...

...

Średnia ocena: 5.0  Głosów: 1

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (5)

  • Nazareth 14.05.2016
    To zabawne, jak czyjaś nie obecność może być bardziej widoczna niż obecność. Zwykle zauważamy kogoś tylko za pomocą wzroku, czasem możę słuchu, jednak gdy zabraknie kogoś kto zawsze był, odczuwamy jego nie obecność każdą komórką ciała i duszy. Świetnie to ujęłaś w króciutkim wierszu, gdzie na większość strof przypada jedno słowo, już sama budowa utworu wydaje się "znikać".
  • xxECxx 14.05.2016
    Uśmiecham się i dziękuję :)
    Jak myślisz: czy, żeby nazwać tekst (?) wierszem potrzeba, żeby pojawiły się w nim słowa? Czy jedno słowo i kropkę można nazwać wierszem? Czy wiersz to umowna forma czy pseudo pisarz może wszystko nazwać wierszem?
  • Nazareth 14.05.2016
    xxECxx Myślę, że w sztuce wszystko jest umowne. Zasady i nazwy są po to by ułatwić nawigację tym, którzy patrzą na wszystko przez "szkiełko" zamiast skupiać się na tym co naprawdę ma znaczenie.
  • Nuncjusz 14.05.2016
    xxECxx ja napisałem wiersz pod tytułem "Kropka nienawiści" i w treści była jeno kropka :)
  • xxECxx 14.05.2016
    Nuncjusz
    Piotr Mosoń
    bardzo krótki wiersz o frustracji

    już
    kurwa
    brak mi

    słów


    Widziałam Twój :) bo 'czytałam' byłoby tu niewskazane ;)

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania