerki są pomieszane :P
Anonim
03.12.2015
Zgłaszam się ponownie ;p ale prośba do Was, możemy dawać rysunki do 8 grudnia? Nie wiem, jak mi to wyjdzie z czasem
Sky300
03.12.2015
Ja teraz w ogóle nie mam czasu i nie mam pojęcia czy cokolwiek narysuję :/
alfonsyna
03.12.2015
Czyli, że się spieszyć nie muszę? :) To nawet lepiej, bo nie wiem, jak to zrobić, żeby moja ręka i ołówek dały radę jakoś oddać to, co widzą oczy wyobraźni...
Anonim
03.12.2015
Alfonsyna sama mam problem XD choć teoretycznie nie powinnam mieć ...
alfonsyna
03.12.2015
W sumie ja bym z jakimś swoim bohaterem też mogła mieć problem XD a w tym wypadku mój problem koncentruje się na tym, że wyobraźnia zbyt mocno przerasta możliwości...
Anonim
03.12.2015
e tam, daj popłynąć :D ja tym razem chyba wezmę tylko ołówek xD
alfonsyna
03.12.2015
Hmmm... właśnie mi przyszedł do głowy nowy pomysł na wykonanie... powinno się nadać idealnie, chyba że mi nie wyjdzie, ale to nic, zawsze mogę wrócić do pierwotnej idei, w której również planowałam się posiłkować wyłącznie ołówkiem XD
LinOleUm
04.12.2015
efria, proszę, zaproś mnie do znajomych na facebooku. Dopiero teraz piszę, bo czas wcześniej mnie gonił z poprawami z fizyki, a stronie dla rysujących przyda się drugi admin.
Senezaki
06.12.2015
Linu, ty zły człowieku! EFRIA Z DUŻEJ LITERY XD
Anonim
06.12.2015
E tam, nawet nie zwróciłam uwagi :) LinOleUm dzięki za mianowanie adminem, jutro zajrzę na stronę i napiszę jakiegoś posta.
Gdyby, któraś z Was miała jakieś rysunki, którymi chciałaby podzielić się na stronie, to wysyłać na adres:
v.efria@gmail.com
Możemy w przerwie między konkursami coś dodawać, aby nie było takich dziur :)
LinOleUm
06.12.2015
Nie ma za co, bazgram już, pytam: chibi także?
Anonim
06.12.2015
forma obojętna :D tak jak sobie wyobrażasz postać
Ichigo-chan
06.12.2015
Boże ;-;
do ósmego ;-;
teraz się skapłam, że mamy rysować ;-;
Senezaki
06.12.2015
Ej, Efria, o co chodzi z tymi rysunkami? :/ Bo nie było m nie długo XD
Anonim
06.12.2015
Podaliśmy postać, jest nią Królowa z mojego opowiadania Szach mat, masz wyobrazić sobie ową królową i narysować ją jakkolwiek chcesz i czymkolwiek chcesz, potem przesłać to na stronę facebookową, lub na mój email v.efria@gmail.com, wszystkie prace zostaną wstawione na stronę, później zaczniemy wybierać
Anonim
06.12.2015
termin jest do 8 grudnia, choć sądzę, że troszkę przedłużymy :)
Ekler
06.12.2015
Efria! Proszę mi pokazać palcem opis postaci!
Ekler
06.12.2015
a później przeczytać go na głos i wysłać mi nagranie.
Ekler
06.12.2015
chociaż lepiej przyjść z nim do mnie i mi je odtworzyć
Ichigo-chan
07.12.2015
"Spoglądasz z przerażeniem, jak fałdy białej sukni drgają, gdy wyciąga srebrne ostrze. Krwistoczerwone rubiny przypominają ci łzy krwi, które za chwilę zobaczysz na czarno-białym podłożu. Przemierzasz się do tego, że przegrałeś, gdy pantofelek wyłania się spod sukni, a królowa robi krok naprzód."
" Zakryła swym pięknem piekielną duszę – nie byłeś w stanie nic odkryć w tych anielskich rysach i ubiorze."
opcjonalnie chyba też to: "Królowa na swą zimną twarz przykleja uśmiech. Kartka z narysowaną ołówkiem wygiętą kreską wbija się w nieskazitelne oczy."
trza być artystą albo chociaż wyobraźnie mieć xD
alfonsyna
07.12.2015
Czy istnieje ewentualność przedłużenia terminu oddania? Pytam ze względu na to, że mam techniczne problemy z internetem i nie wiem po prostu, czy dam radę to rozwiązać przed 8mym i wysłać pracę... w razie czego wyślę później, ale jeśli nie chcecie czekać z ocenianiem to cóż, pogodzę się z tym ;)
Anonim
07.12.2015
Alfonsyno sądzę, że nie będzie problemu, ja również bym prosiła o przedłużenie - trzy dni?
Senezaki
07.12.2015
Ja też mogę wziąść udział? :) Tylko jak- wysłać zdjęcie, przegrać? Komórki aktualnie nie mam. :/
Senezaki
07.12.2015
Wziąć*
Anonim
07.12.2015
Możesz zrobić zdjęcie i mi wysłać na emaila, możesz zeskanować i mi wysłać na maila, napisałam wyżej jakiego :D

Każdy może wziąć udział, więc Sene-chan spokojnie :)
Anonim
08.12.2015
Sene, narysuj w paincie ;)
Ichigo-chan
08.12.2015
Też jestem za przedłużeniem XD
Slugalegionu
19.12.2015
No dobra, ja rozumiem przedłużenie, ale wstawilibyście coś. :p
Anonim
19.12.2015
Słomiany zapał się wypalił :v