LADY_MAKBET od kuchni. cz 4
7. Sposób na pysznego schabowego
Składniki:
Mleko
Przyprawy (sól, pieprz)
Cebula
Schab w plastrach
Sposób wykonania:
Surowy schab pokrojony w plastry nacieramy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w pół-plastry. Natarty schab przekładamy do miski, wrzucamy cebulę i zalewamy mlekiem. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na noc i smażymy na drugi dzień.
SMACZNEGO !
8. Sos holenderski
Składniki:
Pięć żółtek
Dwie krople soku z cytryny
Masło
Pieprz biały
Sól
Sposób wykonania:
Żółtka ubijamy z solą, pieprzem i cytryną. Masło roztapiamy w garnuszku i gorące wlewamy do żółtek, cały czas ubijając. Konsystencją sos powinien przypominać majonez.
Sos holenderski możemy podawać z jajkami w koszulce i do szparagów.
SMACZNEGO !
Napisz komentarz
Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania