Krótki wiersz o jeszcze krótszym życiu

Urodziłam się i żyłam

Przetrwałam kilka miłości

Po kilku umarłam

I rodziłam się na nowo

 

A teraz czekam na tą ostatnią

Prawdziwą wybrankę mojego serca

Woła mnie od kilku ładnych lat

Trwa, aż oddam dla niej życie

 

Przy niej ustanie mi puls, odejdą zmartwienia

Moja dusza w końcu uwolni się od ciała

Z życiem może być tylko chwilowy romans

Za to śmierć, lojalnie będzie na mnie czekać

 

Dziś, umieram z samotności

Chyba się do niej wybiorę

Przywita mnie z otwartymi ramionami

Powie: ' wiedziałam, że w końcu przyjdziesz '

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 6

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (15)

  • Anonim 13.08.2015
    śmierć moja ostatnia kochanka
    upadła, rozbiła się szklanka
    wypita trucizna już działa
    ta chwila jest doskonała

    i słodycz jej ust jest upojny
    a życie,ten ciężar tak znojny
    podchodzę do ciebie z uśmiechem
    tak umrzeć, to nigdy nie jest grzechem
  • NataliaO 13.08.2015
    Z życiem może być tylko chwilowy romans
    Za to śmierć, lojalnie będzie na mnie czekać - Bomba wiersz :) 5:)
  • NIka 13.08.2015
    FilipzKonipii - W tym momencie żałuję, że nie można polubić komentarzy !
    NataliaO - Dziękuję bardzo ! :)
  • NIka 13.08.2015
    FilipzKonopii - Przepraszam za literówkę ! Klawiatura ostatnio mnie nie lubi !
  • Anonim 13.08.2015
    a spoko ;) nawet nie zauważyłem
  • Haruu 13.08.2015
    Sysio, piszesz piękne wiersze^^ zresztą ten wiersz też jest piękny c: więc zostawiam wielkie 5!
  • Anonim 13.08.2015
    Docyś :) to tam taki spontan, pogubiłem sie w rytmie na koniec ;p
  • NIka 13.08.2015
    Dziękuję ! :)
  • DuŚka ^.^ 13.08.2015
    Pięknie! Bardzo mi się spodobał jest taki szczery:) 5
  • maga 13.08.2015
    Bardzo mi się podoba ten wiersz) 5
  • NIka 14.08.2015
    Ojej, dziekuje bardzo ! :)
  • Chris 14.08.2015
    Dobre, naprawdę dobre ;)
  • NIka 14.08.2015
    dziękuję :p
  • Rasia 05.07.2016
    "A teraz czekam na tą ostatnią" - tę*
    "Za to śmierć, lojalnie będzie na mnie czekać" - zbędny przecinek
    "Dziś, umieram z samotności" - to samo
    ' wiedziałam, że w końcu przyjdziesz ' - bez spacji x2
    Urzekają mnie Twoje pomysły. Czytając Twoje wiersze, mam wrażenie, że bawisz się słowami, że to dla Ciebie żaden problem ubierać swoje myśli w te kilkanaście wersów. Tutaj zostawiam 4,5 za parę potknięć, co i tak daje w końcowym rozrachunku pięć :)
  • NIka 08.07.2016
    Tak.. Słowa dają wiele możliwości. Dlatego uwielbiam pisać. Od razu myśli stają się ładniejsze niż te, w mojej głowie :p

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania