Lancome: Poeme. Erotyk funebralny

Tam gdzie pulsu źródełko

currara z wanilią -

 

mimo że ty podobnych perfum

jak przebojowych kobiet

nie znosisz -

- - - - - - - - - - - - - - - -

Lecz przecież ciebie tu nie ma

i tobą świeci jedynie humus

w wieczory babiego lata

gdy ja - muszę być mocna

 

Dlatego pozostał mi

Lancome`a: Poemat -

narkotyczny niby twa miłość -

 

zapach. Palące łzy

Średnia ocena: 3.7  Głosów: 6

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (9)

  • laura123 04.12.2020
    Zmysłowy... 5
  • befana_di_campi 04.12.2020
    Może tak, może nie? Ten, o którym to pisałam śnił mi się dzisiaj :( Wiersz natomiast pochodzi z października 2012.
  • laura123 04.12.2020
    Mnie się podoba. Uderza w moje czułe struny. Działa.
  • befana_di_campi 04.12.2020
    Działa(ł) :( Resztki wody zostały: kiedyś postawiłam flakon na parapecie klatki schodowej, ale nikt jakoś nie był tym zapachem zainteresowany ;) Zabrano za to jakieś pachnidło Yves Rochera ;)
  • laura123 04.12.2020
    Trzeba bylo wymieszać, tak wychodzą niepowtarzalne zapachy. Tylko trzeba uważać, zeby nie przedobrzyc.
  • befana_di_campi 04.12.2020
    Wiem, że czasem się miesza ;-) Wszak mój Peel (teraz Zaświatowy) zakomunikował mi, czego On "nie znosi". W tym "Poison" Diora: zapachu dla pań niezbyt ciężkiego prowadzenia się :-) czy "Tresor" Lancome'a...
  • Piotrek P. 1988 04.12.2020
    Piękny, klimatyczny i nostalgiczny tekst. Przypomniały mi się starsze czasy, które dla mnie osobiście były pod kilkoma względami znacznie lepsze. Jeszcze nie było kwarantanny. I świat ogólnie był lepszy. Było więcej obszarów zielonych. Wyobraziłem sobie wiosenne i letnie promienie słoneczne, padające popołudniową porą na sady, miasto, wioski, lasy, łąki, park, jezioro i ogrody. 5, pozdrawiam :-)
  • befana_di_campi 05.12.2020
    Nostalgiczny? Raczej smutny :( Za komentarz jednak bardzo dziękuję :)
  • Piotrek P. 1988 05.12.2020
    Ten tekst interpretuję jako tęsknotę za innymi, lepszymi czasami. Za czasami, kiedy było znacznie więcej nadziei i optymizmu.

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania