mów mi Garou

Kaprysia mnie kocha tkliwie gderliwie

jak nikt wypaczona przez dwoinę spod szczeciny

odkąd przestała morsować w kalendarzu

na bieżąco wypełnia przynajmniej blankiety opłat

krajanka sprzed Buga wiąż pachnie jak świeży seler

chlastana przeze mnie w piórka na wietrze

cebula maskuje łzy

 

okazjonalnie przesadza używając zbyt wielu gadżetów

naczynia żaroodpornego i czasu na nerwowy odpoczynek

sznycla wysmażonego pod wyciągiem kuchennym

najlepsza jest ta różnica ciśnień

pomiędzy oknami na jej rabatkę i deptak

Średnia ocena: 3.8  Głosów: 4

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (7)

  • Szpilka 04.02.2022
    Się mi piosenka przypomniała - Belle ?

    https://www.youtube.com/watch?v=KUXGVfmrEN4

    Przeczytałam i cosik wyłuskałam.
  • Grain 04.02.2022
    Zmywarek dziękuje.
  • Starszy Woźny 04.02.2022
    A ja mogę tylko powiedzieć do ciebie
    TY KAPUSIU!!!
    Poeta powinien mieć jakieś przynajmniej elementarne zasady moralności. No!
  • Grain 05.02.2022
    Nikt nie jest idealny. Można do sądu zapodać o te elementy.
  • Trzy Cztery 05.02.2022
    Oryginalna pieśń miłosna pełna smaku.

    "Kaprysia (...) pachnie jak świeży seler" - !

    Dom jak gar, szybkowar, w którym pomiędzy dnem a pokrywką.... Jak to jest z szybkowarem?
    "Podczas gotowania wewnątrz typowego domowego szybkowaru panuje nadciśnienie robocze ok. 1 atmosfery (ciśnienie absolutne około 202 kPa). Przy ciśnieniu 2 atmosfer woda wrze w temperaturze około 130 °C".

    "najlepsza jest ta różnica ciśnień".

    To jeden z Twoich najpiękniejszych wierszy. Kuchnia i miłosne śpiewanie.
  • Grain 05.02.2022
    Danke.
  • Grain 05.02.2022
    szybkowar to będzie tytuł tryptyku
    z tym tekstem

    laminat

    niebo w gębie powiedział
    dodając słowa do depozytu
    w nadrealności jej nawilżenia

    kiedy ostatni raz kochali się
    zamarzyła sobie że jak wyskoczy po mąkę
    to jutro będzie mokre ciasto z kokosem

    czwarty raz z wygody oddzielnego pokoju
    pyta się kończysz
    jak nie o luzowaną w kuchni kaczkę

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania