LADY_MAKBET od kuchni. cz.3

5. Pierś z kurczaka w pergaminie.

Składniki:

 Pierś z kurczaka

 Sól

 Pieprz

 Mąka

 Zioła prowansalskie

 Papryka słodka

Sposób wykonania:

Pierś rozbijamy i przyprawiamy. Wlewamy do naczynia wodę i dodajemy mąkę. Mieszamy. Po obtoczeniu piersi z kurczaka w naszym cieście ma wyglądać jak obłożona pergaminem. Smażymy na złoty kolor.

SMACZNEGO !

6. Sos szpinakowy.

Składniki:

 Szpinak świeży lub mrożony

 Masło

 Śmietana

 Sól

 Pieprz

Sposób wykonania:

Rozgrzewamy masło w rondelku, wkładamy szpinak, dusimy chwilę pod przykryciem. Mieszamy od czasu do czasu. Podlewamy odrobinę wodą i dokładamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Sos szpinakowy możemy podawać z makaronem lub zrobić faszerowana pierś z kurczaka szpinakiem. W przepisie zamiast śmietany dodajemy serek mascarpone lub inny zbliżony do niego konsystencją.

SMACZNEGO!

Średnia ocena: 0.0  Głosów: 0

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (2)

  • Anonim 15.11.2015
    a gdzie najważniejszy składnik jakim jest miłość? Brakuje mi tu emocji ;) hehe
  • Lady_Makbet 15.11.2015
    haha

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania