Moje wiersze

Moje wiersze

 

Nie liczę liter i sylab nie liczę

Lecz słowo do słowa dokładam

Tak wiersze me proste piszę

Tak właśnie je sobie układam

 

Trochę emocji dołożę

Smutek gdy łza się zakreci

I wierszyk prosty ten złożę

Aby pozostać w pamięci

 

Szczyptę rozkoszy dorzucę

Drobinę dam pożądania

I całą w nie wkładam duszę

Cóż więcej mam do dodania

 

Radości wiele uśmiechu

Niech moje okrasi słowa

Trochę dołożę też grzechu

I pisać wciaż będę od nowa

 

Lasu też zapach kolory tęczy

Czy słońca zachód nad morzem

W słowach znajdziecie mych wierszy

Kiedy je w całość ułożę

 

Czasem mi uda się rytm zachować

Że już o rymach nie wspomnę

A jeśli całość się komuś spodoba

Ja też się cieszę ogromnie

D.G.

Średnia ocena: 4.5  Głosów: 2

Zaloguj się, aby ocenić

    Napisz komentarz

    Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania