kiepski wiersz o niczym (a jednak)

spójrz,

importuję słońce z drugiej półkuli Ziemi

specjalnie dla ciebie,

 

wyślę je tam, dokąd wróci samo, kiedy ci się znudzi,

 

no i czuję do ciebie taką chemię, że moglibyśmy się związać

w cząsteczkę Lo2Ve

albo coś w tym stylu

dwa atomy mnie, bo jestem większy

jeden atom ciebie, bo masz włosy dające początek wszystkim rzekom

 

słowa które przytulam, ściskam,

wyruszają nocą w podróż po kocich łbach

mocno ściskając pochodnie

 

często wypadam przez całość jakby była dziurą

innym razem nie mieszczę się w bezdennej przepaści

spadam opóźniając upadek na ile to możliwe

 

za chmurami chowają się ci, którzy potracili moce znikania

dla takich jak ja powyłączano klimatyzacje

dla takich jak ja rozmontowano miejsca siedzące

 

rozsypano szkło i nieszczęśliwe gwoździe

Średnia ocena: 4.8  Głosów: 4

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (8)

  • pansowa 02.06.2021
    Dobry wiersz w stosunku do przewrotnego tytułu.
    Trochę zagadany, ale rekompensują to świetne frazy.
  • poco 02.06.2021
    kiepskie wiersze lubię
    bo jak ja są one
    nic w nich się nie klei
    i popier...one

    lecz ten wiersz powyżej
    choć tytuł ma taki
    jest dobry, w porządku
    nie jest byle jaki
  • Tjeri 02.06.2021
    Jeśli jesteś w stanie – wymyśl prawdziwy tytuł dla tego wiersza.
    Oryginalnie i intrygująco. W paru miejscach doszlifowałabym, ale i w tej wersji jest nieźle.
  • Unikat 03.06.2021
    Hej, pomyślę nad tytułem, choć uważam, że ten jest trafiony ;)
  • Trzy Cztery 02.06.2021
    "Nieszczęśliwe gwoździe" skądś znam. Czy występowały już wcześniej w Twoich tekstach? Ciekawe pisanie.
  • Unikat 02.06.2021
    Cześć, thx, Nie występowały.
  • Dobry "kiepski' wiersz o czymś.
  • Unikat 02.06.2021
    Cześć, dzięki za czytanie i komentarze!

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania