Poprzednie częściHanakotoba - Amarylis

Hanakotoba - Dziś wiersz...

napiszę dla ciebie

skromny wolny biały

taki w sam raz

bez sznytu (niezależnie od interpretacji)

 

będzie on o słonecznikach w przenośni

metaforze słońca i uśmiechu

o tym jak promieniejesz

i przeganiasz czarne chmury

 

napiszę też (tak myślę)

o miłości i innych szlachetnych uczuciach

choć myśląc o tobie mam tylko prozę w głowie

 

wspomnę o pasji która rozpala moje serce

o płomiennej duszy słomianym zapale

i ogniu który mi przyniosłaś

jak (zahaczając o mitologię) Prometeusz

 

na pewno ci się spodoba

Następne częściHanakotoba - Hibiskus

Średnia ocena: 3.6  Głosów: 7

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (9)

  • Grafomanka 3 miesiące temu
    Pasja pewnie się ucieszy po takim wyznaniu...
  • zsrrknight 3 miesiące temu
    to do Margerity
  • Grafomanka 3 miesiące temu
    zsrrknight, to tylko czekać aż zacznie tańczyć ze szczęścia... zawracasz dziewczynom w głowach
    Skutki mogą być tragiczne...
  • Mak 3 miesiące temu
    Ładnie.
  • zsrrknight 3 miesiące temu
    dzięki
  • słone paluszki 3 miesiące temu
    Hana kot - oba ma :]
  • słone paluszki 3 miesiące temu
    Gratuluję cyklu kwiatuszkowego.
  • Cain 2 miesiące temu
    chujowe,
    pozdrawiam hahaha
  • andrew24 2 miesiące temu
    Prosto, skromnie, ładnie.

    Pozdrawiam serdecznie,
    Miłego wieczoru

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania