TYLKO PRAWDA JEST CIEKAWA - NOWY WĄTEK POLITYCZNY

Noico1
7 miesięcy temu
Polska płonie! Nasilaną się wysiłki utrzymania Nowego Porządku Świata.
Polska płonie!

Wysiłki globalistów skierowane na utrzymanie za wszelką cenę władzy nad Światem stają się coraz brutalniejsze.

Wczoraj, słowacki premier Robert Fico został postrzelony pięć razy, po czym przewieziony do szpitala w stanie krytycznym.

„Zbrodnią” Premiera było to, że zgodnie z wolą swych wyborców, wykluczył wysłanie Słowaków na rzeź ukraińską.

Teraz na placu boju pozostał tylko węgierski premier Victor Orban, który również ma opory w wysyłaniu węgierskiego „mięsa armatniego” do rosyjskiej „maszynki do mielenia” na Ukrainie.

Na szczęście, my w prawdziwie „europejskiej” III RP, takim „przesądom” nie hołdujemy. Wybraliśmy sobie najbardziej „europejskich” nadzorców, ze wszystkich możliwych, a zwłaszcza „premier” Tusk, daje pełną gwarancję tego, że terytorium pomiędzy Odrą a Bugiem, zniknie ostatecznie z mapy politycznej świata.

Zanim to nastąpi, trzeba jednak jeszcze się potrudzić!

Same nagłówki propagandowych mediów głównego rynsztoku, o zbliżającej się agresji Putina i/lub Łukaszenki na nasz kraj już nie wystarczą. Trzeba jakiejś kinetycznej akcji, by wysłać Polaków na wojnę z Rosją. Nasi nadzorcy wybrali wygodna opcję pt. „Polska płonie!”.

Trudno jest dociec, czy „nagłe masowe pożary” są po prostu statystyczną normą na tak dużym obszarze, tak jak „szalona pandemia”, była statystyczną normą grypy w III RP, czy też „służby specjalne”, jak eufemistyczne zwie się zorganizowane grupy przestępcze, działające pod parasolem okupanta, zajęły się piromanią!?

Czas pokaże, jak dalej potoczy się sprawa „rosyjskiej agresji na III RP”. Jedno nie ulega wątpliwości! Globaliści nie odpuszczą, nawet gdyby to oznaczało koniec świata!
SwanSong
7 miesięcy temu
Głupiś.
Sufjen
7 miesięcy temu
I z tego powodu założyłeś nowy wątek?
Garść
7 miesięcy temu
Komu najmocniej zależało/zależy/zależeć będzie na podzielonej Europie? Można przypuszczać, że jesteś ruskim trollem albo (oby!) tylko naiwnym umysłem, niezdolnym do wyciągania logicznych wniosków.
Kogo wzmocnił atak na premiera Słowacji? Liberalną demokrację dążącą do wzmocnienia potencjału militarnego UE czy konserwę zakochaną w emocjonalne, nieokreślone: I love... (wpisz nazwę dowolnego kraju UE)?
Chodzi o głosy zwykłych obywateli w eurowyborach. I tyle. Niezdecydowani, kierując się współczuciem, mogą zdecydować o kształcie przyszłej polityki UE. Maksymalna suwerenność nie posłuży wspólnym działaniom może już przededniu ataku Rosji na UE.
Noico1
7 miesięcy temu
@sufjen. Nie z tego. To jeden z tematów.
Noico1
7 miesięcy temu
@Garść, UE nie jest organizacją militarną i na pewno pod jej kierownictwem nie będziemy walczyć z Rosją. Jeśli już to pod dowództwem USA, o ile przyślą tu i na Ukrainą jeszcze z kilkadziesiąt brygad.
Pobóg Welebor
7 miesięcy temu
Chyba ci globaliści już dawno władzę absolutną trzymają, a każda widoczna opozycja jest koncesjonowaną. Nie interesuję się ani teatrem ani polityką, a prawda, gdyby wyszła, kto by uwierzył? Nic dziwniejszego i bardziej niewiarygodnego niż prawda. Udało mi się przyzwoicie chyba przeczytać Kochanowskiego (po 20 latach), jeśli masz ochotę:

Pozdrawiam :)
wikindzy
7 miesięcy temu
Czasem mądrze gada, uświadamia nawet

A PW zazwyczaj mądrze gada
wikindzy
7 miesięcy temu
Garść jest jakimś progandzistą/ską, czyli w dobrym miejscu
Pobóg Welebor
7 miesięcy temu
Ja zazwyczaj mądrze gadam? Dzięki, miło mi.

A w czytaniu mam błąd, na "sie" nawet słaby akcent padać nie może, czyli musi być "WAlają" tak jak najpierw czytałem, a potem "pRZYziemi". "Ają" to dodatek, dzisiaj akcentujemy bez względu na treść słowa, jak roboty...
Pobóg Welebor
7 miesięcy temu
Chyba "któREsię" prawidłowo, dziwnie, ale u Mickiewicza jeszcze jest takie miejsce, gdzie "się" przesuwa akcent...
Noico1
7 miesięcy temu
Dzięki Weleborze za wypowiedź i miło, że się znowu pojawiłeś. Film obejrzę i się wypowiem wieczorem, po robocie.
Pobóg Welebor
7 miesięcy temu
A to usunę teraz, nagram lepiej wieczorem. Tak naprawdę potrzebuję całego Kochanowskiego na głos czytać, żeby wiedzieć jak trzeba... Miło mi również :)
Noico1
7 miesięcy temu
Nie usuwaj Weleborze, żeby inni też mogli czytać, a ja za jakieś dwie godzinki wracam po codziennej orce, to będę mógł posłuchac.
Garść
7 miesięcy temu
Noico1. Może tak po chłopsku wytłumaczę, nawiązując do treści Twojej agitki.
Dwadzieścia parę domostw jest zagrożone aktywnością sąsiada podpalacza. Mieszkańcy dysponują dwiema gaśnicami, nie licząc wiader wody. Najbliższa jednostka straży pożarnej jest ponad osiem godzin jazdy od ich miejscowości. Czy powinni czekać, aż kolejno będą płonąć ich stodoły i domy? Czy może raczej zainwestują w powstanie własnej straży pożarnej?
Pomyśl.

Wikindzy. Tyś na pewno podwójnym zdrajcą portalowym xd
Noico1
7 miesięcy temu
Ok. Ale czy w związku z tym członkowie owej straży mają sobie nawzajem włazić do domu w niewytartych buciorach i dyktować sąsiadom, na jaki kolor mają malować sobie ściany?
Pobóg Welebor
7 miesięcy temu
Noico, po prostu nie było jak trzeba, a dowiedziałem się o tym dzięki umieszczeniu, więc spoko. Nie uda mi się nagrać dzisiaj raczej, chociaż pewnie pół nocy będę siedział nad tym... W zamian mój text, chociaż nie planowałem tego, ale łatwiej mi nagrać, bo nie trzeba trudzić się z inną wymową...

To moje dałoby się bez takich zmian tempa, i tak zamierzam ten Kochanowskiego, spokojnie, ale to o wiele trudniejsze. Akcenty na spółgłoski to będzie odrodzenie po tym obcym sylabiźmie, o czym każdy może się przekonać w autobusie, przystanek Wolska w hałasie brzmi jak "woryska", bo L jest tutaj sylabą, jak u Serbów i w Sanskrycie... Samogłoski są u nas zazwyczaj nieistotne i niesłyszalne prawie...
Pobóg Welebor
7 miesięcy temu
A i proszę zwrócić uwagę, że akcent w "zaśnie" nie jest na "za", tylko na "zaś". U Kochanowskiego jest to samo, tak bywało też w łacińskiej (bo przecież to był wzór), że dwie krótkie sylaby bywały pod akcentem zamiast typowej długiej... Chcę przeczytać żeby brzmiało normalnie ale był rytm, który u Niego jest, a czego 20 lat szukałem :D
Pobóg Welebor
7 miesięcy temu
OK, z marszu nagrane brzmi tak:

Ale dużo do poprawy w fonetyce, o interpretacji już nie mówię; przykładowo "tego", jego", to było inne "g", zapisywane w rękopisach inaczej, czytane jak "h" albo "j" (stąd agient – ajent) i wiele innych...
Pobóg Welebor
7 miesięcy temu
"Taki" – w ten sposób, "choć" – choćby, "jednochcieć" to oficjalny staropolski czasownik, nie wiem, co jeszcze... Stolica to sam nie wiem, "w radzie" czyli udzielając rad.

Część postów została ukryta (4982)

Zaloguj się, aby przeglądać cały wątek

Bettina
3 dni temu
Tu jest błąd w tłumaczeniu?
Bettina
3 dni temu
Rany, czemu jest tak nudno?
SwanSong
3 dni temu
Bo tu jesteś.
Proboszcz
3 dni temu
Bettina
3 dni temu
O. Jest Maul
Bettina
3 dni temu
Maul aufmachen!
Proboszcz
3 dni temu
pitolik
3 dni temu
Wy żydy!
Proboszcz
3 dni temu
Zdjęcie graina proszę bardzo, jak ktoś jeszcze nie wierzy!
https://s.ciekawostkihistoryczne.pl/uploads/2016/07/Dow-Ber-Meisels.jpg
pitolik
3 dni temu
Niech was katolski bóg zapierdoli muzułmańskim nożem
Proboszcz
3 dni temu
Pejsate szczury, za judaszowe srebrniki!!!
Proboszcz
3 dni temu
Co macie na swoją obronę inwalidzi na napletku?
Proboszcz
3 dni temu
grain, bogumił, w imię Jezusa Chrystusa nakazuje wam stanąć przed moim obliczem!!!
Proboszcz
3 dni temu
Proboszcz
3 dni temu
Zobaczcie jakie to świnie! Na wezwanie Chrystusowe nie potrafią się stawić. To tylko pokazuje, że nie uważają Jezusa Chrystusa za króla wszechświata!!!
Proboszcz
3 dni temu
Ktoś jeszcze ma wątpliwości, kto jest odpowiedzialny za śmierć męczeńską Sunbursta?
Proboszcz
3 dni temu
Tylko rozgniatać butem jak robactwo...
Grain
3 dni temu
Drastyczne braki min. inteligencji.
Proboszcz
3 dni temu
GRAIN KREATURO ZDRADZIECKA, CO MASZ NA SWOJĄ OBRONĘ?
Proboszcz
3 dni temu
Wyspowiadaj się z grzechów to nie będzie bolało!
Proboszcz
3 dni temu
Klęknij Grainie przed Jezusem!!!
Proboszcz
3 dni temu
Wydaj nam zabójców Świętej Pamięci Cierpiętnika SUNBURSTA!!!
Proboszcz
3 dni temu
Oczyść chociaż twoje na wieki skalane sumienie
Proboszcz
3 dni temu
Twoja pycha świadczy o pluciu na krzyż!
Proboszcz
3 dni temu
Jesteś niegodny Bram Niebieskich, a dusza twa na wieki potępiona będzie!!
Proboszcz
3 dni temu
Bóg cię za sodomię pokara dodatkowo!
Proboszcz
3 dni temu
Grain skalp z twojego łysego łba, będzie świętą relikwią skóry wyciętej z dupy szatana podczas egzorcyzmów. Chociaż coś po tobie zostanie
Proboszcz
3 dni temu
Ale to dopiero za sto lat, jak już wszyscy co mogą zanegować będą wąchać kwiaty od spodu
Grain
3 dni temu
nie zbydlęcenie, kolejna odsłona Lotosa
Proboszcz
3 dni temu
Przeproś Jezusa za swoje grzechy!!!
Proboszcz
3 dni temu
I nie rzucaj słów obelżywych przed oblicze pośrednika między zbawieniem
Proboszcz
3 dni temu
Zbawieniem
Proboszcz
3 dni temu
Proboszcz
3 dni temu
Proboszcz
3 dni temu
Proboszcz
3 dni temu
pewnie na tych zdjęcia grain i bogumił
Proboszcz
2 dni temu
grain bogumił kanalie hebrajskie, gdzie jesteście?
Proboszcz
2 dni temu
Proboszcz
2 dni temu
Proboszcz
2 dni temu
W imię Jezusa Chrystusa nakazuję wam się ujawnić zza meblościanki
pitolik
2 dni temu
Na skutek przymierza związali się fujarami, czekają na odpływ krwi z ciał jamistych
Proboszcz
2 dni temu
gnidy hebrajskie te, faryzeusze zaślepieni
Starszy Woźny
2 dni temu
Akcja CBA w całej Polsce. Wśród zatrzymanych proboszcz

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-akcja-cba-w-calej-polsce-wsrod-zatrzymanych-proboszcz,nId,7868346#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

NO!
Proboszcz
2 dni temu
każdy człowiek jest niewinny dopóki nie udowodni się jemu winy
Proboszcz
2 dni temu
A winny jest grain, bogumił i reszta nacji z zakrzywionym szpiczastym nosem. Bo rządzą światowym handlem
Proboszcz
2 dni temu
Proboszcz
2 dni temu
https://kobieta.wp.pl/ostrzegaja-sie-nawzajem-przed-katoginekologami-pisza-jedno-slowo-7099241053239968a
Proboszcz
2 dni temu
"RZUŁTY" xD
Proboszcz
2 dni temu
Proboszcz
7 godz. temu
JEZUS CHRYSTUS ZWYCIĘŻY SYJONISTÓW

Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji